Onderwijs en Opvoeding

Snelle carrièreswitch naar het onderwijs

Het lerarentekort groeit en er worden nog grotere grote tekorten verwacht in de nabije toekomst. Er lopen diverse trajecten om te proberen deze tekorten terug te dringen. HAN Academie Educatie werkt hier graag aan mee.

23 mei 2022
Docent aan het lesgeven

Leraar in het Voortgezet Onderwijs

Samenwerkingsverband Leraar in Nijmegen organiseert op woensdag 30 maart 2022 een oriëntatieavond voor iedereen die leraar wil worden in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze avond op het Kandinsky College Nijmegen krijgen carrièreswitchers en op- en omscholers informatie over de opleidingsmogelijkheden voor het docentschap in het VO. Men kan kennismaken met de middelbare scholen van Nijmegen en in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen.

16 maart 2022
Telefoons internationaal

Subsidieregeling lerarenbeurs verruimd

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het studieplafond van de subsidieregeling lerarenbeurs voor 2022-2023 verhoogd. Ook krijgen aanvragers die vorig jaar zijn afgewezen vanwege het tekort aan subsidiegelden nu voorrang.

16 februari 2022
28654 twee studenten lachen met laptop

Studieloopbaanbegeleiders: train jezelf!

In maart start een (vanwege corona uitgestelde) training voor studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) die meer handvatten willen om de doorstroom van mbo naar hbo te verbeteren. Belangrijk, want de uitval onder studenten die de overstap maken is hoog. Je kunt je nu weer aanmelden!

15 februari 2022
33045 studenten lachen

HAN Master Leraar Engels scoort bovengemiddeld

Studenten beoordelen diverse masteropleidingen van de HAN bovengemiddeld goed. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2022. In deze Keuzegids beoordelen masterstudenten hun opleiding op 5 thema’s: de inhoud, de docenten, toetsing, voorbereiding op je loopbaan en de sfeer.

08 februari 2022
student kijkt naar docent
Onderwijs en Opvoeding

Podcast over de uitdagingen bij ontwikkeling van leiderschap in het onderwijs

Jij wilt het onderwijs gericht en doelbewust veranderen. Daar heb je stuurkracht voor nodig. In de podcast-serie - Omdat Leren Verandert - neemt HAN-lector Helma Oolbekkink je mee in de inspirerende wereld van die belangrijke professionaliteit van leraren.

09 december 2021
Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink
Onderwijs en Opvoeding

WOII en de Holocaust in het voortgezet onderwijs

De Tweede Wereldoorlog wordt nog altijd gezien als een van de belangrijkste gebeurtenissen in de moderne geschiedenis van Nederland. Onder jongeren is het nog altijd een populair thema. Hoe houden we dit thema levend en betekenisvol? Daarin spelen zowel musea, herdenkingen en populaire cultuur als het onderwijs een belangrijke rol.

07 december 2021
114277 Oude foto's met thee
Onderwijs en Opvoeding

Snuffelen aan de school waar je straks kunt gaan werken

Leraren-in-opleiding kunnen vanaf nu ook lesgeven aan dierverzorgers- en loonwerkers-in-opleiding bij Yuverta. Het zou zo maar eens hun toekomstige werkgever kunnen zijn. Handig om daar nu alvast praktijkervaring op te doen.

30 november 2021
Docent aan tafel bij studenten

Beïnvloeding zelfregulatievaardigheden en studiesucces

Wat zegt het als een student een 7 haalt voor een toets? Het is een prima resultaat, maar de docent weet niet hoe de student tot deze prestatie is gekomen. Is de stof even snel doorgekeken of heeft de student weken zitten blokken?

18 november 2021
259588 2 ALPO studenten kijken elkaar lachend aan
Onderwijs en Opvoeding

Lerarenopleiders in het zonnetje gezet

Voor goed onderwijs heb je goede leraren nodig. En goede leraren krijg je door goede lerarenopleiders. Met de Dag van de Lerarenopleider wordt aandacht gevraagd voor dit beroep en worden lerarenopleidingen en scholen aangemoedigd om hun lerarenopleiders in het zonnetje te zetten.

05 november 2021
363950 Portret Helma Oolbekkink