Let's change the way we work

Digitalisering, robotisering en informatisering veranderen ons werk. Hoe kunnen medewerkers daarbij gezond en prettig blijven functioneren? Dat vraagt oplossingen met aandacht voor de mens, voor talenten, voor een leven lang ontwikkelen. Zo blijven mensen ook in de toekomst duurzaam inzetbaar.

Changemakers campagne, let's change the way we work, werken, jungle, laptop, Nijmegen, vervreemding

We change the way ...

... we adapt to a changing labor market

Beroepen veranderen door digitalisering, automatisering en robotisering. Het is belangrijk dat de beroepsbevolking nieuwe skills aanleert. Een digitaal skillspaspoort is hiervoor een handige tool.

groep jonge mensen rond presentatie

... our staff works

Er is meer werk voor technici dan de arbeidsmarkt aankan. Daarom ontwikkelden HAN-studenten een testkast voor hoogspanningsstations. Er zijn nu minder testcoördinatoren per locatie nodig.

Reinier van Beijnum en Sam Degens met testkoffer. SEECE, SEE, TenneT, hoogspanning, testen, MIC, IPKW, Academie Engineering. Engineering en Automotive

... we report on finances

Kan fiscaal advies bijdragen aan de transitie naar duurzaamheid? Ja, zegt het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax.

Cluster, Financieel Economisch Management, euromunten, plantjes, duurzaam

... we support our employees

Is het vooral aan werknemers om gezond aan het werk te blijven? Of moeten werkgevers hun verantwoordelijkheid pakken? Associate lector Sarah Detaille neemt het onder de loep.

vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN

... we innovate in the region

Een innovatie ecosysteem is een netwerk waarin maatschappelijke organisaties samen werken aan innovatie. De HAN heeft een slimme methodiek ontwikkeld om dit systeem te visualiseren.

Belangrijke termen die van toepassing zijn bij een innovatie ecosysteem en bij innovatie.
Changemaker worden? 

Join de HAN

 • Ik wil studeren bij de HAN

  Wil jij bijdragen aan die slimme, schone en sociale toekomst? Of je nu net begint aan je studiecarrière in het hbo of een stap wilt maken in je werkende leven: hier vind je alles voor jouw ‘next level’. 

 • Ik wil werken bij de HAN

  Ben jij nieuwsgierig, onderzoekend en ondernemend? Wil je je talenten laten zien en ontwikkelen, je grenzen verleggen? Wil je verandering realiseren? Bekijk onze vacatures.

 • Ik wil samenwerken met de HAN

  Samen met bedrijven en instellingen uit de regio werken we aan veranderingen voor een slimme, schone en sociale omgeving. Heb je een stagiair nodig of hulp bij een specifiek vraagstuk? We helpen je graag verder.

 • Ik wil kennis uitwisselen met de HAN

  De HAN doet praktijkgericht onderzoek. Daarmee beantwoorden we vragen die bedrijven, instellingen en overheden aan ons stellen: de beroepspraktijk dus. Zo dragen we bij aan regionale ontwikkeling.