Aanmelden bij de HAN

Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

Ben je erachter welke voltijdopleiding het beste bij jou past? Super! Tijd om je aan te melden. Dat doe je in 6 stappen.

Stap 1Vraag je digiD aan

Om je aan te melden voor een opleiding heb je een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag hem dan meteen aan. Let op: het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt. Wees er dus op tijd bij!

Student achter laptop met Studielink pagina

Stap 2Check de toelatingsvoorwaarden

Voor alle voltijd bacheloropleidingen zijn er minimale eisen waar je aan moet voldoen. Sommige opleidingen hebben daarnaast aanvullende eisen, zoals een specifiek profiel of vakkenpakket. Check altijd bij de opleiding van jouw keuze wat de precieze toelatingsvoorwaarden zijn!

Frauke Anne-marieke en Nicky vertellen elkaar informatie 3

Stap 3Meld je op tijd aan

Tijd om je aan te melden. Doe dit op tijd! De uiterlijke datum waarop je je kunt aanmelden, verschilt per opleiding. Voor numerus fixus opleidingen moet je je al veel eerder aanmelden dan voor reguliere opleidingen.

Let op: aanmelden is iets anders dan inschrijven. Pas bij stap 6 wordt je definitief ingeschreven.

Laptop met Studielink pagina studenten op achtergrond

Stap 4Zijn er bijzondere omstandigheden?

Deal jij met een functiebeperking of tijdelijke ziekte? Of ben je ondernemer, mantelzorger of topsporter naast je studie? Wij houden rekening met jouw omstandigheden.

Dan moeten we wel weten wat er speelt. Laat het ons op tijd weten. Ook als je nu nog geen voorzieningen nodig hebt, is het goed om ons op de hoogte te brengen. Dan is het snel geregeld als het straks wél nodig is. 

Voortgangsgesprek twee dames tegenover elkaar, FEM Employment

Stap 5Check je studiekeuze

Tijd om alles nog een keer voor jezelf op een rijtje te zetten. Waarom denk je dat deze studie bij jou past? Wat zijn je verwachtingen van de studie? Welke vragen  heb je nog? 

Om zeker te weten dat jij een keuze maakt die bij je past, laten wij alle studenten vóór hun definitieve aanmelding nog 1 laatste check doen. De Studiekeuzecheck. Het kan ook zijn dat je voor jouw opleiding meedoet aan een selectieprocedure of Onderzoek aanvullende eisen. 

ingezoomd op informatiepapier

Stap 6Maak je inschrijving definitief

Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker met welke opleiding je in september wil starten? Super! Nu alleen nog wat laatste zaken regelen. Studiefinanciering aanvragen en collegegeld betalen bijvoorbeeld.

foto entree Kapittelweg 33

En dan?Maak een flitsende start!

Is jouw inschrijving definitief? Gefeliciteerd! Tijd om je voor te bereiden op je studie. Waar kom je terecht, met wie krijg je te maken, wat moet je regelen en wat heb je nodig? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan kun je het 1e jaar meteen knallen!

Hardlopen atletiekbaan