Informatie voor decanen

Studenten die op hun plek zitten en plezier hebben in hun studie. Daar streven we naar bij de HAN. We helpen leerlingen op allerlei manieren bewust voor en studie te kiezen. En we investeren in programma's voor een goede aansluiting bij de stap van mbo of middelbare school naar hbo. Hier lees je hoe we dat doen.


Studentbegeleiding
Elke student is anders. Daarom heeft de HAN verschillende mogelijkheden voor begeleiding. Ons doel: elke leerl…
Hulp bij studiekeuze
De juiste studie kiezen begint met de juiste voorbereiding. De HAN heeft allerlei activiteiten waar je als sch…
Samenwerkingsverbanden
De HAN heeft een sterk netwerk van samenwerkingen in de regio. Lees hier meer over het platform VO-HO, Aanslui…

Schrijf je in Nieuwsbrief voor decanen

Coronacrisis Wat is er dit jaar anders?

De coronacrisis heeft een grote invloed op het studiekeuzeproces van jongeren. Wat loopt er dit jaar allemaal nét even anders? We zetten het voor je op een rij.

 • mentorgesprek

  We geven geen negatief studieadvies

  Voor de meeste opleidingen doen studiekiezers verplicht mee aan een studiekeuzecheck. Na die check krijgen ze een advies: past deze opleiding bij hen? Normaalgesproken kunnen dat 3 adviezen zijn: positief, nadere actie of negatief. Dit jaar is dat anders: omdat jongeren zich minder goed kunnen oriënteren, geven we géén negatief studieadvies. De afspraak van de studiekeuzecheck gaat ook net even anders. Klik verder naar de pagina voor joongeren om te lezen hoe dat zit.
 • Intro Communicatie Krullenbol

  De intro is online

  De introductieweek is hét moment waarop jongeren de HAN, hun opleiding en vooral hun medestudenten leren kennen. Gaat de intro door dit jaar? Ja, want juist in deze verwarrende tijden vinden we het heel belangrijk om het 1e studiejaar samen met onze studenten af te trappen. In verband met de coronacrisis kan dat helaas niet fysiek op de campus. Daarom organiseren we de intro dit jaar helemaal online. Dat wordt even wennen, maar we gaan er samen het beste van maken!    
 • Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

  Misschien tóch van mbo naar hbo

  Door de coronacrisis lopen sommige mbo'er nu een kleine studievertraging op. Het zou zonde zijn als ze daardoor niet met hun hbo-studie kunnen starten in september. Mogelijk kunnen ze toch worden toegelaten tot het hbo. Hoe dat precies zal gaan en of ze daadwerkelijk kunnen worden toegelaten, moet nog door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) worden uitgewerkt. Klik verder om op de pagina voor jongeren te lezen hoe dat precies zit.
 • GGM K33 kantine rode banken studenten

  Onderwijs op afstand

  Zoals het er nu uitziet zal het onderwijs van studiejaar 2020/2021 in het begin zoveel mogelijk online zijn. Maar er vinden wel al wat onderwijsactiviteiten op de HAN plaats, vooral voor 1ejaars studenten. We willen hen namelijk zoveel mogelijk de kans geven om hun docenten en medestudenten te leren kennen. Binnenkort komt er een pagina voor jongeren online waarop ze kunnen zien en lezen hoe onderwijs op afstand er op de HAN uitziet en wat ze ervan kunnen verwachten. 

Help! Studiekeuze en de coronacrisis

De coronacrisis heeft ook invloed op studiekiezers. Een Open Dag of Meeloopdag op de campus zit er nu even niet in. Toch is er ook nu heel veel wat leerlingen wél kunnen doen. Denk aan een studiekeuzetest en een online Open Dag. Op deze pagina voor jongeren hebben we alle mogelijkheden, veranderingen en voordelen op een rijtje gezet. Handig, ook voor jou!

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Studiekeuze eventZoek het uit!

Jongeren gaan aan de slag met hun studiekeuze tijdens Zoek het uit! Dat is hét gratis studiekeuze event van de HAN. Tijdens dit event staan niet de opleidingen maar de jongeren zelf centraal. Ze kiezen 2 workshops waarin ze zichzelf beter leren kennen. Nemen ze hun vader of moeder mee? Dan doen ze de workshop gezellig samen. Dat levert nog meer inzichten op!

Aan het einde van de dag gaan jongeren naar huis met een top 3 aan opleidingen die ze interessant vinden. De ideale voorbereiding op een Open Dag dus! Laat jij je leerlingen weten hoe ze erbij kunnen zijn?

Het Zoek het uit! event in maart werd helaas afgelast. De volgende editie van Zoek het uit! is in oktober 2020.

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Van mbo naar hboHBO Proof Festival

Wat is de meerwaarde van doorstuderen? Hoe kun je werken en studeren goed combineren? Dat en meer ontdekken studenten tijdens het HBO Proof Festival. De HAN organiseert dat festival elk jaar samen met 7 ROC's. Bezoekers proeven aan het hbo tijdens een mix van workshops, interactieve trainingen, muziek en meer.

Het HBO Proof Festival op 25 maart 2020 is helaas afgelast. De Volgende editie van het HBO Proof festival is in maart 2021.

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

save the dateHAN Agenda

Wanneer is de volgende Open Dag of Open Avond? En wat zijn de data van Zoek het uit! en de Workshop Studiekeuze? Als je het even kwijt bent, check je het in de HAN Agenda.

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Vragen?Neem contact op

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid brochures bestellen? Interesse in voorlichting? Neem dan contact op met HAN Voorlichtingscentrum.

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie