Profielkeuze

Je zit in 3 havo of vwo en je moet een profiel kiezen. Belangrijk, want het profiel dat jij nu kiest bepaalt voor een deel welke opleiding jij na de middelbare school wel en niet kunt doen. Yep, dat wordt nadenken over je toekomst! Welk profiel past het beste bij jou?


Relax, je hoeft nu nog niet te weten wat je ‘later’ wilt worden. Je maakt alleen een begin. Neem dat begin wel serieus: verdiep je goed in jezelf. Wat vind jij eigenlijk leuk om te doen? Waar ben je goed in? Als je daar nu bewust over nadenkt, wordt het straks een stuk makkelijker om een studie te kiezen.

4 profielen Welke profielen zijn er?

Vakken Welke vakken zitten in die profielen?

ToelatingsvoorwaardenWat kun je met je profiel?

Als je straks een studie gaat kiezen, is het belangrijk dat jouw profiel daarop aansluit. Kijk nu alvast welke opleidingen je met welk profiel kunt doen.

Wat vind jij interessant?Interessegebieden

Begin met het bepalen van een richting: wil je iets met zorg? Iets met cijfers? Iets met natuur? De interessegebieden van de HAN helpen je daarbij. Al onze opleidingen zijn verdeeld in die 10 interessegebieden. Zit er eentje tussen die jou aanspreekt? Dan weet je al iets beter welke kant je op wilt.

Interactief kaartspeliQuest Profielkeuze

Op een leuke manier met je profielkeuze aan de slag? Dat kan met het kaartspel iQuest Profielkeuze. Door het spel te spelen, kom je meer over jezelf te weten, maar ook over de richtingen en profielen. 

Je speelt dit kaartspel met 2 personen. De 1 legt de kaarten en de ander stelt de vragen. Daarna log je in op iQuestspel.nl om de kaartjes te verwerken. Je krijgt dan te zien met welke profielen jij het meeste matcht. Handig toch?

Profielkeuzedagen

Normaalgesproken organiseren we Profielkeuzedagen. Je volgt dan workshops om jezelf en de opleidingen van de HAN beter te leren kennen. Maar helaas, dit jaar gaat het allemaal net even anders. Vanwege corona gaan de Profielkeuzedagen op locatie niet door. Gelukkig kunnen we je wel iets anders bieden: de Profielkeuze Kickoff!

Profielkeuze Kickoff

Spreker en coach Otto Wijnen verzorgt de Profielkeuze Kickoff! Dat doet hij in online live sessies vanuit zijn studio in Hoorn. In een webinarjam van 45 minuten vertelt Otto alles over jouw profielkeuze. Extra leuk: via een online tool kun jij zelf actief meedoen!

Er zijn in totaal 9 van deze sessies, die vinden plaats tussen 3 en 13 november 2020. Aan elke sessie kunnen 550 jongeren meedoen, verdeeld over 24 groepen.

 

5 havoHulp bij profielwerkstuk

Ga je straks in 5 havo een profielwerkstuk maken? Dan kun je daar hulp bij krijgen van de HAN. Je krijgt van ons het praktische boekje D.I.Y. Profielwerkstuk. Dat boekje helpt jou in 8 stappen van onderwerpkeuzen naar presentatie. 

Hulp bij profielwerkstuk is mogelijk voor:

  • natuurkunde
  • scheikunde
  • wiskunde
  • biologie
  • informatica

Verder lezenZoek het uit

Wil jij je alvast verder verdiepen in je studiekeuze? Check dan onze pagina's over studiekeuze. Een studiekeuze maak je in 3 stappen. Jij kunt alvast beginnen bij stap 1: Zoek het uit. Daar ga je verder onderzoeken wat jij leuk en belangrijk vindt en waar je goed in bent. Best leuk, zo'n speurtocht naar jezelf!