cmd studenten in experience lab

Innovatieve toepassingen werken alleen goed als de toekomstige gebruiker centraal staat bij het ontwerpen. Wat maakt dat mensen iets willen gaan gebruiken? Waardoor is een app, website of systeem begrijpelijk en prettig? Die vragen staan centraal in ons onderzoek.

Digitalisering zorgt voor verandering in alle aspecten van ons leven: persoonlijk, op het werk en in de maatschappij. Nieuwe vormen van digitale dienstverlening, experiences, interfaces en interacties zijn nu vooral visueel of in geschreven tekst. De mogelijkheden van geluid, gesproken woord, tast en 3D-visualisaties worden nog niet veel gebruikt. Daar zien we veel mogelijkheden om te innoveren en te experimenteren. We ontwikkelen en testen die innovaties graag in ons User Experience Lab. 

  • Onderzoek

    In ons onderzoek werken we altijd samen met praktijkpartners en toekomstige gebruikers. We willen dat toepassingen goed aansluiten bij hun houding, vaardigheden, voorkeuren en behoeften. Onze studenten zijn, net als wij, ontwerpende onderzoekers en onderzoekende ontwerpers.    
  • Onze kennis

    Het is belangrijk dat anderen aan de slag kunnen met onze resultaten. Soms schrijven we onze bevindingen op in rapporten en artikelen. Vaak vertalen we ze in video- ondersteunde adviezen, aanbevelingen, workshops of nieuwe prototypes.  

LectorThea van der Geest

Thea van der Geest onderzoekt met haar team hoe je digitale diensten, omgevingen en informatie aantrekkelijk, begrijpelijk, bruikbaar en toegankelijk maakt voor iedereen. Ze past het praktijkgerichte onderzoek op mediagebied toe in onderwijs, workshops en projecten voor en met studenten en professionals.

 

profielfoto Thea van der Geest

Maak kennis Ons team

Mischa Corsius

senior-onderzoek
portretfoto mischa corsius

Thea van der Geest

Lector
profielfoto Thea van der Geest

Charlotte Swart

junior-onderzoeker en docent
281832 profiel foto Charlotte Swart

Lambert Zaad

docent en onderzoeker
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

en diverse afstudeerders

328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

GerelateerdOpleidingen

De Academie IT en Mediadesign bouwt aan een dynamische en innovatieve leeromgeving. Studenten en docenten werken er zij aan zij met onderzoekers en de beroepspraktijk. Alles draait hier om ontwerpen, ontwikkelen en experimenteren. We inspireren elkaar met ICT- en multimediatoepassingen.

  • HBO-ICT (voltijd en deeltijd)
  • Communication & Multimedia Design (voltijd en deeltijd)
  • Make IT Work (omscholingstraject)
cmd studenten projectwerk in ica lounge 1

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.