Educatieve topopleidingen

Zeer trots is de HAN Academie Educatie op het predicaat ‘topopleiding’ voor maar liefst 4 van onze lerarenopleidingen. Een bevestiging van onze kwaliteit en de waardering van onze studenten daarvan!


Topopleiding, hbo, studiekeuzegids, stempel, sticker, 2022

HAN Academie Educatie biedt tweedegraads lerarenopleidingen van uitstekende kwaliteit. Dat vinden we niet alleen zelf, de studenten van deze opleidingen hebben zich in de NSE uitgebreid hierover uitgesproken. Wat blijkt? In vergelijking met dezelfde lerarenopleidingen bij andere hogescholen zijn 4 van onze lerarenopleidingen de absolute top! Het gaat om: 

Jubileum

Bijzondere vermelding verdient de bachelor Leraar Economie; al 5 jaar topopleiding! In de Keuzegids Hbo 2022 krijgt de bachelor Leraar Economie een oordeel van bijna alle 5 sterren en een totaalscore van 80 punten. Daarmee is ook deze opleiding de beste van Nederland! De opleiding leidt op tot leraren met een dubbele bevoegdheid; zij kunnen gaan lesgeven in algemene economische én in bedrijfseconomische vakken. Een ware prestatie dus om met zo’n uitgekiend studieprogrammma de kwaliteit zo hoog te houden! 

Lerarenopleidingen goed beoordeeld

8 HAN-opleidingen in het educatieve domein verwerven het predicaat ‘goed’, aldus de Keuzegids 2022: 

Trots

Aly Smelt, directeur Academie Educatie: “We zijn met elkaar enorm trots op onze opleidingen. We bereiken deze kwaliteit door een goede samenwerking tussen opleiders in de HAN en in de scholen, onderzoekers en onze studenten. We leren van en met elkaar.” 

Over de Keuzegids Hbo en Elsevier

De Keuzegids Hbo verschijnt elk jaar, en heeft als doel studiekiezers te helpen bij hun keuze. Voor de editie van dit jaar zijn meer dan 1.000 hbo-opleidingen beoordeeld, zowel bachelors als Ad’s. De resultaten zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces en de oordelen van studenten uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). 
In vergelijking met vorig jaar laat de HAN een forse groei zien in het aantal opleidingen waarbij de Keuzegids **** toekent en een lichte daling bij het oordeel ***. De continue aandacht voor onderwijsverbeteringen en -voorzieningen levert resultaat. Een mooi cadeau voor de hogeschool, die dit jaar 25 jaar bestaat. 

Open Dag lerarenopleidingen

Wil je kennismaken met deze lerarenopleidingen en zelf de sfeer proeven op onze campus? Op de Open Dag in Nijmegen op 13 november en de Open dag in Arnhem op 20 november kun je zelf van de studenten horen hoe zij de opleiding ervaren. Geïnteresseerd in onze deeltijdopleidingen en eerstegraads lerarenopleidingen? Kom dan naar de Open Avond in Nijmegen op 17 november.