Jaaroverzicht 2020

2020 was een uitzonderlijk jaar. Een jaar waarin wij als HAN, samen met onze ruim 37.000 studenten, bijna 4.000 medewerkers en talloze partners in het werkveld –ondanks het coronavirus– weer bijzonder veel moois hebben bereikt. Zeker ook in de regio. Onder het motto ‘Samen sterk in samenwerken’ maken wij in dit HAN Jaaroverzicht 2020 de kracht, de waarde en het belang van al onze samenwerkingsverbanden zichtbaar.

232300 Studenten begroeten elkaar met elleboog. Mondkapjes op. Covid19. Corona

Het online jaaroverzicht vormt een tweeluik met het HAN Jaarverslag 2020 het formele verantwoordingsverslag van de hogeschool. In het online jaaroverzicht komen onze studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners uitgebreid aan het woord. Waarom? Omdat zij, dagelijks, het verschil maken.

Jaaroverzicht 2020: samen sterk in samenwerken

Samen sterk in samenwerken

Typeren we 2020 in nog geen 10 trefwoorden, dan zou dit zomaar het lijstje voor de HAN kunnen zijn: coronavirus; online leren; online werken; academies van start; studentenwelzijn. Toch reserveren wij graag de eerste plek op de lijst voor: samenwerken.

256934 College van Bestuur, Bridget Kievits, Rob Verhofstad, Yvonne de Haan

Samen met de student

Bij álles wat we doen staat de student centraal. Logisch, want zonder studenten is er geen HAN. Een van onze voornaamste doelen is niet voor niets dat elke student zich op ieder moment herkend, gezien en gehoord voelt. Tegelijkertijd dagen we onze studenten uit om zich te ontwikkelen tot ondernemende, betrokken en (zelf)reflectieve professionals. Zodat zij de beste papieren hebben om na hun afstuderen betekenisvol bij te dragen aan arbeidsmarkt en samenleving.

293429 Overzichtsfoto van Lesley en Ferhat

Samen met de regio

2020 stond, naast academievorming en de coronapandemie, voor de HAN uitdrukkelijk ook in het teken van het versterken van de samenwerking in de driehoek. Méér dan ooit trekken ons onderwijs en onderzoek op met het werkveld in de regio. Samen met studenten, docenten, onderzoekers, ondersteuners en professionals uit het regionale bedrijfsleven maken we ons op weg naar een gezamenlijke, beloftevolle toekomst.

265636 Conceptbeeld hal Connectr

Hoogtepunten in 2020

De 37.000 studenten uit 75 landen en bijna 4.000 medewerkers maken dat er elke dag veel speciaals gebeurt op onze campussen in Arnhem en Nijmegen. Ook de uitgebreide en uitstekende samenwerking met het werkveld werpt dagelijks vruchten af. Het is letterlijk te veel om op te noemen. Maar een aantal highlights willen we je zeker niet onthouden!

232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona
Samen slim
 

Skillhubs: voor een slimmere, schonere en socialere regio

De arbeidsmarkt is dynamischer dan ooit. Digitalisering, robotisering, maar ook de energietransitie zorgen voor voortdurende veranderingen in beroepen en taken. De HAN is met onderzoek en onderwijs, in nauwe samenwerking met het werkveld, op zoek naar manieren om mensen snel op een passende werkplek te krijgen. 

287597 Claudia Klarenbeek loopt met collega's op achtergrond skillshub
Samen schoon
 

Connectr Energy Innovation: Samen alle verwachtingen overtreffen

Connectr Energy Innovation wordt dé hotspot waar onderwijs, onderzoek, de overheid en het bedrijfsleven samen de energietransitie gaan versnellen. Het innovatielab op het Industrie Park Kleefse Waard opent volgend jaar de poorten. Maar binnen de hybride leeromgevingen van de HAN leeft Connectr al volop! 

265636 Conceptbeeld hal Connectr
Samen sociaal
 

Goed werkgeverschap: iedereen aan boord

Duurzame inzetbaarheid, wat ís dat eigenlijk? En is het vooral aan werknemers om gezond aan het werk te blijven? Of moeten werkgevers hun verantwoordelijkheid pakken? Hoe dan? Met het project Goed werkgeverschap neemt Sarah Detaille de facilitaire dienstverlening, schoonmaaksector en bouw onder de loep. “Willen we praktisch geschoolde werknemers binnenboord houden, dan moeten we ze ondersteunen. Op álle mogelijke manieren.” 

Health vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN

Hoogtepunten uit 2020

 • SEE, afval recycling

  Circulair en Toekomstbestendig Ondernemerschap voor aantrekkelijker Achterhoek

  In het pilotproject Circulair en Toekomstbestendig Ondernemerschap van SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek) en de HAN gaan 3 Achterhoekse bedrijvenparken collectief aan de slag met circulair ondernemen. Het proefproject dient als voorbeeld voor de hele provincie Gelderland.

 • 296852 Een mantelzorgen komt tijdens coronatijd boodschappen brengen bij een oudere dame thuis. Met mondkapje.

  Familieparticipatie op Intensive Care

  Op 12 mei is het de Internationale Dag van de Verpleging. Op deze dag is de Anna Reynvaan Praktijkprijs 2020 voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren toegekend. De winnaar is het HAN project PICS is niet niks: familieparticipatie op Intensive Care (IC).

 • Koningin Maxima op werkbezoek Gelders Vakmanschap in Apeldoorn

  Rondetafelgesprek met Koningin Máxima over leven lang ontwikkelen in de techniek

  Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op 25 juni het Gelders Vakmanschap bij het Apeldoornse gastbedrijf Hamer. Op het programma stonden, naast 3 bedrijfspresentaties tijdens de rondleiding door Hamer, Henk van Tongeren Water & Techniek en Evema Beveiliging & Communicatie, ook een rondetafelgesprek met alle betrokkenen over een actueel issue: een leven lang ontwikkelen in de techniek.

 • 81164 Man robot graphic

  Future factory brengt massale verduurzaming van woningen een stap dichterbij

  In 2030 moeten 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Om dat enorme aantal te halen werken 28 partijen, waaronder SEECE en de HAN, aan Future Factory. Dit project zorgt dat renovatieprojecten sneller én efficiënter uitgevoerd kunnen worden.