Meld je aan
Enige startdatum is 1 september 2025
Meer informatie ...
ASK HAN, Brochure, Studiekeuzegesprek
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
  • Studiekeuzegesprek
    Stel al je vragen aan een specialist
Kom langs
Open Dag
  • 8nov
    Open Dag
    Nijmegen - 10:00 - 15:00
  • 9nov
    Open Dag
    Nijmegen - 10:00 - 15:00

Jouw toekomst met Social Work

Werken met mensen met een verstandelijke beperking, gedetineerden, buurtbewoners of vluchtelingen. Als social worker ben je breed inzetbaar. Ga jij straks aan de slag in een sociaal wijkteam? In de geestelijke gezondheidszorg of liever als jongerenwerker? Met je bachelor Social Work kun je alle kanten op!

Studenten Social Work ontspannen op de K33.

Wat kun je worden met Social Work?

Van GGZ-agoog tot jeugdzorgwerker. En van sociaal-cultureel werker in een wijkteam tot reclasseringswerker. Met je diploma Social Work kun je in verschillende vakgebieden aan de slag!

  • Sociaal werker

    Als sociaal werker ondersteun je mensen bij het oplossen van verschillende problemen. Van huurschuld tot werkloosheid, van opvoedings- tot relatieproblemen.

  • Begeleider in de TBS

    Als begeleider in de TBS werk je met mensen die een delict hebben gepleegd en behandeld worden voor hun psychische problemen.

  • Medewerker sociaal wijkteam

    Je ondersteunt bewoners met vragen en problemen. Van wonen tot zorg. Je kijkt met hen hoe zij op de beste manier hun vragen en problemen kunnen oplossen, samen met mensen uit hun netwerk.

  • GGZ-agoog

    Je ondersteunt mensen die te maken hebben met de gevolgen van een psychische aandoening in alle aspecten van het dagelijks leven.

  • Jeugdzorgwerker

    Kampt een gezin met (opvoed)problemen? Dan komt de jeugdzorgwerker in actie. Je begeleidt het kind en de opvoeder. Je ondersteunt hen in het oplossen van hun problemen.

  • Jongerenwerker

    Je legt contact met jongeren, vaak door voor of met hen activiteiten te organiseren. Op een informele manier ga jij te werk. Je weet wat er leeft onder de jongeren. Daar speel je met aansprekende activiteiten op in.

  • Groepsleider in de jeugdzorg of in de gehandicaptenzorg

    Je treedt op als vervangende opvoeder in de tijd dat de ouders dat niet zelf kunnen of mogen. 

  • Reclasseringswerker

    Je begeleidt (jonge) mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd en die terugkeren in de samenleving.

Oud studenten Social Work

Omar Hotak helpt mensen verder – met hoofd én hart

Als zelfstandig professional in het sociaal domein begeleidt Omar mensen die tijdelijk wat extra steun kunnen gebruiken. Dat doet hij één-op-één én in groepsverband. “Geen dag is hetzelfde,” vertelt hij. “Ik denk creatief mee, werk samen met andere professionals en pas me steeds weer aan de situatie aan.”  De afgelopen jaren werkte hij onder meer als AMV-medewerker bij het COA, waar hij alleenstaande minderjarige vreemdelingen hielp om hun weg te vinden in hun nieuwe land. Wat hem drijft? Het contact met mensen. Omar: “Ik werk met allerlei leeftijden en achtergronden. Dat houdt me scherp. En het is elke keer weer bijzonder om te zien dat iemand stappen zet. Soms klein, maar altijd waardevol.”  Om privacy redenen zijn de cliënten van Omar onherkenbaar in beeld gebracht.

Omar samen met 3 cliënten

Reza Douma: samen nieuwe wegen vinden

Als specialistisch ambulant gezinsbegeleidster bij Prolis staat Reza Douma gezinnen en jongeren van 0 tot 23 jaar bij die tijdelijk vastlopen. Dat doet ze vaak gewoon bij hen thuis. “Ik help bijvoorbeeld bij opvoedvragen, angstklachten of eetproblemen – op school, thuis of onderweg.” Haar werk is elke dag anders. Juist die afwisseling geeft energie. “Ik stap letterlijk iemands wereld binnen. Van daaruit denk ik mee, oefen ik samen en bied ik steun. Dat is kwetsbaar en tegelijk heel bijzonder.” De opleiding Social Work gaf haar de basis om mensen écht verder te helpen. “Tegen de creatieve vakken zag ik best een beetje op, maar die vakken leerden me om op andere manieren contact maken. Soms zegt een tekening of wandeling meer dan een gesprek aan tafel. Die flexibiliteit zet ik elke dag in.”

Student social work lacht buiten

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master of post-hbo opleiding.

  • Master Social Work

    Vind jij het boeiend om verder te kijken dan de grenzen van je eigen praktijk? Heb je oog voor kansen en ontwikkelingen in de beroepspraktijk en wil je meedenken over het beleid? Volg dan de Master Social Work in deeltijd! Na 2 jaar ben jij Master of Social Work! 

  • Master Pedagogiek

    Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar.

  • Kopopleiding Leraar Pedagogiek

    Met een kopopleiding word jij binnen 1 jaar klaargestoomd voor het leraarschap. Je leert je vakkennis over te brengen op anderen en leerlingen te coachen en begeleiden. Je verdient dan je 2e-graad lesbevoegdheid.

  • Master Sport- en Beweeginnovatie

    In deze master raak je vertrouwd met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Ook buitenlandse sport- en beweegtrends hebben je aandacht tijdens deze master. 

Post-hbo cursussen, opleidingen en trainingen

Wist je dat de HAN ook post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt? Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Leer bijvoorbeeld meer over casemanagement dementie of teamcoaching. 

Studenten Social Work op de HAN, K33.
Volgende pagina
 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Social Work.

Meisje loopt over balk