Dit is je studie

Van geneesmiddelen tot milieu: technologie is overal. Je begint de studie Leraar Scheikunde met een mix van natuurkunde en scheikunde. Vanaf de hoofdfase verdiep je je in verschillende scheikundige thema’s en ontdek je het onderwijs. De studie is flexibel, met veel aandacht voor praktijk.

experiment met labjas

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de opleiding Leraar Scheikunde

Het programma van de studie is flexibel en modulair. Je volgt 8 modules van 30 studiepunten. Je kunt je persoonlijke leerroute en studieduur aanpassen op basis van je ervaring en vooropleiding. Tijdens een persoonlijk intakegesprek maken we hier in overleg een inschatting van.  

Er is geen omschrijving beschikbaar

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules Leraar Scheikunde

De deeltijdopleiding Leraar Scheikunde heeft 7 modules en een minor. De volgorde kun je deels zelf bepalen. Je krijgt een certificaat voor elke afgeronde module. Besluit je later om toch de hele opleiding te doen? Je kunt vrijstellingen aanvragen met de certificaten: ze zijn elk 30 studiepunten waard.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Ontdek de modules van de deeltijd Lerarenopleiding Scheikunde Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Praktische informatie Leraar Scheikunde deelitjd

Ontdek alles wat je wilt weten over de opleiding Leraar Scheikunde deeltijd.

studenten doen proefje