Omscholen of specialiseren richting Ouderenzorg

Ouderenzorg is alle specialistische zorg voor ouderen, thuis of in een instelling. Het omvat dementiezorg, palliatieve zorg en woonzorg. Op deze pagina vertellen we je meer over ouderenzorg, opleidingen en onderzoek op dit gebied bij de HAN.

Twee handen op een scootmobiel van een medewerker in de ouderenzorg en een oudere.

Waarom ouderenzorg?

Er is krapte op de arbeidsmarkt van ouderenzorg. Voor gepassioneerde mensen die zich met overgave willen inzetten voor de ouderen liggen er volop kansen. Verpleegkundigen en paramedici kunnen ouderen ondersteunen om zo goed mogelijk zelfstandig te blijven en zo lang mogelijk de regie over hun leven te houden. Waardevol werk dus! Meer over het werk lees je op de volgende sites: 

 

Meer lezen?

Kom kennismaken

Je hebt een deeltijd- of duale opleiding op het oog maar twijfelt nog? Of een cursus of post-hbo? Kom dan naar de volgende Open Avond en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Liever een voltijdopleiding of minor? Neem dan een kijkje op onze Open Dagen.

Er is geen omschrijving beschikbaar
draw-cta-title
Zorgnetwerken 

Onderzoek HBO ouderenzorg

Het praktijkgericht onderzoek ouderenzorg aan de HAN richt zich op de steun die verpleegkundigen en paramedici aan ouderen en chronische zieken bieden bij het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren en het zelf managen van hun ziekten en beperkingen. Daarnaast wordt de zorg voor de kwaliteit van leven van patiënten in het verpleeghuis of kleinschalige woonvoorzieningen onderzocht. Het doel is om bij te dragen aan concrete verbeteringen en vernieuwingen in de zorg voor ouderen. Een voorbeeld daarvan is ons onderzoek naar zorgnetwerken van kwetsbare ouderen.

Netwerk 100 

Ouderen in het onderwijs

HAN, ROC Nijmegen en het Radboudumc versterken de rol van ouderen in het onderwijs in Netwerk 100. Ouderen gaan in gesprek met studenten, organiseren workshops en denken mee over lessenseries. Deze participatie is sterk in ontwikkeling en de organisaties wisselen de opgedane ervaringen met elkaar uit.