biocentre c-elegans14. Samantha Hughes, Nikki Kolsters

Een startend project in de ontdekkingsfase van een medicijn heeft tussen de 5-10% kans om de onderzoeksfase te halen. In die fase is de success rate circa 10% om de markt te halen. Een startend medicijnproject heeft dus een heel kleine kans om uiteindelijk ‘op de schappen’ te komen.

Agenda

Radboud Summer School

Van 5 tot en met 9 juli vindt de Radboud Summer School plaats. Een van de thema's is Introduction to Preclinical Drug Discovery. Pedro Hermkens, Lector Drug Discovery aan de HAN, is spreker op het evenement.

biocentre c-elegans8. Samantha Hughes, Nikki Kolsters

Symposium HAN BioCentre

Op 1 februari 2021 bestaat het HAN BioCentre 15 jaar. Om dat te vieren, organiseert ze in 2022 een symposium. Precieze datum en inhoud worden later bekendgemaakt.

Werken met bioreactor in HAN BioCentre

Expertises

 • C. elegans
 • Medicijnen
 • Neuroscience
 • Welvaartsziektes
 • Ouderdomsziektes
 • Onderzoek

  Het Drug Discovery & Development-proces is onder te verdelen in een ontdekkingsfase, bestaande uit target discovery, lead finding en lead optimalisatie, en de ontwikkelingsfase. Dit lectoraat zal zich vooral richten op de eerste fase.
 • Onze kennis

  Dit lectoraat is in 2020 gestart, op dit moment worden verkennende gesprekken gevoerd over projecten die binnen dit lectoraat kunnen worden opgestart. Wel zijn een aantal al lopende projecten binnen het lectoraat geplaatst. En is in december een samenwerking ondertekend met Pivot Park in Oss, wat inhoudt dat Drug Discovery vanuit Oss gaat werken.

LectorPedro Hermkens

Ik werk als lector met mijn team aan verschillende technologieën. Het doel? Het proces van medicijnontwikkeling efficiënter en goedkoper maken. En een bijdrage leveren om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

Lector Pedro Hermkens van Drug Discovery

Ons Team

Samantha Hughes

Docent en projectleider C. elegans
Portretfoto Samantha Hughes, HAN Biocentre C. elegans

David van de Klashorst

Onderwijsassistent

Maritza van Dop

Docent

Nieuws en artikelen

Meer leren over dit onderwerp

Bio-informatica

Voltijd Bachelor

Werk je graag met computers? En heeft biologie je interesse, maar ook weer niet zo dat je zelf in een witte jas biologisch onderzoek wilt doen? Dan is Bio-informatica misschien iets voor jou!

bio-informatica student aan het werk

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (HLO)

Voltijd Bachelor

Was jij als kind al geboeid door de levende natuur om je heen? Wil je meewerken aan het bestrijden van ziektes? Je verdiepen in DNA-onderzoek? Kies dan Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek!

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Chemie (HLO)

Voltijd Bachelor

'Ongeveer'. Dat woord gebruik je niet vaak. Jij bent iemand die alles precies wil weten. Je bent nieuwsgierig en een onderzoeker. Je voelt je thuis in het lab en je denkt na over de wereld daarbuiten.

chemie student docent computer

AcademieToegepaste Biowetenschappen en Chemie

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie biedt biomedisch en chemisch laboratoriumonderzoek voor studenten, bedrijfsleven en overheid. Uniek is de specialisatie Moleculaire plantenbiologie, de master Molecular Life Sciences en het HAN BioCentre. Opleiding, onderzoek en praktijk komen er samen.

biocentre bioraffinage2. Karin Struijs