Lectoraat Balanced Energy Systems Toekomstbestendige elektrische infrastructuur

Detailfoto power grid sustainable energy

Projecten Toekomstbestendige Elektrische Infrastructuur

FIND-GO

Het lectoraat Balanced Energy Systems doet i.s.m. TenneT onderzoek naar slim assetmanagement in het project Framework voor Intelligent Netbeheer en Data Gedreven Optimalisatie (FIND-GO). Het elektriciteitsnet moet dynamischer gebruikt kunnen worden om golven op te vangen en constant te leveren. Hiervoor moet het assetmanagement van netwerkbeheerders verbeterd en toekomstbestendig worden.

electriciteitsmasten

Intelligent Reliability 4.0 (iRel40)

This project has the ultimate goal of improving reliability of electronic components and systems by reducing failure rates along the entire value chain. Within the iRel4.0 project, HAN focuses on developing a prototype for synthetic Partial Discharge generation (PD), PD measurement, signal amplification, signal acquisition for PD detection, and data analysis.

254079 detailopname met isolator van converters HVDC (Hoogspannings-gelijkspannings-kabels). NorNed kabel tussen Nederland en Noorwegen.

HYDROUS

De hoofddoelstelling van dit project is de ontwikkeling en realisatie van een hybride energieopslagsysteem, op basis van waterstof-bromide redox-flow technologie en second-life batterijen uit elektrosche auto's. We willen binnen dit project een zo breed mogelijk inzetbaar energieopslagsysteem ontwikkelen.

34294 Rendering  HyDrOuS en Smart Grids

IJVERGAS

Op zee wordt veel windenergie opgewekt. Het kost echter veel werk en geld om energie aan land te krijgen. Is het aantrekkelijker om een waterstoffabriek op zee te bouwen? Hier kan windenergie worden omgezet in waterstof en hoeft het niet naar de kust vervoerd. Dat wordt onderzocht in dit project.

237144 SEE, windmolen kop

Maak kennis Ons team

Toekomstbestendige elektrische infrastructuur

Ballard Asare-Bediako

Programmalijnmanager, hoofddocent en senior onderzoeker Smart Grids
453386 Portretfoto van kalende man met bril, dun zwart montuur ronde brillenglazen. Hij draagt een lichtblauw overhemd. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Hatim Mala

Onderzoeker control systems en energy hubs, docent en supervisor Master Engineering Systems
453390 Portretfoto van glimlachtende jongeman met zwart omrande bril met rechthoekige glazen. Hij heeft een baardje en donkergroene polo. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Joke Westra

Senior onderzoeker duurzame energie, Data-driven Asset Management, docent Bachelor en Masteronderwijs Energietechniek
453391 Portretfoto van jonge vrouw met bril, donker montuur en ronde glazen. Ze draagt een felblauw colbert en blouse met print. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Leon Bunthof

Senior onderzoeker zonne-energie, duurzame warmteopwekking en duurzame energie in de gebouwde omgeving
453393 Portretfoto van veertig+ jarige man, breed glimlachend met rossige snor en baard. Hij draagt wit overhemd en zwart colbert, rode stropdas en pochet met witte stippen.Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Maarten van den Berg

Onderzoeker Energy Systems Built Environment, modellering gebouwen en warmte-opweksystemen, zoals warmtepompen
453394 Portretfoto_dertigjarige-man_rossige-snor-en-baard_blauwe-ogen_fel-donkerblauw-overhemd-met-witte-bies-in-kraag_locatie-hal-R26

Marijn Jongerden

Docent Master Engineering Systems, Onderzoeker duurzame energie, system modelling, machine learning
453395 Portretfoto van veertig+ jarige man, breed glimlachend en een beetje kalend. Hij draagt een blauw overhemd met grove ruit en een wit onderhemd. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Miel Stapel

