Leraar Basisonderwijs (Pabo) Deeltijd

juf met kinderen achter ipad
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 9maa
  Open Avond
  Nijmegen - 17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 februari 2022 en 1 september 2022

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders, op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs.

Je hebt 1 lesdag per week, in principe op woensdag van 13.45-20.45. Bij veel aanmeldingen voor de septemberstart, dan kan er uitgeweken worden naar een andere lesdag. Dit zal op dinsdag van 09.00-17.00 zijn.

Waarom HAN Pabo deeltijd?

HAN regelt je stages

Zo doe je ervaring op met kinderen van alle leeftijden. Je kunt ook naar het buitenland voor je stage!

meisje speelt spelletje met houten blokjes

Meteen voor de klas

HAN Pabo in deeltijd is een praktische opleiding: je loopt in het 1e jaar meteen stage.

Meester geeft les, kinderen vinger omhoog

iXperium: uniek in Nederland

Experimenteer met robots, greenscreens en andere state-of-the-art ICT-tools voor het onderwijs.

Kind met robot

Persoonlijke leerroute

Jij bepaalt je studietempo. Hbo- of wo-diploma? Dan kun je de Pabo deeltijd in 2,5 jaar doen.

student gesprek docent

Goede baankansen

Het aantal vacatures voor leerkrachten in het basisonderwijs stijgt, ook in Zuid-Oost Nederland.

Juf leest voor

Flexibel met blended learning

Je studie volgt jouw ritme door de combi van klassikale lessen, e-learning en leren op je stageplek.

student kijkt in boek met laptop op schoot

Je wordt meer waardBaankansen Deeltijd Pabo

Met een Bachelor of Education van de Pabo deeltijd haal je je lesbevoegdheid voor het basisonderwijs. Maar daarmee heb je nog veel meer skills en vaardigheden in huis. Je hebt werkgevers dus veel te bieden!

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert:

 • lessen voorbereiden en inspirerend lesgeven;
 • kinderen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • aansluiten bij de leerbehoeften van kinderen;
 • stimulerende leermiddelen en –materialen ontwerpen;
 • een veilige omgeving creëren
 • communiceren met collega’s, ouders, hulpverleners;
 • ICT en nieuwe media toepassen in het onderwijs.

Beroepen

Op deze baan kun je solliciteren na de Pabo deeltijd:

 • Leraar basisonderwijs

Kom sparren met je studieadviseur

Twijfels? Kom gerust eens praten met een studieadviseur. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt zicht op je persoonlijke studieroute. Als er veel aanmeldingen zijn voor adviesgesprekken, houden we deze groepsgewijs. In alle gevallen is er volop ruimte om vragen te stellen.

student met open boek op rode bank

Open Avond 9 maartOntmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor de Pabo deeltijd bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten en werkgevers kunt ontmoeten. Een extra reden naar de volgende Open Avond te komen op 9 maart 2022!

317644 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Onderwijs en Opvoeding op K35.

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

Juf geeft uitleg aan kind

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over de lerarenopleidingen, het voortgezet onderwijs en MBO, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas op het voortgezet onderwijs of het MBO? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg alvast een kijkje achter de schermen. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Volg ons op social media

Werk aan de winkel voor lerarenDe toekomst van het onderwijs

De staatssecretaris van Onderwijs heeft in 2015 opdracht gegeven voor een maatschappelijke dialoog over de toekomst van het Nederlandse onderwijs. De positie van leraren is een belangrijke pijler van deze toekomstvisie. Er is afgesproken om te investeren in de professionele ontwikkeling van leraren. De HAN Pabo deeltijd sluit helemaal aan bij deze toekomstvisie.

4100leerkrachten tekort in 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
99%heeft binnen 1,5 jaar een baan
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
15%van de scholen (landelijk) heeft leraren tekort
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
74%van de scholen (landelijk) heeft invallers tekort
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.

Wennen aan je nieuwe levenWerk, privé, studie Pabo deeltijd

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

moeder met kind bij kapstok

Overstappen naar het onderwijsZelftest: is een carrièreswitch iets voor jou?

Wil jij onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is? Met de handige zelftest 'carrièreswitch naar het onderwijs' kom je hier achter! De test bestaat uit 4 onderdelen: oriëntatie, competenties, drijfveren en persoonlijke achtergrond. Na het invullen van de test ontvang je een persoonlijk advies per e-mail.

close-up gesprek vier mensen op de gang

#AskAStudentPabo deeltijd combineren met werk en privé

Doorstuderen na Pabo deeltijd

Zin om je te specialiseren na de Pabo deeltijd? Of wil je meer de breedte in? Er zijn volop mogelijkheden, binnen de HAN maar ook daarbuiten.

 • Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

  Met een masteropleiding na de Pabo help je mee aan de onderwijskwaliteit op jouw school en werk je aan onderwijsvernieuwing. Redenen genoeg dus om na te denken over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren. Werk jij mee aan de toekomst van het onderwijs?
 • Verdiepende cursus Educatie PRO

  Met je Pabo-diploma heb jij je lesbevoegdheid en kun je lesgeven aan je eigen groep. Maar je kunt nog veel meer dan alleen lesgeven. Wil jij je specialiseren, verdiepen of juist verbreden? Kijk eens naar ons aanbod van post-hbo opleidingen en trainingen op maat.
 • Master Pedagogiek

  Verbreden én verdiepen, deze master biedt het beste van 2 werelden. Na de gemeenschappelijke theorie verdiep je je in een onderwerp dat jouw belangstelling heeft. De beroepspraktijk staat centraal in deze master.
 • Minor Special Educational Needs

  Een specialist in passend onderwijs, dat ben je na deze minor. Je kijkt naar onderwijsbehoeften in de breedste zin van het woord. Dat kan gaan over gedrag of hoogbegaafdheid, maar ook over cultuur en het internationale perspectief.

Anderen bekeken ook

Leraar Nederlands

Nederlands: een onmisbaar vak in het onderwijs. Als docent Nederlands zorg jij ervoor dat leerlingen zowel mondeling als schriftelijk helder leren communiceren. Dat doe je met passie en enthousiasme. Deze lerarenopleiding geeft je de vaardigheden om jouw carrière naar een hoger plan te tillen.

Docent voor de klas

Social Work

Ben jij echt een mensen-mens en wil je je verder ontwikkelen als professional in het sociale domein? Volg dan Social Work deeltijd! Je leert methodisch werken. Multidisciplinair samenwerken. Jezelf onderscheiden en krachtig argumenteren. Je wordt een zelfbewuste professional die het verschil maakt.

man pakt lachend foto van tafel

Verpleegkunde

Met het vernieuwde onderwijsprogramma van hbo-v deeltijd aan de HAN volg je via je persoonlijke studieroute de weg tot de verpleegkundige van nu, klaar voor de toekomst.

Studenten hangen infuus op

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

De inhoud van HAN Pabo deeltijd

Hoe is de opleiding tot leraar basisonderwijs in deeltijd opgebouwd?

kind steekt vinger op