Hogeschool of universiteit, wat past bij jou?

379991 Kies je een hbo-studie met je hoofd of met je hart?

Hogeschool of universiteit, wat past bij jou?

Zit jij op het vwo? Dan gaat iedereen om je heen er misschien wel vanuit dat je straks naar de uni gaat. Helemaal niet zo vanzelfsprekend. Want het gaat er niet alleen om wat je aan kunt, de vraag is vooral welk type onderwijs bij jou past en waar jij je thuis voelt.

Online oriëntatieweek Radboud UniversiteitOnline voorlichting 'Het verschil tussen hbo en universiteit' | 6 februari, 19:30

Zit je op het vwo? En wil je weten wat het verschil is tussen studeren bij een hogeschool of bij een universiteit? Meld je dan aan voor de sessie 'Het verschil tussen hbo en universiteit'. Deze workshop wordt op 6 februari 2023 aangeboden tijdens de online oriëntatieweek van de Radboud Universiteit.  

Keuze maken tussen hbo en universiteit

Wat is het verschil tussen hbo en de universiteit?

Natuurlijk zijn er overeenkomsten als je gaat studeren aan een hogeschool (hbo) of universiteit (wo). Het studentenleven, op kamers wonen, lid worden van een studie- of studentenvereniging. Ook wordt er van studenten van beide typen onderwijs veel gevraagd. Je bent, veel meer dan op de middelbare school, zelf verantwoordelijk voor je studie. Maar er zijn ook verschillen. Niet alleen wat je leert, maar ook de manier waarop je leert is echt anders.

469849 Beeld bij download flyer verschil hbo of universiteit. Samenwerkingsverband tussen HAN en RU

Ask a studentKies je hbo of universiteit?

Welke route past bij jou?

Als havist naar de uni of als vwo'er naar het hbo, hoe werkt dat? Wat is er allemaal mogelijk en welke route kun jij met jouw diploma afleggen? Voor meer informatie neem hierover contact op met de opleiding.

jouw route Deze 4 routes vind jij misschien interessant

Zoek je meer uitdaging?

Zoek jij als vwo'er wat meer uitdaging op het hbo? Dan zit je bij de HAN goed. Wij bieden verschillende programma's voor ambitieuze studenten die hun studie net een stapje sneller willen doorlopen of er wat extra's bij willen doen. Zo kun je bij enkele opleidingen je bachelordiploma halen in 3 jaar in plaats van 4. Of je maakt je studieprogramma wat zwaarder door naast je reguliere opleiding een extra treject te volgen.  

Twee studenten overleggen met laptop

Artikel VolkskrantDoen is het nieuwe denken: redenen om na je vwo voor het hbo te kiezen

‘De wereld staat in de fik en wij vullen onze tijd met theorie'. Dit klinkt misschien als een gewaagde uitspraak, maar voor vwo’ers in de studiebanken van de universiteit, soms wel de waarheid. Want wat als je nu in actie wilt komen? Kennis meteen in de praktijk wilt brengen en niet pas over vier jaar? Oftewel: als je gemotiveerd bent om praktisch aan de slag te gaan, is het hbo misschien een goede keus! Nieuwsgierig geworden? Lees het artikel van de Volkskrant hier.

Telefoons internationaal