Onderzoeker en docent wiskunde en mechanica

Patricia Boogaard

Onderzoeker elektrische infrastructuur, projectleider Energy Systems Built Environment, docent (post-)hbo Energietechniek
453398 Portretfoto van vrouw, veertiger met blond warrig haar en bril met ronde glazen en groenig montuur. Ze draagt een lichtblauwe blouse met stipjes.Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Rob ter Steeg

Senior onderzoeker verduurzamen warmte-voorziening in de gebouwde omgeving, verbetering warmtepompen
453401 Portretfoto van man, vijftiger met grijs kort haar. Hij draagt een blauw-wit-rood geblokt overhemd. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Ronald van Buuren

Onderzoeker Energietransitie, docent en onderzoeksbegeleider Elektrotechniek

Tanja Vermeulen

Procescoödinator
453407 Portretfoto van vrouw van middelbare leeftijd met blond rossig haar en blauwe-ogen. Ze draagt een lichtblauwe blouse en een jasje met print. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Trung Nguyen

Onderzoeker Modelling & Control, Warmtesystemen, Artificial Intelligence in Smart Grids
453408 Portretfoto van man dertiger. Aziatisch met bruine ogen en zwart haar. Lichtblauwe blouse zonder kraag. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Wendy Pleket

Procescoödinator
453409 Portretfoto van blond rossige jonge vrouw. Glimlachend met donkergroen jasje en shirtje. Locatie hal R26

We kunnen aan de hand van een simulatie laten zien of het een goed idee is om een wind- of zonnepark in het noorden van een stad aan te leggen of juist in het zuiden van een stad

Faciliteiten Toekomstbestendige Elektrische Infrastructuur

Smart Grid Demo Table

Uitleggen hoe een elektriciteitsnetwerk functioneert, is ingewikkeld. Dankzij de demotafel kunnen onze energie-experts de scenario’s delen met anderen. Met overheden en bedrijven bijvoorbeeld. Als een windmolenpark wordt aangelegd, kan de demotafel laten zien wat de invloed daarvan is. Hetzelfde geldt voor andere energietechnologie, zoals energieopslag. Waar in het netwerk kun je die het beste toepassen?

Detailfoto power grid sustainable energy

HAN W@TTS_

Op de campus in Arnhem staan opslagsystemen, practicumsets voor elektrotechnieklessen en trainingssystemen waarin allerlei energiecomponenten aan elkaar gekoppeld zijn en nog veel meer. Het is een arsenaal aan energietechnologie die door verschillende partijen gebruikt kan worden voor onderwijs en onderzoek. Een groot voordeel van deze simulatietechnologie is dat men leert systeemdenken.

352797 Joke Westra en Patricia Boogaard  bij de panelen (op de rug). SEECE, SEE, Lectoraat Meet- en Regeltechniek, HAN W@TTS, elektriciteitsnet, energietransitie.

Hybride leeromgeving Powerlab Industriepark Kleefse Waard (IPKW)

Het Powerlab of ESBE (Energy for Sustainable Built Environment) is een van de hybride leeromgevingen vanuit de HAN waar onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven structureel met elkaar samenwerken op het gebied van duurzame energie in de gebouwde omgeving. Dankzij deze hybride leeromgevingen kunnen bedrijven en startups gebruikmaken van onderzoeksfaciliteiten en direct profiteren van nieuwe opgedane kennis uit onderzoek en van faciliteiten.

33564 gebouwgebonden installatietechniek warmtepomp studenten docent

HAN Open Source Model for Dynamic Dwelling Simulations

Het HAN Open Source model for Dynamic Dwelling Simulation is een verzameling software die ontwikkeld is om woninginstallaties en de aansturing daarvan te simuleren. Het model omvat zowel modelleringstools voor bouwkundige modellen als modellen van klimaatinstallaties en is gericht op de simulatie van de interactie tussen beiden. Meer informatie: rob.tersteeg@han.nl

33567 gebouwgebonden installatietechniek warmtepomp studenten laptop

Hoe werkt de Smart Grid Demo Table?

Kennismaken met de energietransitie

Detailfoto power grid sustainable energyBekijk volledige video
Hoe blijven we in balans en voorkomen we een black-out