Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de Pabo

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor een lerarenopleiding. En ook hoe je nieuwe leven op de pabo Nijmegen of Arnhem er straks uitziet. Kom langs op een Open Dag of een Proefstudeerdag. Je bent meer dan welkom! 

puzzel met kind

12 en 19 novemberDe Open Dagen van de Pabo

Past deze opleiding echt bij jou? Ontdek het tijdens de volgende Open Dagen in Nijmegen en Arnhem! Meer weten? Laat je mailadres achter, dan geven we je een seintje als je je kunt aanmelden.

321282 Meisje, vrouw, studente blaast ballon van kauwgom, bowlingbaan, studiekeuzemagazine

Student voor 1 dagKom proefstuderen bij de Pabo

Dit studiejaar worden er geen pabo Proefstudeerdagen meer aangeboden. Wil je wel alvast meer informatie over de opleiding? Check dan alle informatie op onze website of vraag een 1-op-1 gesprek aan.
Na de zomer ben je welkom om te komen proefstuderen.

Je volgt samen met aankomende studiegenoten een aantal mini-colleges op de locatie van jouw keuze, je kan al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding en je krijgt een kijkje op de campus.

toekomstlokaal, FEM Communicatie

Vraag maar raak!1-op-1 gesprek met een student of docent

Ben je nieuwsgierig naar de opleiding en wil jij weleens (online) in gesprek met een student of docent? Stel al jouw vragen en bespreek jouw persoonlijke situatie in een 1-op-1 gesprek met een student of docent van HAN Pabo Arnhem of HAN Pabo Nijmegen. De keuze is aan jou.

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Leraar worden iets voor jou?Maak kennis met het beroep

Wil jij ervaren of het beroep van leraar bij jou past? Wij brengen jou in contact met een leraar en een school naar keuze!  
Want ook al is er heel veel informatie te vinden over het beroep, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. 
 
Wil je (online) 1-op-1 in gesprek met een docent? Meld je aan voor ‘Meet the teacher’ en stel al je vragen.  
Wil je liever sfeer proeven op een school? Neem dan een kijkje achter de schermen op locatie door je aan te melden voor ‘Kijkje in de klas’. Natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30353 Docent luistert naar student

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Thuis op de bank met de feitenMet de brochure thuis oriënteren

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding tot leraar? Of wil je de keuze voor de HAN lerarenopleiding nog eens met je ouders bespreken? De brochure ligt voor je klaar.  

Dit kun je verwachten: 

 • Korte beschrijving van de opleiding 
 • Snel overzicht van de studie 
 • Voorbeeld van een lesrooster 
 • Praktische info over aanmelden en selectie 

Volg ons op social media

Ontmoet onze studenten

Het is goed dat je wordt gestimuleerd om samen te werken. Zo leer je om straks met collega’s te werken.‘’De sfeer op de HAN is gemoedelijk, rustgevend, gezellig en plezierig.’’

‘’Het leukste van mijn opleiding is het contact met de medestudenten. Naast het leren en volgen van de lessen hebben wij een gezellige groep die ook open staat om een keer naar de stad of lokaal ’99 te gaan. Lokaal '99 is een kroeg op de campus van de HAN die wordt gerund door studenten. Dit zorgt voor een goede sfeer in de groep.’’


RXML parse error: Error in expr attribute: syntax error, unexpected '/', expecting TOK_CLASS or TOK_ENUM
 | <set expr="(float) / " variable="var.picture-ratio">
 | <xsltransform preparse="yes" xsl="/lib/v3/helper/crop-all.xsl">
 | <cache enable-protocol-cache="yes">

RXML parse error: Error in expr attribute: syntax error, unexpected '/', expecting TOK_CLASS or TOK_ENUM
 | <set expr="(float) / " variable="var.picture-ratio">
 | <xsltransform preparse="yes" xsl="/lib/v3/helper/crop-all.xsl">
 | <cache enable-protocol-cache="yes">
De sfeer op de opleiding is vanaf het begin al heel fijn"Het leuke aan stage lopen op verschillende scholen is dat je heel veel ziet"

“Mijn jongere broertje en jongere neefjes en nichtjes probeerde ik altijd iets te leren wat ze nog niet konden. Kinderen iets leren bleek dus mijn roeping te zijn". Vanuit deze interesse is Sanne terechtgekomen bij de pabo. “Toen ik de Open Dag en Meeloopdag bezocht, werd ik enthousiast voor het vak van leraar basisonderwijs”.

