Let's change the way we live

Klimaatverandering, vergrijzing, bevolkingsgroei. Het zijn grote uitdagingen van deze tijd. Er zijn ook mooie kansen, bijvoorbeeld om toekomstbestendige oplossingen voor onze woon- en leefomgeving te ontwikkelen. Zo kunnen we ook in de toekomst prettig wonen en leven.

431740 Changemakercampagne, let's change the way we live, koe, dak, Rotterdam, vervreemding

We change the way ...

... we heat our houses

Vraag en aanbod van energie zijn niet goed op elkaar afgestemd. Dat lossen we in de toekomst op door energie lokaal op te wekken en het in batterijen en waterstof op te slaan.

432100 Changemakerscampagne, Let's change the way we live, how we heat our houses

... we care for the elderly

Een empathische woonomgeving kan ouderen hun vrijheid teruggeven. Dit onderzoeken we in een proefwoning in Arnhem: de empathische woning.

102268 verpleegkundige van de thuiszorg helpt een dame

... we stimulate a healthy society

Blijf sporten, je leven lang. Liefst in teamverband. Het voorkomt zorgkosten en verbetert je gezondheid, zegt onderzoeker Willem de Boer.

386319 Teamsport is gezond, zo ook hockey

... we build our neighborhoods

Studenten van verschillende opleidingen werkten mee aan de energietransitie in de Arnhemse wijk het Spijkerkwartier. Een bewoner vertelt over de samenwerking met de studenten.

238349 spijkerkwartier in arnhem en wijkgerichte energietransitie

... we build our cities

Hoe maak en houd je steden vitaal? In het Healty City Lab onderzoeken we hoe logistiek een positieve bijdrage kan leveren aan leefbaarheid. De opgedane kennis delen we online.

267954 Binnenstad Arnhem in de avond

Changemaker worden? Join de HAN

 • Ik wil studeren bij de HAN

  Wil jij bijdragen aan die slimme, schone en sociale toekomst? Of je nu net begint aan je studiecarrière in het hbo of een stap wilt maken in je werkende leven: hier vind je alles voor jouw ‘next level’. 

 • Ik wil werken bij de HAN

  Ben jij nieuwsgierig, onderzoekend en ondernemend? Wil je je talenten laten zien en ontwikkelen, je grenzen verleggen? Wil je verandering realiseren? Bekijk onze vacatures.

 • Ik wil samenwerken met de HAN

  Samen met bedrijven en instellingen uit de regio werken we aan veranderingen voor een slimme, schone en sociale omgeving. Heb je een stagiair nodig of hulp bij een specifiek vraagstuk? We helpen je graag verder.

 • Ik wil kennis uitwisselen met de HAN

  De HAN doet praktijkgericht onderzoek. Daarmee beantwoorden we vragen die bedrijven, instellingen en overheden aan ons stellen: de beroepspraktijk dus. Zo dragen we bij aan regionale ontwikkeling.