Informatie voor studiekeuzebegeleiders

Studenten die op hun plek zitten en plezier hebben in hun studie. Daar streven we naar bij de HAN. Daarom helpen we leerlingen op allerlei manieren om een bewuste studiekeuze te maken. En we investeren in programma's voor een goede aansluiting bij de stap naar het hbo. Daarvoor werken we graag samen met jou als decaan, mentor, SLB-er of studiekeuzecoach. Hier lees je hoe we dat doen.


Spread the word

Wil je ouders op een leuke manier informeren over het oudermagazine Koosje en het gratis studiekeuze event Zoek het uit? Hier vind je digitaal materiaal dat je kunt delen in een nieuwsbrief, powerpoint of op social media.

Of bestel onze flyer, waarmee je ouders in 1 klap informeert over Koosje én Zoek het uit! Mooi om uit te delen op een ouderavond bijvoorbeeld. 

Studentbegeleiding
Elke student is anders. Daarom heeft de HAN verschillende mogelijkheden voor begeleiding. Ons doel: elke leerl…
Hulp bij studiekeuze
De juiste studie kiezen begint met de juiste voorbereiding. De HAN heeft allerlei activiteiten waar je als sch…
Samenwerkingsverbanden
De HAN heeft een sterk netwerk van samenwerkingen in de regio. Lees hier meer over het platform VO-HO, Aanslui…

Online Studiekeuze eventZoek het uit!

Ook dit jaar organiseert de HAN het gratis studiekeuze-event Zoek het uit! In verband met de coronamaatregelen steken we 'm in een online jasje. Van 1 oktober tot 14 november 2020 organiseren we allerlei online studiekeuze-activiteiten. We trappen af met een aantal livestreams, bedoeld voor ouders én decanen. Handig, je kunt ze gewoon vanuit huis volgen. Vervolgens mogen jongeren zelf aan de bak tijdens online workshops en 1-op-1 gesprekken. 

Tip: jongeren krijgen dit jaar een bewijs van deelname aan dit programma. Dat betekent dat Zoek het uit! ook meegenomen kan worden als LOB-activiteit. 

Magazine voor ouders over studiekeuzeKoosje

Ouders spelen een belangrijke rol bij de studiekeuze van hun kind. Hoe kunnen ze daarin begeleiden, zonder teveel te bemoeien? Dat lezen ze in Koosje, hét gratis studiekeuzemagazine voor ouders. In Koosje vind je (net als vorig jaar) veel tips, adviezen en herkenbare verhalen. Bijvoorbeeld over het puberbrein en talentherkenning. Er staan ook een paar nieuwe aanwinsten in dit jaar, zoals het interview met Suzanne Döle van Youngworks over studiekeuze in Coronatijd. Ook interessant: de zin en onzin van studiekeuzetesten. En een interview met Sanne van Stichting Scherp, over het bespreekbaar maken van mentale problemen.

Coronacrisis Wat is er dit jaar anders?

De coronacrisis heeft een grote invloed op het studiekeuzeproces van jongeren. Wat loopt er dit jaar allemaal nét even anders? We zetten het voor je op een rij.

  • Voorwaardelijke toelating

    Aankomend studenten die zich hebben aangemeld voor een opleiding aan de HAN, kunnen soms door de coronacrisis niet op tijd aan de toelatingsvoorwaarden kunnen voldoen. Dat geldt voor mbo'ers die een kleine studievertraging opgelopen hebben, maar bijvoorbeeld ook als je niet op tijd kunt voldoen aan de NT2-taaleis of de toelatingstoetsen voor de Pabo.  Zij kunnen misschien toch voorwaardelijk toegelaten worden. Dan kunnen zij toch in september 2020 starten,  Lees hier wat er mogelijk is.
  • Onderwijs op afstand

    Zoals het er nu uitziet zal het onderwijs van studiejaar 2020/2021 in het begin zoveel mogelijk online zijn. Maar er vinden wel al wat onderwijsactiviteiten op de HAN plaats, vooral voor 1ejaars studenten. We willen hen namelijk zoveel mogelijk de kans geven om hun docenten en medestudenten te leren kennen. Voor startende studenten hebben we alle informatie over studeren in coronatijd zodat ze een beetje weten wat ze kunnen verwachten. 

Schrijf je in Nieuwsbrief voor studiekeuzebegeleiders

Help! Studiekeuze en de coronacrisis

De coronacrisis heeft invloed op studiekiezers. Een Open Dag of Meeloopdag op de campus zit er nu even niet in. Toch is er ook nu heel veel wat leerlingen wél kunnen doen. Denk aan een studiekeuzetest en een online Open Dag. Op deze pagina voor jongeren hebben we alle mogelijkheden, veranderingen en voordelen op een rijtje gezet. Handig, ook voor jou!

Van mbo naar hboHBO Proof Festival

Wat is de meerwaarde van doorstuderen? Hoe kun je werken en studeren goed combineren? Dat en meer ontdekken studenten tijdens het HBO Proof Festival. De HAN organiseert dat festival elk jaar samen met 7 ROC's. Bezoekers proeven aan het hbo tijdens een mix van workshops, interactieve trainingen, muziek en meer.

De Volgende editie van het HBO Proof festival is in maart 2021.

save the dateHAN Agenda

Wanneer is de volgende Open Dag of Open Avond? En wat zijn de data van Zoek het uit! en de Workshop Studiekeuze? Als je het even kwijt bent, check je het in de HAN Agenda.

Vragen?Neem contact op

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid brochures bestellen? Interesse in voorlichting? Neem dan contact op met HAN Voorlichtingscentrum.