Leraar Scheikunde Deeltijd

student met reageerbuis
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Nijmegen - 17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 februari 2022 en 1 september 2022

Van nieuwe geneesmiddelen maken tot het milieu beschermen: technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Als leraar scheikunde kun je jongeren hiervoor enthousiasmeren. Werk je al in het onderwijs? Leraar Scheikunde deeltijd is een goede keuze vanwege het carrièreperspectief.

Waarom Leraar Scheikunde deeltijd HAN?

Dit is een Topopleiding!

De Lerarenopleiding Scheikunde scoort uitstekend met een kwalificatie als Topopleiding in de Keuzegids hbo 2022!

341915 Topopleiding deeltijd duaal 2e plaats Keuzegids 2022

Dubbele propedeuse

Het 1e jaar staan scheikunde en natuurkunde op het programma, waardoor je een dubbele propedeuse behaalt.

Twee studenten doen een proef

Flexibel programma

Het studieprogramma is flexibel. Trajecten op maat zijn mogelijk, in overleg en afhankelijk van je opleiding.

Student studeren

Vertrouwd en informeel

Docenten en studenten kennen elkaar goed. We zijn betrokken bij onze studenten.

Stage op je werkplek

In overleg mag je je eigen onderwijsbaan inzetten als stage. En anders regelt de HAN je stage.

Docent geeft uitleg aan tafel

Uitstekend perspectief

Scheikunde is een tekortvak. Toekomstige leraren hebben dus veel kans op een baan.

Scheikundig materiaal

Blended Learning

Je leert klassikaal, online en op je werkplek. Er is veel aandacht voor contactonderwijs.

Laptop met blauwe hoes

Een baan met betekenisBaankansen Leraar Scheikunde deelitjd

Nieuwe vaardigheden en een schat aan ervaring: je vergaart het allemaal tijdens deze opleiding. De studie is een goede mix van praktijk en theorie.

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert:

 • alles over de kennisdomeinen in de scheikunde;
 • inspirerend en gestructureerd lesgeven;
 • omgaan met kinderen met veelzijdige problematiek;
 • leerlingen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • communiceren met collega’s, ouders, hulpverleners;
 • ICT en nieuwe media toepassen in het onderwijs.

Beroepen

Na het behalen van je diploma ben je bevoegd les te geven in alle vakken van het (v)mbo en de onderbouw van de havo en wwo.

 • 2e-graads docent Scheikunde

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de deeltijdopleiding Leraar Scheikunde bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem of Nijmegen.

317650 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Onderwijs en Opvoeding op K35.

Kom sparren met je studieadviseur

Twijfels? Kom gerust eens praten met een studieadviseur. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt zicht op je persoonlijke studieroute.

student gesprek docent

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over de lerarenopleidingen, het voortgezet onderwijs en MBO, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas op het voortgezet onderwijs of het MBO? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg alvast een kijkje achter de schermen. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Volg ons op social media

Werk aan de winkel voor lerarenDe toekomst van het onderwijs

Middelbare scholen staan te springen om goede vakdocenten. Want terwijl het aantal leerlingen afneemt, is er nog steeds een tekort aan docenten. De beroepsgroep vergrijst en de komende jaren stroomt er weer een groot aantal leerkrachten uit. Leraren in bètavakken zijn gewild: in 2022 kan naar verwachting 6 procent van de vacatures niet worden vervuld.

4100leerkrachten tekort in 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
99%heeft binnen 1,5 jaar een baan
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
59%meer vacatures in 2018 in het vakgebied
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
221vacatures in de regio in 2018
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.

Wennen aan je nieuwe levenWerk, privé en studie Leraar Scheikunde deeltijd

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

moeder aan telefoon pakt schouder kind

Overstappen naar het onderwijsZelftest: is een carrièreswitch iets voor jou?

Wil jij onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is? Met de handige zelftest 'carrièreswitch naar het onderwijs' kom je hier achter! De test bestaat uit 4 onderdelen: oriëntatie, competenties, drijfveren en persoonlijke achtergrond. Na het invullen van de test ontvang je een persoonlijk advies per e-mail.

close-up gesprek vier mensen op de gang

Doorstuderen na deeltijd Lerarenopleiding Scheikunde Doorstuderen

Zin om je te specialiseren na je Bachelor of Education? Of wil je meer de breedte in? Er zijn volop mogelijkheden, binnen de HAN maar ook daarbuiten.

 • Master Leraar Scheikunde

  Op zoek naar meer verdieping en wil je lesgeven in de bovenbouw? Kies dan voor de 1e-graadsopleiding Leraar Scheikunde, bijvoorbeeld aan de Hogeschool van Utrecht. Je leert nieuwe vaardigheden en loopt stage aan de bovenbouw van havo of vwo.
 • 2e bachelor-Leraar Natuurkunde

  Wil jij naast Scheikunde ook bevoegd zijn om lessen Natuurkunde te geven? Overweeg dan eens om een extra 2e-graads lesbevoegdheid aan de HAN te halen. Door de gecombineerde propedeuse kun je deze 2e bevoegdheid in relatief korte tijd halen.  
 • Verdiepende cursus HAN Educatie PRO

  Onderwijs blijft voortdurend in beweging! Nieuwe (vak)inhoudelijke en onderwijskundige ontwikkelingen zorgen daar wel voor. Ook als docent sta sta je nooit stil. Kijk eens naar ons aanbod van cursussen en trainingen op maat.  
 • Master Leren en Innoveren

  Als docent heb je niet alleen invloed op leerlingen, maar ook op je school en de organisatie zelf. Met deze master ontwikkel je je talenten als vernieuwer. Als opleidingskundige initieer je innovaties op scholen, organisaties en bedrijven.

Anderen bekeken ook

Leraar Natuurkunde

Exacte vakken spreken je aan. Graag zet je deze passie in om anderen iets te leren. Bovendien zie je dat het onderwijs veel kansen biedt om je carrière verder uit te bouwen. De deeltijdopleiding Leraar Natuurkunde aan de HAN geeft je die mogelijkheid.

studenten met materiaal

Leraar Economie

Het vak van docent ligt jou goed. Laat je leerlingen graag door een economische bril kijken en leg je met plezier complexe onderwerpen uit? Of heb je al een economische achtergrond en wil je juist werken aan je didactische kwaliteiten? Het kan allemaal op de opleiding Leraar Economie deeltijd.

studenten voor kaart nederland

Leraar Nederlands

Nederlands: een onmisbaar vak in het onderwijs. Als docent Nederlands zorg jij ervoor dat leerlingen zowel mondeling als schriftelijk helder leren communiceren. Dat doe je met passie en enthousiasme. Deze lerarenopleiding geeft je de vaardigheden om jouw carrière naar een hoger plan te tillen.

Docent voor de klas

Leraar Engels

Een hart voor de Engelse taal en een passie voor lesgeven. Klinkt dat bekend in de oren? Dan is de opleiding Leraar Engels deeltijd iets voor jou.

docent wijst naar boek

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaDe inhoud van Leraar Scheikunde deeltijd

Wat kun je verwachten van de opleiding?  

experiment met labjas