Academie IT en Mediadesign

De Academie IT en Mediadesign bouwt aan een dynamische en innovatieve leeromgeving. Studenten en docenten werken er zij aan zij met onderzoekers en de beroepspraktijk. Alles draait hier om ontwerpen, ontwikkelen en experimenteren. We inspireren elkaar met ICT- en multimediatoepassingen.

cmd studenten projectwerk in ica lounge 1

Onderwijs

Ruim 2.500 studenten hebben gekozen voor de Academie IT en Mediadesign. Ze volgen de voltijd- of deeltijd-opleiding HBO-ICT of Communication & Multimedia Design, op bachelor-niveau. Vanaf september 2023 start de deeltijdmaster Applied Data Science.

OmscholingstrajectMake IT Work

De IT heeft veel mensen nodig! Heb je een hbo- of wo-diploma, geen specifieke IT-achtergrond maar lijkt werken in de IT je hartstikke leuk; meld je dan aan bij Make IT Work en ga na de omscholing gegarandeerd in een baan aan de slag!

33550 hbo-ict studenten in overleg

Onderzoek

Thuisbasis voor praktijkgericht onderzoek

Onderzoekers, studenten en docenten zetten samen hun tanden in maatschappelijke vraagstukken. Ze voeren praktijkgericht onderzoek uit, in de 4 lectoraten die de academie rijk is. Ook is er een kenniscentrum verbonden aan de Academie IT en Mediadesign.

Samenwerken met IT en Mediadesign

Wil je met ons samenwerken? Onze pagina voor het werkveld geeft een overzicht van de belangrijkste activiteiten voor bedrijven en instellingen, waaronder stage en afstuderen, praktijkgericht onderzoek en onderwijsprojecten. Ontdek wat onze studenten, docenten en onderzoekers voor u kunnen betekenen op het gebied van IT en mediadesign.

32885 hangar-zakelijk-gesprek

Nieuws

285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van  productiehal Varex te Doetichem.
514890 AI for Energy koburg bijeenkomst Luuk Wiehink EARN-E op 22 maart 2023 vanuit learning community ASGARD van focus Slim - Smart Region.
31976 hartslag monitor
Software met adaptief vermogenResultaten COOK3R SIM-project gepresenteerd
478604 De slimme kookplaat, de COOK3R SIM

Contact

Academie IT en Mediadesign


drs. Astrid Hoge, Academiedirecteur
secretariaat.aim@han.nl

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Met de digitale nieuwsbrief van de Academie IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.