Voor je begint met de Pabo

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor een lerarenopleiding. En ook hoe je nieuwe leven op de Pabo Nijmegen of Arnhem er straks uitziet. Kom langs op een Open Dag of een Proefstudeerdag. Je bent meer dan welkom! 

puzzel met kind

Kom weer sfeer proeven in Arnhem en Nijmegen!Open Dag van de Pabo

Weet je nog niet zeker naar welke hogeschool je wilt gaan? Ben je benieuwd of de HAN Pabo bij je past? En of jij je lekker voelt in Arnhem of Nijmegen? Dat onderzoek je verder op de Open Dag! Proef de sfeer op de campus en vraag onze studenten en docenten het hemd van het lijf. Of volg je liever de online voorlichtingen vanuit huis? Dat kan ook!

Dit kun je verwachten:  

  • Bezoek een (online) voorlichting.
  • Docenten vertellen wat je leert tijdens de opleiding. 
  • Enthousiaste studenten laten je weten hoe zij hun studie ervaren. 
  • Krijg antwoord op al jouw vragen.
  • Proef de sfeer van de campus in Arnhem of Nijmegen.

 

Kind met robot

Student voor 1 dagKom proefstuderen bij de Pabo

Wil je écht ervaren hoe het is om aan de HAN Pabo in Arnhem of in Nijmegen te studeren? Kom dan proefstuderen.
Je volgt samen met aankomende studiegenoten een aantal mini-colleges op de locatie van jouw keuze, je kan al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding en je krijgt een kijkje op de campus.

toekomstlokaal, FEM Communicatie

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

Juf leest voor

Oriënteren op een basisschoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal basisscholen zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over de Pabo, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg alvast een kijkje achter de schermen. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Ontmoet onze docenten

Esther van Dalen

Esther werkt sinds 1996 in het basisonderwijs. Sinds 2009 begeleidt ze als schoolopleider studenten bij hun stages. Dit combineert ze met haar baan als studiecoach bij de HAN.

Koen Steeman

Koen werkt sinds 2016 voor de Pabo en staat nog 1 dag in de week voor de klas op een basisschool. “Het moment dat je door hebt dat je student of leerling iets leert van jou, blijft een bijzonder gevoel.”

Cheryda Gemin

Cheryda heeft ruime ervaring met het trainen en begeleiden van aankomende leerkrachten. “Het is het leukst om studenten te zien uitgroeien naar zelfverzekerde professionals.”

Debby Cobben

Debby werkt sinds 2015 bij de HAN Pabo. Elk jaar is haar takenpakket weer anders, ze blijft zelf ook groeien en ontwikkelen en geeft dat graag door aan haar studenten.

Stephan Verhees

Stephan werkt sinds 1994 op de Pabo en is momenteel studiecoach in het 1e jaar van de opleiding en geeft zogenaamde onderwijseenheden. “Het contact met de studenten en de groei die ze doormaken blijft het mooiste van mijn vak.”

Femmy Augustus

Femmy werkte voorheen in het basisonderwijs, maar zet haar ervaring nu in voor de Pabo. Ze wil haar studenten vooral meegeven om goed naar het gedrag van kinderen te kijken en daar op een positieve manier mee om te gaan.

Thuis op de bank met de feitenMet de brochure thuis oriënteren

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding tot leraar? Of wil je de keuze voor de HAN lerarenopleiding nog eens met je ouders bespreken? De brochure ligt voor je klaar.  

Dit kun je verwachten: 

  • Korte beschrijving van de opleiding 
  • Snel overzicht van de studie 
  • Voorbeeld van een lesrooster 
  • Praktische info over aanmelden en selectie 

Een kijkje in de keukenPabo studenten bloggen

Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van de Pabo. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de Pabo studenten alvast kennen! 

Drie studenten werken op laptop

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

PABO rondleiding HAN pabo Arnhem | Een kijkje in het 1e jaar

Volgende paginaPraktische info

Alle facts & figures van de Pabo staan hier op een rijtje.

kinderen met meester achter ipad