Master Musculoskeletale Revalidatie Deeltijd

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 18nov
  Online Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2021

Het aantal ouderen neemt toe en de hoeveelheid traumatologisch, sport en arbeidsgerelateerd letsel stijgt. Jij bent de specialist in manuele, sport- of orofaciale fysiotherapie die wetenschap naar de werkvloer brengt. Je specialiseert je als fysiotherapeut met een brede musculoskeletale basis.

Waarom de Master Musculoskeletale Revalidatie?

Musculoskeletale basis

Dit is de enige opleiding in Nederland waarmee jij je op brede musculoskeletale basis verder kan ontwikkelen.

Vakoverschrijdend werken

Je kijkt naar vraagstukken vanuit de manuele en orofaciale hoek én vanuit die van sportfysiotherapie.

Vakoverschrijdend leren

Leer van gastdocenten uit andere disciplines zoals anesthesisten, farmacologen, radiologen en huisartsen.

Aansluiting op de praktijk

De master is ontwikkeld samen met o.a. KNGF, Radboudumc en Papendal; garantie voor aansluiting op de praktijk.

Flexibel leertraject

De hele master, of eerst alleen specialiseren? Kan allebei!

Internationaal netwerk

Via conferenties, uitwisselingen en gastcolleges creëer je je netwerk.

Vergroot je mogelijkheden

Fysiotherapeuten op masterniveau met een brede musculoskeletale basis zijn zeer gewild. De Master Musculoskeletale Revalidatie maakt van jou de klinisch expert die nu nodig is.

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

 • musculoskeletaal therapeutisch handelen;
 • kennis delen en communiceren;
 • maatschappelijk en professioneel handelen;
 • wetenschappelijk onderbouwen van therapeutisch handelen;
 • innoveren;
 • coachen van beroepsgenoten/verlenen van consultatie;
 • sturen van professioneel samenwerken.

Beroepen

Deze functies sluiten bij je opleiding aan:

 • musculoskeletale fysiotherapeut (manueel, orofaciaal, sport)
 • onderzoeker
 • beleidsmedewerker in de zorg
 • docent mbo/hbo

Ervaringen van studentenMaak kennis met Chad

Chad Woesthoff heeft een CIOS en Fysiotherapie achtergrond en werkt op Sportmedisch Centrum Papendal in Arnhem. Hij besloot na 3 jaar werkervaring zich verder de specialiseren met sportfysiotherapie binnen de Master Musculoskeletale Revalidatie. Waarom heeft hij deze stap gezet en wat zijn de ervaringen van Chad?

 

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg. Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline
Bij ons zijn in september/oktober ongeveer 40% van de lessen online en 60% offline. We maken onderscheid tussen dagen op de HAN en dagen vanuit huis, vanwege de reistijd van een aantal studenten.

Stage
Stage is bij ons niet verplicht, maar wel gewenst. Dit kun je naar eigen inzicht inplannen.

Intro
Woensdag 9 september 2020 start je met een introductiedag vanaf 9.45 uur op de HAN op locatie Kapittelweg 33 in Nijmegen.

Master Musculoskeletale Revalidatie op de HAN

In 3 jaar ontwikkel jij je tot klinisch musculoskeletale expert en Master of Science. Je vergroot je diagnostische en therapeutische kennis. Ook leer je met jouw eigen onderzoeken concrete innovaties te realiseren. Je haakt aan bij internationale ontwikkelingen en bouwt een netwerk over de grens op. Wil jij je vooral specialiseren, dan kun je ook alleen het specialistische deel volgen. Je start dan in jaar 2. 

student chad woesthof vertelt over zijn keuze voor de master musculoskeletale revalidatie met zijn specialisatie sportfysiotherapie

"Mijn visie over de toekomstige fysiotherapeut is duidelijk en helder"Masterstudent Anco Beekman aan het woord

"Na een belangrijke periode van twee jaar werkervaring als fysiotherapeut in een ziekenhuis en vrijgevestigde praktijk, wilde ik mij graag verder ontwikkelen als (beweging)professional. Mijn visie over de toekomstige fysiotherapeut is duidelijk en helder; als beroepsgroep kunnen we in de toekomst alleen nog blijven functioneren als we onszelf onmisbaar maken naast andere disciplines. Om mijzelf dan ook klaar te stomen voor deze multidisciplinaire toekomst is het een niet meer dan logische stap om een masteropleiding te volgen. Mijn keuze is gevallen voor de Master Musculoskeletale Revalidatie van de HAN. Van de beschikbare fysiotherapeutische masters deelt deze een eenzelfde visie op de fysiotherapeut van de toekomst. Daarnaast bieden zij mij via een flexibel opleidingstraject met de mogelijkheid verder te specialiseren met opeenvolgend een extra jaar voor de specialisatie voor Orofaciaal. Met een prettig intakegesprek is samen met een opleidingscoördinator mijn route voor de beste ontwikkeling bepaald."

student chad woesthof vertelt over zijn keuze voor de master musculoskeletale revalidatie met zijn specialisatie sportfysiotherapie

Een kwestie van goed plannen Werk, privé en studie

Een master aan het hbo

Academische of hbo-master: welk traject past bij jou? Het niveau van de hbo-master, ook bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de internationaal erkende titel van MA of MSc. Ook de titel is dus gelijk. Alleen de weg er naartoe verschilt.

student chad woesthof vertelt over zijn keuze voor de master musculoskeletale revalidatie met zijn specialisatie sportfysiotherapie

Direct instromen na je bachelor

 • Doorstuderen na je je bachelor?

  Je wilt als fysiotherapeut jouw kennis en vaardigheid verdiepen en verbreden en je verder ontwikkelen tot klinisch specialist. Tijdens de opleiding leer je wetenschappelijk onderzoek beter te doorgronden en voer je zelf toepassingsgericht onderzoek uit. De Master Musculoskeletale Revalidatie leidt jou op tot expert.
 • Waarom doorstuderen?

  Je zit nu in de flow van studeren: je bent gewend om leren en werken te combineren. Omdat je nu aan het begin van je loopbaan staat, ben je nog flexibel en heb je niet veel verplichtingen. Met een frisse blik en zonder premaster kun jij starten met de opleiding.
 • Toelatingsvoorwaarden

  Je hebt het bachelordiploma Fysiotherapie. Je hebt de minor ‘Spinal Musculoskeletal Physiotherapy' of de minor ‘Sportphysiotherapy and active ageing’ van de HAN met goed gevolg afgerond. Je hebt relevante werkervaring (via stage, werkervaringsplaats of aanstelling). En je bent bereid om 12 uur per week stage te lopen zolang je nog geen relevante functie hebt in het vakgebied.
 • Twijfel je nog?

  Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact op met de opleiding en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Masters. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 0500

Volgende paginaDe inhoud van de Master Musculoskeletale Revalidatie

Hoe gaat je studie er uit zien?

student chad woesthof vertelt over zijn keuze voor de master musculoskeletale revalidatie met zijn specialisatie sportfysiotherapie