Let's change the way we learn

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Daarbij passen hele nieuwe manieren van leren, zoals ervaringsgericht leren met VR en AI. En wat te denken van platforms die een leven lang leren ondersteunen? Zo ontwikkelen we ons tot changemakers die bijdragen aan een slimme, schone en sociale toekomst.

Changemakercampagne, let's change the way we learn, onderwijs, andere manier van leren, vervreemding

Hulp bij digitaliseringsvraagstukken
 

Samen verleggen we grenzen met digitale technologie

We leven in een tijd van digitalisering, automatisering en robotisering. Bij de HAN ontwikkelen studenten en medewerkers kennis over al deze onderwerpen. Daardoor kunnen we als changemakers bedrijven met digitaliseringsvraagstukken goed helpen om optimaal van nieuwe technologie te profiteren. Op verschillende manieren en met mooie projecten werken we samen aan de wendbaarheid van mensen, teams en organisaties zodat we optimaal van nieuwe technologie kunnen genieten. Lees meer over ons onderzoek en bekijk voorbeelden van samenwerkingsprojecten.

vrouw artifical intelligence (AI)

We change the way...

… we educate

Kunstmatige intelligentie heeft de laatste jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. In ChatGPT krijg je via kunstmatige intelligentie antwoord op zo ongeveer alles wat je kunt vragen.

Artificial Intelligence beeld met twee gezichten

… we learn to innovate

Studenten krijgen te maken met slimme technologieën waarvan we nu nog niet weten hoe ze zich gaan ontwikkelen. In de Netwerkplaats leren studenten hiermee om te gaan.

null

… we use data

Artificial Intelligence (AI) ondersteunt docenten en studenten op verschillende manieren, bijvoorbeeld bij het beoordelen van schrijfopdrachten. HAN Green Office legt uit hoe dit werkt.

Stockbeelden ter ondersteuning van de de opleiding Digitale Business Transformation

... we learn together

Door het samenwerken van overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven op het gebied van digital twinning kunnen we als regio echt het verschil maken.

De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Varex medewerker Sjoerd Hermsen

… we build communities

Door een hechte community te vormen van studenten en docenten, geven we internationaal onderwijs op een nieuwe manier vorm.

canoeing
De podcastserie van de HAN 

Luister naar HAN Changemakers

Hoe werk je aan gezondere keuzes in de supermarkt? Hoe onderneem je met gamen? Wat is de voetafdruk van onze spullen? Luister naar HAN Changemakers. De podcast van de HAN over slimme, schone en sociale oplossingen voor de wereld van morgen.

De HAN podcasts

Esporters lijken meer op topsporters dan op gamers

Digitaal racen, schieten en voetballen is serious business. Steeds meer geld gaat om in esports. Op de HAN University of Applied Sciences onderzoeken we hoe deze populaire esports bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken, zoals sociale cohesie.

HAN Changemaker Podcast - esports als topsport

Hoe houden we onze digitale wereld toegankelijk?

We checken in bij de trein, betalen met ons horloge, bestellen eten via de telefoon. Ons leven wordt steeds digitaler. Hoe zorg je dat digitale diensten voor iedereen toegankelijk zijn, bijvoorbeeld voor slechtzienden?

Jongen zit op een bankje en is met zijn mobiele telefoon bezig. Voor hem ligt zijn taststok.

Het woningtekort oplossen in een toekomstige stad

Het tekort aan woningen is nijpend, dus moet er komende jaren flink worden gebouwd. Alleen; waar moeten die nieuwe woningen komen? En hoe richt je een gebied op zo’n manier in dat wonen, werken en recreëren goed samengaan?

Drijvende woningen

Ondernemen met Gamen

Klimaatverandering, digitalisering, tekorten in de zorg. Dit soort vraagstukken schreeuwen om ondernemers die slimme oplossingen ontwikkelen. Hoe koppel je jonge ondernemers en deze belangrijke vraagstukken? En vice versa?

Beeld tbv installatie lector Thomas Lans op 18 november 2022

De weg naar een volledig zelfrijdende auto

De HAN University of Applied Sciences werkt hard aan de ontwikkeling van autonome voertuigen. Er zijn daarbij nog veel drempels te overwinnen voordat we de krant kunnen lezen achter het stuur van onze auto. Welke drempels zijn dat?

Detailfoto zelfrijdende auto sensor

Zeecontainers stapelen met waterstof

Cadeaus, gadgets, kleding, producten die we bestellen hebben impact op het klimaat. Wat gebeurt er om het vervoer van onze pakketten te verduurzamen? Onze podcastmakers gaan in gesprek met lector Bram Veenhuizen en zoomen in op een deel van de vervoersketen: een machine die (zee)containers stapelt.

Aantal trucks van Hyster-Yale staan aan het water

De opkomst van ervaringsdeskundigen

Schulden, verslaving, psychische problemen, ervaringsdeskundigen helpen mensen te herstellen van dit soort ontwrichtende situaties. Maar wat zijn ervaringsdeskundigen precies? En hoe effectief zijn ze?

videostill HAN investeert in Ervaringsdeskundigheid

Een groene bank voor een leefbare stad

Klimaatverandering zorgt voor weersextremen, waardoor het in steden vaak steeds warmer wordt. Hoe gaan steden daarmee om? En welke rol spelen studenten van de HAN University of Applied Sciences hierin? Om daarachter te komen, nam onze podcastmaker plaats op een bijzondere stadsbank.

Arnhem Centraal Station met trolleybussen

Inspelen op culturele verschillen

Uit onderzoek blijkt dat de zorg voor mensen met een migratieachtergrond minder goed is. Door cultuurverschillen kan het zijn dat een behandeling niet altijd goed aansluit. Is dit op te lossen?

presentatie groente en fruit op tafel
Changemaker worden? 

Join de HAN

 • Ik wil studeren bij de HAN

  Wil jij bijdragen aan die slimme, schone en sociale toekomst? Of je nu net begint aan je studiecarrière in het hbo of een stap wilt maken in je werkende leven: hier vind je alles voor jouw ‘next level’. 

 • Ik wil werken bij de HAN

  Ben jij nieuwsgierig, onderzoekend en ondernemend? Wil je je talenten laten zien en ontwikkelen, je grenzen verleggen? Wil je verandering realiseren? Bekijk onze vacatures.

 • Ik wil samenwerken met de HAN

  Samen met bedrijven en instellingen uit de regio werken we aan veranderingen voor een slimme, schone en sociale omgeving. Heb je een stagiair nodig of hulp bij een specifiek vraagstuk? We helpen je graag verder.

 • Ik wil de beroepspraktijk onderzoeken

  De HAN doet praktijkgericht onderzoek. Daarmee beantwoorden we vragen die bedrijven, instellingen en overheden aan ons stellen: de beroepspraktijk dus. Zo dragen we bij aan regionale ontwikkeling.

Onze focus
 

Slim, schoon en sociaal

Samen met studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de regio werken we in ons onderwijs en onderzoek aan een Slimme, Schone en Sociale wereld van morgen. Dat is de focus van de HAN. 

Onderzoek - niemand te gebruiken