Let's change the way we consume

De ecologische footprint van Nederlanders is groot. Leeft iedereen zo, dan zijn er 3,6 Aardes nodig! Daarom zoeken we naar oplossingen voor overconsumptie, onder andere door te kijken naar alternatief voedsel en consumentengedrag. Zo geven we de verandering vorm die bijdraagt aan een schone toekomst.

428388 Changemakercampagne, let's change the way we consume, consumeren, krekel, Nijmegen, vervreemding

We change the way ...

... we use materials

Een geluidswal die regenwater opvangt en zonne-energie opwekt: HAN-studenten ontwikkelden het, en De Gelderlander publiceerde erover.

306698 Christianne van der Wal en Peter Kerris op bezoek bij het MIC Infrawall en fiat doblo range extender

... we get our vitamines

Waarom zou je gebalanceerd eten als je vitamines ook in pilvorm kunt slikken? HAN-lector Marian de van der Schueren neemt een item van het NOS Journaal onder de loep.

403347 Vitaminepillen versus gezond eten. APS. vitaminepillen of gezond en gevarieerd eten.

... we do our groceries

Gezonder eten en drinken is nog best moeilijk. Welke producten in de supermarkt zijn gezond en welke ongezond? Ga mee op safari!

132432 studenten bekijken voedingsproducten uit boodschappenmand

... we reuse toilet water

Stel je voor: we 3D-printen toilethuisjes van afvalwater dat door datzelfde toilet is gespoeld. Absurde toekomstmuziek? Helemaal niet! HAN-studenten helpen dit te realiseren.

Biobased pasta van Omlab, te gebruiken in 3d-printer
Changemaker worden? 

Join de HAN

 • Ik wil studeren bij de HAN

  Wil jij bijdragen aan die slimme, schone en sociale toekomst? Of je nu net begint aan je studiecarrière in het hbo of een stap wilt maken in je werkende leven: hier vind je alles voor jouw ‘next level’. 

 • Ik wil werken bij de HAN

  Ben jij nieuwsgierig, onderzoekend en ondernemend? Wil je je talenten laten zien en ontwikkelen, je grenzen verleggen? Wil je verandering realiseren? Bekijk onze vacatures.

 • Ik wil samenwerken met de HAN

  Samen met bedrijven en instellingen uit de regio werken we aan veranderingen voor een slimme, schone en sociale omgeving. Heb je een stagiair nodig of hulp bij een specifiek vraagstuk? We helpen je graag verder.

 • Ik wil de beroepspraktijk onderzoeken

  De HAN doet praktijkgericht onderzoek. Daarmee beantwoorden we vragen die bedrijven, instellingen en overheden aan ons stellen: de beroepspraktijk dus. Zo dragen we bij aan regionale ontwikkeling.

Onze focus
 

Slim, schoon en sociaal

Samen met studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de regio werken we in ons onderwijs en onderzoek aan een Slimme, Schone en Sociale wereld van morgen. Dat is de focus van de HAN. 

Campagnebeeld Onderzoek - niemand te gebruiken