Wietske Kuijer aangesteld als nieuwe lector Responsief Beroepsonderwijs

Hoe ontwikkelen beroepsopleiders hun kennis en vaardigheden om studenten in het beroepsonderwijs nog beter klaar te stomen voor de arbeidsmarkt? Dat is waar Wietske Kuijer-Siebelink met haar team onderzoek naar doet nu ze door het HAN CvB is aangesteld als lector Responsief Beroepsonderwijs bij de HAN Academie Educatie.

01 juli 2021
302614 Portret van lector responsief Beroepsonderwijs Wietske Kuijer
Onderwijs en Opvoeding

Vraaggestuurd leren: wat, hoe en waarom op één plek in beeld

Vraaggestuurd leren helpt leerlingen om op eigen kracht hun interesses uit te diepen. Ze oefenen daarbij hun (meta)cognitieve vaardigheden en tegelijkertijd versterken ze hun onderzoekend vermogen. Ontdek op de website hoe het werkt en ga in je klas aan de slag!

21 juni 2021
30393 Docent aan tafel bij studenten
Onderwijs en Opvoeding

Zicht op zelfregulatievaardigheden van studenten

Hoofddocent en promovendus Jeroen van der Linden onderzoekt de zelfregulatievaardigheden van studenten en ontwikkelde een praktische kennisposter. "We denken te makkelijk: wie voldoendes scoort, heeft alles onder controle. De werkelijkheid kan anders zijn."

03 juni 2021
31512 drie studenten twee met laptop
Onderwijs en Opvoeding

Krijg ik korting op mijn collegegeld in verband met corona?

Heb je het ook gelezen? In verband met corona hoeft een groot deel van de studenten volgend studiejaar maar de helft van het collegegeld te betalen. Lees hier of dat ook voor jou geldt en hoeveel je dan gaat betalen.

31 mei 2021
232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Leerlingvaardigheden voor formatief evalueren

Formatieve evaluatie helpt jou als leraar om onderwijs op maat te geven. En om leerlingen grip te bieden op hun eigen leerproces. Dat vraagt wel om bepaalde vaardigheden, ook bij je leerlingen. Gebruik de toolkit Leerlingvaardigheden voor formatief evalueren om die te helpen ontwikkelen.

21 mei 2021
30381 Twee studenten krijgen uitleg
Onderwijs en Opvoeding

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is in de regio Nijmegen.

30 april 2021
docent buigt over tafel student
Onderwijs en Opvoeding

Arnhems Onderwijsloket is live!

28 april is de online campagne van het Onderwijsloket regio Arnhem gestart voor het werven van leraren en onderwijsassistenten in het primair en speciaal onderwijs. Het Onderwijsloket regio Arnhem is een nieuw initiatief van 3 Arnhemse onderwijsorganisaties en HAN Academie Educatie in samenwerking met . Samen willen wij (bijna) afgestudeerden en ervaren professionals enthousiast maken voor een baan in het speciaal en primair onderwijs in de regio Arnhem.

28 april 2021
287234 Foto voor nieuwsbericht Arnhems onderwijsloket is live!
Onderwijs en Opvoeding

Nieuw toetsweb: visie op onderwijs centraal

Wil je aan de slag met de kwaliteit van je onderwijs én toetsing? Je timing is perfect: het nieuwe toetsweb heeft de 'visie op onderwijs' als middelpunt. Een mooie manier om samen in gesprek te gaan en beleid te bepalen.

22 april 2021
31611 student kijkt mee met andere student

Installatie lector Tamara van Schilt-Mol

Op 15 april is Tamara van Schilt-Mol als lector Eigentijds beoordelen en beslissen geïnstalleerd. In het lectoraat onderzoekt ze hoe leraren en scholen beslissingen over leerlingen en studenten kunnen nemen. Die keuzes op basis van toetsresultaten zijn van groot belang, dus er mag geen twijfel over bestaan. In het lectoraat onderzoekt Tamara hoe het anders moet én kan.

16 april 2021
279860 Portret foto van Tamara van Schilt bij trap.
Onderwijs en Opvoeding

Ouders laag inkomen, kans op lager schooladvies

Kinderen van ouders met een laag inkomen lopen nog steeds de kans een lager schooladvies te krijgen dan ze op basis van hun Cito-toets zouden moeten hebben. Marijke van Vijfeijken doet onderzoek naar kansenongelijkheid in het onderwijs en geeft haar visie.

15 april 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind