lectoraat Drug Discovery
Een startend project in de ontdekkingsfase van een medicijn heeft tussen de 5-10% kans om de onderzoeksfase te halen. In die fase is de success rate circa 10% om de markt te halen. Een startend medicijnproject heeft dus een heel kleine kans om uiteindelijk ‘op de schappen’ te komen.
Expertises
- C. elegans
- Medicijnen
- Neuroscience
- Welvaartsziektes
- Ouderdomsziektes
-
Onderzoek
Het Drug Discovery & Development-proces is onder te verdelen in een ontdekkingsfase, bestaande uit target discovery, lead finding en lead optimalisatie, en de ontwikkelingsfase. Dit lectoraat zal zich vooral richten op de eerste fase. -
Onze kennis
Dit lectoraat is in 2020 gestart, op dit moment worden verkennende gesprekken gevoerd over projecten die binnen dit lectoraat kunnen worden opgestart. Wel zijn een aantal al lopende projecten binnen het lectoraat geplaatst. En is in december een samenwerking ondertekend met Pivot Park in Oss, wat inhoudt dat Drug Discovery vanuit Oss gaat werken.
Lector: Pedro Hermkens
Ik werk als lector met mijn team aan verschillende technologieën. Het doel? Het proces van medicijnontwikkeling efficiënter en goedkoper maken. En een bijdrage leveren om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.
Ons Team
Samantha Hughes
Docent en projectleider C. elegansDavid van de Klashorst
OnderwijsassistentMaritza van Dop
DocentAcademie: Toegepaste Biowetenschappen en Chemie
De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie biedt biomedisch en chemisch laboratoriumonderzoek voor studenten, bedrijfsleven en overheid. Uniek is de specialisatie Moleculaire plantenbiologie, de master Molecular Life Sciences en het HAN BioCentre. Opleiding, onderzoek en praktijk komen er samen.