cmd studenten in experience lab

Nieuwe toepassingen werken alleen goed als de menselijke maat centraal staat tijdens het ontwerpen. In het lectoraat werken we aan een digitale wereld voor en met eind-gebruikers. Hoe maken we nieuwe toepassingen die begrijpelijk, prettig en betekenisvol zijn? Dit staat in ons onderzoek centraal.

Digitalisering zorgt voor verandering in alle aspecten van ons leven: persoonlijk, op het werk en in de maatschappij. Digitale dienstverlening is nu vooral visueel of in geschreven tekst op een scherm. Steeds meer worden toepassingen voorzien van geluid, spraak, tast en 3D-visualisaties. Samen met het werkveld verkennen we deze mogelijkheden om te innoveren en te experimenteren met nieuwe oplossingen. We ontwikkelen snel prototypes, simuleren en testen toekomstige scenarios graag in ons User Experience Lab.

 • Onderzoek

  In ons onderzoek werken we altijd samen met praktijkpartners en toekomstige gebruikers. We willen dat toepassingen goed aansluiten bij hun houding, vaardigheden, voorkeuren en behoeften. Onze studenten zijn, net als wij, ontwerpende onderzoekers en onderzoekende ontwerpers.  

   

 • Onze kennis

  Het is belangrijk dat anderen aan de slag kunnen met onze resultaten. Soms schrijven we onze bevindingen op in rapporten en artikelen. Vaak vertalen we ze in video- ondersteunde adviezen, aanbevelingen, workshops of nieuwe prototypes.  

Lector
 

Wouter Sluis-Thiescheffer

Wouter is expert in UX-onderzoeksmethoden, playful media en conceptontwikkeling. Hij werkte met uiteenlopende gebruikersgroepen en leidde internationale UX-onderzoeken met o.a. Elsevier, Randstad, Philips en KPN. Als ontwerper-onderzoeker werkte hij o.a. aan innovaties in de gezondheidszorg

410725 Portretfoto lector Wouter Sluis-Thiescheffer
16 maart
 

Installatie Wouter Sluis-Thiescheffer

Op donderdag 16 maart 2023 vond de installatie plaats van Wouter Sluis-Thiescheffer tot HAN-lector Media Design. Zijn installatierede is getiteld: Next Level Media Design: ontwerpen voor een symbiose met creatieve technologie. 

472756 conceptuele voorstelling van de menselijke interactie met slimme technologieën
Maak kennis 

Ons team

Wouter Sluis-Thiescheffer

lector
410725 Portretfoto lector Wouter Sluis-Thiescheffer

Charlotte Swart

onderzoeker
417935 Academie IT en Mediadesign. Portretfoto Charlotte Swart. Lectoraat Media Design.

Jasper Jeurens

onderzoeker
417937 Academie IT en Mediadesign. Lectoraat Media Design. Portretfoto Jasper Jeurens.

Mischa Corsius

onderzoeker
417932 Academie IT en Mediadesign. Portretfoto Mischa Corsius. Lectoraat Media Design.

Lambert Zaad

onderzoeker, docent
417930 Academie IT en Mediadesign. Portretfoto Lambert Zaad. Lectoraat Media Design.

Vera Lange

onderzoeker
417928 Portretfoto Vera Lange. It en Mediadesign. Lectoraat Media Design.

Boukje Postma

procescoördinator
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem
Gebruikersonderzoek
 

Aanmelden voor ons testpanel

Het lectoraat Media Design is een onderzoeksgroep. Wij doen onderzoek naar websites, apps en teksten omdat we willen dat iedereen teksten kan lezen en apps kan gebruiken. Het internet moet voor iedereen prettig en makkelijk zijn. 

Ons gebruikersonderzoekpanel test apps en sites voor de overheid en andere organisaties. Zo leren we wat gebruikers nodig hebben om een app of site te kunnen gebruiken. 

247693 gebruikersonderzoek in experience lab, eye-tracking, oudere man met pet
Gerelateerd
 

Opleidingen

De Academie IT en Mediadesign bouwt aan een dynamische en innovatieve leeromgeving. Studenten en docenten werken er zij aan zij met onderzoekers en de beroepspraktijk. Alles draait hier om ontwerpen, ontwikkelen en experimenteren. We inspireren elkaar met ICT- en multimediatoepassingen.

 • HBO-ICT (voltijd en deeltijd)
 • Communication & Multimedia Design (voltijd en deeltijd)
 • Master Applied Data Science (deeltijd)
 • Make IT Work (omscholingstraject)
521723 Studenten en docent CMD in overleg, zittend.
Blijf op de hoogte
 

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.

424956 studenten op de trap van de locatie han built environment