Hbo opleiding Social Work

null
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 27maa
  Online Open Dag
  10:00 - 17:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2021 en 1 september 2022

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan! Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

Nijmegen
3.7 / 5

Waarom de Hbo Social Work in Nijmegen?

Creatief denken en doen

Je leert experimenteren met vernieuwende aanpakken en creatieve middelen.

null

Meteen in de praktijk

Je doet vanaf het 1e jaar ervaring op in de praktijk. Met andere studenten, docenten, professionals en onderzoekers.

studenten op straat met kaartjes in hand

Modern onderwijs

Docenten, onderwijskundigen, professionals uit het werkveld, onderzoekers én studenten denken mee over het onderwijsprogramma en verbeteren het waar het nodig is.

null

Go international

Interesse om je blik te verruimen naar het buitenland? Volg de nieuwe variant Social Work International en leer werken met internationale communities!

Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

Aan de slag in Duitsland

Wil jij opgeleid worden om te werken in Nederland èn Duitsland? Kies dan voor Social Work Euregio!

overleg tussen studenten in de klas

Maak je eigen keuze

Je krijgt naast veel basiskennis verschillende mogelijkheden om vakken en je praktijkplaats te kiezen binnen jouw gekozen profiel.

null

Vertrouwde omgeving

Je komt terecht in een fijne leeromgeving waar je als persoon gezien en gehoord wordt.

null

NieuwInternational Social Work

Leren in een internationale klas en aan internationale projecten? HAN Social Work is in september 2020 gestart met een extra Engelstalige, vierjarige voltijdopleiding: International Social Work. Met dit diploma op zak, ben je gespecialiseerd in 'Community Development'.

Je verbindt mensen om individuen en communities sterker, weerbaarder en zelfredzamer te maken. Tegelijkertijd leer je samen te werken met lokale communities in een internationale setting. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een gezondheidsprogramma in de sloppenwijken van Calcutta. Nieuwsgierig naar deze extra variant? Check www.han.nl/isw-nl.

Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

#AskastudentWaarom heb jij gekozen voor Social Work?

In de #askastudent video's vertellen zes studenten eerlijk over hun studie. In deze video vertellen de studenten waarom zij voor de voltijdopleiding Social Work aan de HAN hebben gekozen. Zo werkt Thomas graag met mensen en wordt Melchior gelukkig van mensen helpen of laten lachen. Quilanne wil graag jongeren ondersteunen die te maken hebben met het overlijden van een ouder. Check alle verhalen in de video.

 

 

Dag uit het leven vanMaak kennis met Social Work student Gijs

Hoe ziet je schooldag eruit als student Social Work aan de HAN in Nijmegen? In deze video neemt Gijs - eerstejaars student Social Work - je mee tijdens een dag in zijn leven als student aan de HAN. Hij laat onder andere een kennisles, vaardighedenles én het lokaal voor sociale technologie zien.

 

 

BaankansenWat kun je worden met je hbo-diploma Social Work?

Werken met mensen met een verstandelijke beperking, gedetineerden, buurtbewoners of vluchtelingen. Als sociaal werker ben je breed inzetbaar. Ga jij straks aan de slag in een sociaal wijkteam? In de geestelijke gezondheidszorg of liever als jongerenwerker? Je werkt als social worker altijd met mensen die jouw hulp hard nodig hebben.  

null

Van alle markten thuisDit ga je leren bij de opleiding Social Work

Tijdens de opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die belangrijk zijn in jouw toekomstige werk. Je leert:  

 • gesprekstechnieken en hoe je contact maakt met cliënten; 
 • hoe je cliënten professioneel begeleidt;
 • hoe je jezelf presenteert en profileert; 
 • op een professionele manier schrijven; 
 • creatieve vaardigheden, zoals drama en sociale technologie;
 • over psychologie, pedagogiek, recht en andere theoretische kennis.
null

Maak kennis met docenten

Bram Levens

Bram is sinds 1 maart 2019 het Social Work team komen versterken en hij is harstikke blij met zijn keuze voor de HAN. Hij geeft les in het propedeusejaar. “Door mijn achtergrond als psycholoog vind ik het fijn dat de kennislijn ingaat op verschillende psychologische onderzoeken en theorieën. Ik vind het leuk om dit te mogen delen met de studenten en hun beeld hierbij te ondervragen!”

Leonie Bakker

Leonie is in augustus 2018 gestart als docent Social Work. Ze is met name betrokken bij de Kennislijn en het Themadeel. Voor die lessen geldt: hoe meer betrokken studenten zijn en hoe groter de inbreng die zij hebben, hoe interessanter de lessen.

Annemarie Ketting

Annemarie geeft al 8 jaar les bij Social Work en heeft zeker nog geen genoeg van de fantastische sfeer op de opleiding. Zij geeft kennislijn de gemeenschap, taal en verhaal en professionele schrijfvaardigheid.

Hedwig van Pinxteren

Hedwig is in augustus 2019 begonnen als docent bij Social Work. Ze houdt zich in haar lessen graag bezig met vragen als “hoe kun je er nu voor zorgen dat je zo optimaal mogelijk contact maakt zodat een cliënt zich op zijn/haar gemak voelt?” of “hoe vraag je de verschillende leefgebieden zorgvuldig uit?”

Opleidingen vergelijkenSocial Work in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Social Work bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Benieuwd naar de opleiding Social Work?

Ontdek vooral zelf of deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

null

The Place2beHAN Campus Nijmegen

Social Work volg je op de HAN Campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden. 

Door de coronamaatregelen ben je minder vaak op de campus dan normaal. Je volgt vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. 1e-jaarsstudenten krijgen wel voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op de campus. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen. 

gang van school

Anderen bekeken ook

Toegepaste Psychologie

Voltijd Bachelor

Als toegepast psycholoog laat je mensen beter functioneren en versterk je hun krachten en talenten. Kies HAN Toegepaste Psychologie voltijd in Nijmegen!

studenten doen lerend kaartspel

Pedagogiek

Voltijd Bachelor

Wil je een professionele pedagoog worden in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren tot 23 jaar? Kies HAN Pedagogiek voltijd in Nijmegen!

Studenten Pedagogiek luisteren naar elkaar in een kring

Verpleegkunde

Voltijd Bachelor

Leer hoe je patiënten op hoogwaardig niveau patiënten de zorg kunt verlenen die ze nodig hebben. Word verpleegkundige. Kies HAN Verpleegkunde voltijd in Nijmegen!

student op bed met gips om been

Communicatie

Voltijd Bachelor

Wil je later werken bij een reclamebureau of wil je de public relations in? Bij de hbo-opleiding Communicatie kom je alles te weten over reclame, online media, pr, reclamebureaus en brandmanagement.

werken aan project, FEM Communicatie

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaJouw toekomst met Social Work

Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!

null