Onderzoek lectoraat Biodiscovery HAN BioCentre bioreactor

De onderzoekers van het Lectoraat Biobased Innovations voeren, samen met studenten, praktijkgericht onderzoek uit. Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe we verantwoord en slim gebruik kunnen maken van de levende natuur. We onderzoeken hierbij de gehele keten van biodiscovery.

Thema's

Het lectoraat Biobased Innovations richt zich op 2 thema's

  • Werken met bioreactor in HAN BioCentre

    Biobased research

    De productie van biomoleculen via fermentatie van reststromen en het verwaarden van reststromen via bioraffinage. Dit onderzoek kan leiden tot nieuwe commercieel toepasbare stoffen. Ook leidt het mogelijk tot alternatieve, duurzame(re) productiemethoden voor bestaande stoffen, ter vervanging van petrochemische productiemethoden.

  • data-science7. Martijn van der Pol, Philip de Groot

    Data Sciences

    De toepassing van Next Generation Sequencing voor Agro, Food en Health. Ook hoort de ontwikkeling van Data Mining strategieën hierbij. Tot slot bevat dit thema de ontwikkeling van een betrouwbaar testsysteem voor het ontdekken van duurzame gewasbeschermingsmiddelen.  

Keten 

Expertises en technieken

Uiteindelijk ontstaat een bibliotheek van bio-actieve stoffen en aanbod aan productiemethodes. Antimicrobiële stoffen kunnen bijvoorbeeld hun toepassing vinden binnen de land- en tuinbouw en/of binnen de farmaceutische industrie.

 

 

Bioreactor introduction

Ons team

Associate lector bio-informatica | data science
 

Christof Francke

'Mijn expertise op het gebied van de integratie van data en kennis in te zetten in onderwijs en praktijkgericht onderzoek om zo bij te dragen aan een gezonde samenleving die verantwoord en slim gebruikmaakt van de levende natuur.'

Associate lector Christof Francke van HAN BioCentre
Associate lector biobased technology
 

Richèle Wind

'Met mijn ervaring op het gebied van industriële microbiologie en fermentatie wil ik bijdragen aan een duurzame en gezondere samenleving. Micro-organismen hebben mij altijd gefascineerd. Ze kunnen als kleine biologische fabriekjes in bioreactoren worden ingezet om biobased producten te maken uit plantaardige reststromen. Hierdoor kan samen met bedrijven en studenten gewerkt worden aan circulaire oplossingen. De oplossingen met lagere CO2 footprint in vergelijking met conventionele processen en producten.'

Associate lector Biodiscovery en coordinator HAN BioCentre Richele Wind

Medewerkers

Laura Claret-Fernández PhD.

Projectleider Fermentatie en Downstreamprocessing
Witte blouse met v-hals. Oorbellen

Philip de Groot, Dr.

Projectleider Data Mining
donkerblauwe blouse, brildragend

Sefanne Hakken, MSc

Projectleider Antimicrobial Resistance en Labcoördinator
Grijze trui, brildragend

Maurice van den Heuvel

Administratief ondersteuner
Maurice van den Heuvel, werkzaam bij academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. lichte blauwe blouse, grijze trui

Lex Hoekstein

ICT-beheerder
Blauwe blouse, ringbaardje, brildragend

Nardy Kip PhD.

Docent-onderzoeker Fermentatie Technologie
Medewerker HAN BioCentre Nardy Kip

Tim Kleijweg, MSc

Technician Moleculaire Biologie
Medewerker HAN BioCentre Tim Kleijweg

Else Kragt, MSc

Technician Bioraffinage en Analytische Chemie
Else Kragt werkzaam bij Biocentre. Zwarte trui, brildragend

Dennis Lamers, BSc

PhD onderzoeker Microbiële Olie
Medewerker HAN BioCentre Dennis Lamers

Martijn van der Pol, BSc

Systeembeheerder
Medewerker HAN BioCentre Martijn van de Pol

Piret Saar-Reismaa PhD.

Docent-Onderzoeker Analytische Chemie
Piret Saar - Reismaa, werkzaam bij lectoraat Biocentre. zwarte trui, ketting, neuspiercing, oorbellen, paars en groen geverfd haar

Anne Selten, BSc

TOA
Medewerker HAN BioCentre Anne Selten

Karin Struijs, Dr. Ir.

