HAN University of Applied Sciences logo
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Bij
de HAN

Aanmelden bij de HAN

Heb jij een voltijdopleiding gevonden die bij jou past? Super! Dan ga je je aanmelden. Wist je dat je je voor meerdere opleidingen kunt aanmelden? En dat aanmelden niet hetzelfde is als inschrijven? Je leest er alles over op deze pagina.

7 stappenaanmelden doe je zo

Stap 1Vraag je digiD aan

Om je aan te melden voor een opleiding heb je een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag hem dan nu aan. Let op: het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt. Meteen even doen dus!

387947 aanmelden hbo-opleiding digid aanvragen

Stap 2Check de toelatingsvoorwaarden

Voor alle voltijd-opleidingen zijn er eisen waar je aan moet voldoen. Sommige opleidingen hebben daarnaast aanvullende eisen, zoals een specifiek profiel of vakkenpakket. Welke toelatingseisen stelt de opleiding van jouw keuze, en voldoe jij daaraan? Dat check je voordat je je gaat aanmelden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

384320 Knoop doorhakken studiekeuze vinkjes

Stap 3Check de aanmelddeadline

Om met je studie te kunnen starten, moet je je voor een bepaalde datum aanmelden. Die deadline verschilt per opleiding. Check de deadline en zorg dat je er op tijd bij bent.

387946 aanmelden hbo-opleiding wekker aanmelddeadline 1 mei

Stap 4Zijn er bijzondere omstandigheden?

Deal jij met een functiebeperking of tijdelijke ziekte? Of ben je ondernemer, mantelzorger of topsporter naast je studie? Laat het ons alvast weten. Dan kunnen we samen kijken in hoeverre we rekening kunnen houden met jouw omstandigheden. Ook als je in het begin van je studie nog geen voorzieningen nodig hebt, is het goed om ons op de hoogte te brengen. Dan is het sneller geregeld als het straks wél nodig is. 

387944 aanmelden hbo-opleiding bijzondere omstandigheden melden tetris puzzel

Stap 6Check je studiekeuze

Na je aanmelding zet je alles nog een keer voor jezelf op een rijtje met behulp van de Studiekeuzecheck. Waarom denk je dat deze studie bij jou past? Wat verwacht je van de studie? Welke vragen heb je nog? Door dat te checken, weet je zeker dat je een keuze maakt die bij jou past. Het kan ook zijn dat je voor jouw opleiding meedoet aan een selectieprocedure of Onderzoek aanvullende eisen. 

384318 Knoop doorhakken studiekeuze vergrootglas zoeken

Stap 7Maak je inschrijving definitief

Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker met welke opleiding je in september wil starten? Super! Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je inschrijving definitief maken. Klik verder en lees wat jou nu te doen staat.

384312 Knoop doorhakken studiekeuze meisje confetti klaar om te kiezen aanmelden

En dan?Maak een flitsende start!

Sta je definitief ingeschreven? Gefeliciteerd! Tijd om je voor te bereiden op je studie. Waar kom je terecht, met wie krijg je te maken, wat moet je regelen en wat heb je nodig? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan kun je het 1e jaar meteen knallen!

384317 Knoop doorhakken studiekeuze tussenjaar feestende jongeren

Veelgestelde vragen over aanmelden