Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 22jan
  Open Dag - Campus
  Arnhem
 • 22jan
  Open Dag - Online
  Arnhem
 • 26maa
  Open Dag - Campus
  Arnhem
 • 2apr
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de Pabo

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor een lerarenopleiding. En ook hoe je nieuwe leven op de Pabo Nijmegen of Arnhem er straks uitziet. Kom langs op een Open Dag of een Proefstudeerdag. Je bent meer dan welkom! 

puzzel met kind

15 en 22 januariDe Open Dagen van de Pabo

Past deze opleiding echt bij jou? Ontdek het tijdens de volgende Open Dagen! Volg de voorlichtingen en vraag onze studenten en docenten het hemd van het lijf. Wat wil jij nog over deze opleiding weten?

321282 Meisje, vrouw, studente blaast ballon van kauwgom, bowlingbaan, studiekeuzemagazine

Student voor 1 dagKom proefstuderen bij de Pabo

Wil je écht ervaren hoe het is om aan de HAN Pabo in Arnhem of in Nijmegen te studeren? Kom dan proefstuderen.
Je volgt samen met aankomende studiegenoten een aantal mini-colleges op de locatie van jouw keuze, je kan al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding en je krijgt een kijkje op de campus.

Op 12 april 2022 organiseren wij in Arnhem een Proefstudeerdag speciaal voor mbo'ers. Daar kun je ervaren wat het niveau van de vakken op het hbo is en wat de grootste verschillen tussen mbo en hbo zijn.

toekomstlokaal, FEM Communicatie

Vraag maar raak!1-op-1 gesprek met een student of docent

Ben je nieuwsgierig naar de opleiding en wil jij weleens (online) in gesprek met een student of docent? Stel al jouw vragen en bespreek jouw persoonlijke situatie in een 1-op-1 gesprek met een student of docent van Pabo Arnhem of Pabo Nijmegen. De keuze is aan jou.

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Leraar worden iets voor jou?Maak kennis met het beroep

Wil jij ervaren of het beroep van leraar bij jou past? Wij brengen jou in contact met een leraar en een school naar keuze!  
Want ook al is er heel veel informatie te vinden over het beroep, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. 
 
Wil je (online) 1-op-1 in gesprek met een docent? Meld je aan voor ‘Meet the teacher’ en stel al je vragen.  
Wil je liever sfeer proeven op een school? Neem dan een kijkje achter de schermen op locatie door je aan te melden voor ‘Kijkje in de klas’. Natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30353 Docent luistert naar student

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Thuis op de bank met de feitenMet de brochure thuis oriënteren

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding tot leraar? Of wil je de keuze voor de HAN lerarenopleiding nog eens met je ouders bespreken? De brochure ligt voor je klaar.  

Dit kun je verwachten: 

 • Korte beschrijving van de opleiding 
 • Snel overzicht van de studie 
 • Voorbeeld van een lesrooster 
 • Praktische info over aanmelden en selectie 

Volg ons op social media

Ontmoet onze docenten

Esther van Dalen

Esther werkt sinds 1996 in het basisonderwijs. Sinds 2009 begeleidt ze als schoolopleider studenten bij hun stages. Dit combineert ze met haar baan als studiecoach bij de HAN.

Koen Steeman

Koen werkt sinds 2016 voor de Pabo en staat nog 1 dag in de week voor de klas op een basisschool. “Het moment dat je door hebt dat je student of leerling iets leert van jou, blijft een bijzonder gevoel.”

Cheryda Gemin

Cheryda heeft ruime ervaring met het trainen en begeleiden van aankomende leerkrachten. “Het is het leukst om studenten te zien uitgroeien naar zelfverzekerde professionals.”

Debby Cobben

Debby werkt sinds 2015 bij de HAN Pabo. Elk jaar is haar takenpakket weer anders, ze blijft zelf ook groeien en ontwikkelen en geeft dat graag door aan haar studenten.

Stephan Verhees

Stephan werkt sinds 1994 op de Pabo en is momenteel studiecoach in het 1e jaar van de opleiding en geeft zogenaamde onderwijseenheden. “Het contact met de studenten en de groei die ze doormaken blijft het mooiste van mijn vak.”

Femmy Augustus

Femmy werkte voorheen in het basisonderwijs, maar zet haar ervaring nu in voor de Pabo. Ze wil haar studenten vooral meegeven om goed naar het gedrag van kinderen te kijken en daar op een positieve manier mee om te gaan.

Een kijkje in de keukenPabo studenten bloggen

Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van de Pabo. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de Pabo studenten alvast kennen! 

Drie studenten werken op laptop

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Kijk mee met Christel en RogierHAN Pabo in Arnhem

Kijk mee met Bilaal en IngeborgHAN Pabo in Nijmegen

Volgende paginaPraktische info

Alle facts & figures van de Pabo staan hier op een rijtje.

kinderen met meester achter ipad