Projectleider Bioraffinage en Analytische Chemie
Medewerker HAN BioCentre Karin Struijs

Tilman Todt,

Project leader Master Applied Data Science

Bram Visscher, BSc

Technician Fermentatie
Medewerker HAN BioCentre Bram Visscher

Emma Vos, MSc

Docent-Onderzoeker Bio-informatica
Emma Vos, zwart coltruitje, groen jasje
Centre of Expertise (CoE)
 

HAN BioCentre

HAN BioCentre is hét expertisecentrum voor toegepaste biowetenschappen en chemie. Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen voeren onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit binnen de thema's Biobased Innovations en Drug Discovery. Daarmee wordt nieuwe kennis ontwikkeld die bijdraagt aan de biobased economy en aan de farma-industrie.

Resultaten van het onderzoek en faciliteiten stelt HAN BioCentre beschikbaar voor docenten, professionals, studenten en bedrijven. Een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie!

bioraffinage13

Evenementen

Conferentie Lectorenplatform Biobased Economy

Lectorenplatform Biobased Economy houdt op 25 april een mini-conferentie waarbij de focus ligt op innovatie en adoptie van biobased materialen en energie. De ochtend is gereserveerd voor een blik op de toekomst van het platform. In kleine groepen wordt gesproken over samenwerking, onderzoek en impact. Tijdens het middagprogramma staat onderzoek centraal in parallelsessies met 6 presentaties en een labtour. HAN BioCentre-medewerker Bram Visscher houdt een verhaal over Methane to Materials. HAN BioCentre is mede-organisator van het event.

biocentre bioraffinage13

Opening Connectr

Connectr, de verzamelplek van alles wat duurzaam is, opent op 27 mei haar deuren. HAN BioCentre heeft in Arnhem een lab geopend waar onder andere de minor Biobased Innovations wordt gegeven.

Artists impression Connectr IPKW

Webinar 'Protein transition'

Lectorenplatform Biobased Economy houdt op donderdag 16 mei van 16 tot 17.15 uur online via Teams een webinar met het thema Protein transition. In dit webinar word je geïnformeerd over het Nationaal Groeifonds Cellulaire Landbouw Nederland (CAN). Vervolgens wordt ingezoomd op mogelijkheden voor precisiefermentatie op een hogeschool en Those Vegan Cowboys geeft een bedrijfsperspectief op het thema.

Werken met bioreactor in HAN BioCentre
Academie
 

Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie biedt biomedisch en chemisch laboratoriumonderzoek voor studenten, bedrijfsleven en overheid. Uniek is de specialisatie Moleculaire plantenbiologie, de master Molecular Life Sciences en HAN BioCentre. Opleiding, onderzoek en praktijk komen er samen.

Leven Lang Ontwikkelen

Molecular Life Sciences

Ben je al analist in de Life Sciences en wil je doorgroeien met meer kennis en verantwoordelijkheid? Dan is de (Engelstalige) Master Molecular Life Sciences in deeltijd wat voor jou! Je leert hoe je projecten zelf kunt plannen en managen en past dit ook direct toe in je eigen werkveld.

a69d1488-0cfa-11ee-bfea-02565807075b Studenten master Molecular Life Sciences Lisan Scholten en Nouhaila Belkassem tijdens een praktijkles op het lab

Applied Data Science

Data is key in het bedrijfsleven. Resultaten inschatten, effecten van een behandeling voorspellen, bezettingsgraad van een hotel optimaliseren? Allemaal data-driven issues! Specialist worden in dit veelgevraagde vakgebied? Kijk of de Engelstalige deeltijd Master Applied Data Science bij jou past!

61461a44-0cf8-11ee-8ed4-02565807075b Bedrijfskunde deeltijd, studeren, samenwerken, laptop, hal, Ruitenberglaan 31, 2022

Laboratorium

Life sciences is booming, er zijn constant nieuwe ontwikkelingen. Werk je in een laboratorium en wil je je verder ontwikkelen? Doorstuderen of juist omscholen? Kies de laboratoriumopleiding die bij je past, of het nou een cursus, post-hbo of master is. En word dé specialist binnen jouw organisatie!

33520 biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium