Samen met de student

Bij álles wat we doen staat de student centraal. Logisch, want zonder studenten is er geen HAN. Een van onze voornaamste doelen is niet voor niets dat elke student zich op ieder moment herkend, gezien en gehoord voelt. Tegelijkertijd dagen we onze studenten uit om zich te ontwikkelen tot ondernemende, betrokken en (zelf)reflectieve professionals. Zodat zij de beste papieren hebben om na hun afstuderen betekenisvol bij te dragen aan arbeidsmarkt en samenleving.

294565 Studenten Lesley Beaupain in een gele trui en Ferhat Sagsu in een zwarte blouse

Studenten zien wij aan de HAN als volwaardige partners. Vandaar dat we hen intensief betrekken bij (de doorontwikkeling van) ons onderwijs en onderzoek. Vandaar dat ze altijd hun partij meeblazen in onze partnerships met het werkveld. Vandaar ook, dat ze via inspraak, pilots en klankbordgroepen actief meedenken en meedoen bij het inrichten van onze ondersteunende processen en systemen.

 

Samen 1e-jaars

Een bruisende introductieweek, nieuwe vrienden maken en je onderdompelen in een spetterend studentenleven. Daar kijk je bij de start van je studie toch reikhalzend naar uit? Maar helaas. Voor de nieuwe lichting van 2020 zat dat er niet in. 1e-jaarsstudenten Lesley Beaupain en Ferhat Sagsu vertellen hoe zij toch hun draai vonden. 

285503 student, man, kijkt in camera

Samen internationaal

Waarom resulteert de ene dna-afwijking wél in een hersentumor en de andere niet? Om dat te achterhalen, voeren studenten Life Sciences aan de academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie waarheidsgetrouw onderzoek uit. In 16 weken tijd volgen ze stap voor stap het proces van het gemuteerde gen tot aan het eiwit. En dat in een internationale setting.

285506 vrouw, student, doet onderzoek

Samen afstuderen

De een staat op het punt haar eigen bedrijf uit te bouwen. De ander kan niet wachten om binnen Defensie haar vleugels uit te slaan. Beiden hebben ze nog één hobbel te nemen: hun afstudeeropdracht. Lotte van Ewijk en Emily van der Spoel – 4e-jaarsstudenten Communicatie – over (af)studeren, stagelopen en werken. “Het voelt goed om aan het roer van je eigen loopbaan te staan.” 

285533 twee personen bij auto, loopbaan

Samen studeren en werken

Je bent als statushouder in Nederland terechtgekomen. Je barst van het talent, maar je diploma’s zijn hier ongeldig. Wat doe je dan? Met een speciaal leerwerktraject geeft de HAN statushouders de kans om hun kwaliteiten voor de energietransitie in te zetten. “Het is een win-winsituatie.”

286306 man en vrouw bezig met energiepanelen