Hbo opleiding HBO-ICT

ict studenten met opstelling robot in ica lounge
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 27maa
  Online Open Dag
  10:00 - 17:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2021 en 1 september 2022

Je hebt bovenmatige interesse in ICT. Software schrijven, een app bouwen, een organisatie helpen met digitale beveiliging. Een slim apparaat maken dat zijn eigen fouten corrigeert. De praktijkgerichte opleiding HBO-ICT aan de HAN in Arnhem en Nijmegen stoomt je er klaar voor!

Arnhem
3.7 / 5

27 maartBezoek de Online Open Dag

Wat wil jij nog vragen aan studenten en docenten van de opleiding HBO-ICT? Pak je kans tijdens de Online Open Dag op 27 maart! Volg bijvoorbeeld een online rondleiding, proefcollege of bezoek een inlooplokaal. Handig: we hebben nu al een pagina klaarstaan vol info en inspiratie over deze studie. Neem meteen een kijkje!

voltijd campagne durf Esmee 2019. Breed

Waarom kies je voor HBO-ICT aan de HAN?

Leren in teams staat centraal

Je staat er nooit alleen voor tijdens je studie HBO-ICT. Je leert samen met medestudenten. Wat je leert pas je praktisch toe!

hbo-ict bim project model

Internationaal georiënteerd

Droom jij ervan een ICT’er te zijn op een mooie werkplek buiten Nederland? Deze studie kan je springplank zijn!

Praktisch onderzoek met informatica

Je bent bezig met onderzoek, maar je gaat ook echt aan de slag met projecten. Bijvoorbeeld hoe je robots intelligenter maakt.

ict opstelling robot in ica lounge

Samen het beste uit je studie halen

Je krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Jouw ervaring en mening wordt gebruikt om je opleiding nog beter te maken.

ict studenten in de les

Innovatieve leeromgeving

Je studeert in een aansprekende en innovatieve omgeving. Jouw mening staat centraal.

hbo ict ipad tablet

Wessel vertelt hoeveel impact HBO-ICT heeft op de samenleving

Wat kun je allemaal worden? Baankansen

Slimme ICT-toepassingen bedenken die het leven een stuk aangenamer maken? Mensen helpen hun werk beter te doen met goed advies over digitale toepassingen? Een nieuwe app ontwerpen en maken? Een slim apparaat programmeren? Software en ICT zijn overal! Met de opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op.

Jouw skills achter de computer zijn straks jaloersmakend, net als jouw ervaring met toepassing van ICT-oplossingen. Voor je het weet, heb je een uitdagende baan te pakken bij een interessante werkgever. Chill? Best wel! 

ict studenten met laptop in de les

Dit heb jij straks in huisHBO ICT: Wat ga je leren?

Als ICT'er bouw jij een brug tussen technologie en de gebruikers van toepassingen. Dat begint met eindgebruikers interviewen om op basis daarvan software te ontwikkelen. Een andere keer bouw, test en beheer je een informatiesysteem. Misschien ben je bezig met privacy en digitale veiligheid. Of je zet gewoon een vet lollige app in elkaar. Het kan allemaal aan bod komen in het werk van een ICT'er. Je leert onder meer:

 • Systeemspecificaties opstellen
 • Programmeren
 • Applicaties bouwen
 • Databases beheren
 • Webtechnologieën toepassen
 • Embedded software ontwikkelen
 • Bedrijfsprocessen analyseren
hbo-ict serverlokaal docent

Opleidingen vergelijkenHBO-ICT in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over HBO-ICT bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Benieuwd naar de voltijd studie HBO-ICT?

Ontdek vooral zelf deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open. Maar vanwege de coronacrisis kunnen we je voorlopig alleen een online Open Dag aanbieden.  

ict cmd studenten vrouwen op trap

The Place 2 BeStuderen in Arnhem of in Nijmegen

Je opleiding volg je op de HAN in Arnhem of in Nijmegen. En dat zijn allebei méér dan alleen leuke steden om te studeren. Hapje, drankje, sporten, tijd om te chillen met studiegenoten, het is er allemaal. Zo vergeet je zeker niet te genieten van het leven als student!

ict cmd studenten vrouwen mannen op trap

Anderen bekeken ook

Communication & Multimedia Design

Voltijd Bachelor

Hoe vaak lees jij de krant of kijk je tv? En hoe vaak check je smartphone? Tablet? Of pc? Juist! Nieuwe media zijn de toekomst. Die ga jij nóg waardevoller maken. Met Communication & Multimedia Design word je dé interactieve communicatiespecialist. En het mooie: die wil iedere branche hebben!

cmd studenten in experience lab

Elektrotechniek

Voltijd Bachelor

Je ziet een uitdaging in het verbeteren van apparaten en machines. Je ziet toekomst in elektrisch aangedreven voertuigen als een Ox-board, een auto of een e-buggy.

elektrotechniek samenwerken elektro

Bedrijfskunde

Voltijd Bachelor

Bedrijfskunde is een brede managementsopleiding. Jij onderzoekt of plannen van de directie haalbaar zijn. Je berekent, adviseert en onderzoekt op het gebied van management, economie en recht.

studeren

Bouwkunde

Voltijd Bachelor

In de opleiding hbo Bouwkunde leer je alles over het ontwerpen, bouwen, beheren en renoveren van woonhuizen, kantoren en bedrijfspanden. Duurzaamheid staat bij deze opleiding hoog in het vaandel.

bouwkunde student helm meter

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Jouw toekomst

Een vaste baan, zelfstandig ondernemer of doorstuderen? Zeg het maar!

ict studenten project 1