Door de band die je opbouwt met de leerlingen is je stage een topervaring"Je zit in de klas met mensen die hetzelfde willen als jij: leraar worden"

Anne wilde graag met kinderen werken, vindt het onderwijs interessant en heeft een brede interesse. Die eigenschappen brachten haar bij de pabo, omdat ze met haar diploma uiteindelijk les kan geven in meerdere vakken en haar lessen op haar eigen manier kan vormgeven.

Het is fijn dat je vanaf het begin van de Pabo al stage loopt"In jaar 1 ben ik erachter gekomen dat ik echt op mijn plek zit"

Zolang als ze zich al kan herinneren, wil Lisanne juf worden. Van haar vriendinnen hoorde ze leuke verhalen over de HAN en de stad Nijmegen. Deze verwachtingen zijn helemaal waargemaakt, weet ze na 3 jaar studie aan de HAN Pabo Nijmegen.

De feedback en energie die je terugkrijgt van leerlingen in onbeschrijfelijk"Tijdens deze studie is het heel fijn om samen te werken en te leren"

Voorafgaand aan de pabo heeft Kain de mbo-opleiding Bouwkunde gevolgd. Tijdens deze opleiding kwam hij erachter dat een andere toekomst beter bij hem paste. Hij wilde namelijk meer betekenen voor de maatschappij.

De stap naar docenten toe is veel kleiner dan op de middelbare school"Vanaf het moment dat ik een kleuter was, zei ik al dat ik juf wilde worden"

Marjolein’s keuze voor de pabo was misschien voor de hand liggend, maar zeker de juiste voor haar. Ze heeft het altijd al leuk gevonden om kinderen iets te leren. Dat komt bij de pabo bij elkaar. “Daarnaast heeft deze opleiding veel stages, interessante vakken en een leuke sfeer”.

Ontmoet onze docenten

Esther van Dalen

Esther werkt sinds 1996 in het basisonderwijs. Sinds 2009 begeleidt ze als schoolopleider studenten bij hun stages. Dit combineert ze met haar baan als studiecoach bij de HAN.

Koen Steeman

Koen werkt sinds 2016 voor de pabo en staat nog 1 dag in de week voor de klas op een basisschool. “Het moment dat je door hebt dat je student of leerling iets leert van jou, blijft een bijzonder gevoel.”

Cheryda Gemin

Cheryda heeft ruime ervaring met het trainen en begeleiden van aankomende leerkrachten. “Het is het leukst om studenten te zien uitgroeien naar zelfverzekerde professionals.”

Debby Cobben

Debby werkt sinds 2015 bij de HAN Pabo. Elk jaar is haar takenpakket weer anders, ze blijft zelf ook groeien en ontwikkelen en geeft dat graag door aan haar studenten.

Stephan Verhees

Stephan werkt sinds 1994 op de pabo en is momenteel studiecoach in het 1e jaar van de opleiding en geeft zogenaamde onderwijseenheden. “Het contact met de studenten en de groei die ze doormaken blijft het mooiste van mijn vak.”

Femmy Augustus

Femmy werkte voorheen in het basisonderwijs, maar zet haar ervaring nu in voor de pabo. Ze wil haar studenten vooral meegeven om goed naar het gedrag van kinderen te kijken en daar op een positieve manier mee om te gaan.

Een kijkje in de keukenPabo studenten bloggen

Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van de pabo. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de pabo-studenten alvast kennen! 

Drie studenten werken op laptop

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Kijk mee met Christel en RogierHAN Pabo in Arnhem

Kijk mee met Bilaal en IngeborgHAN Pabo in Nijmegen

Volgende paginaPraktische info

Alle facts & figures van de pabo staan hier op een rijtje.

kinderen met meester achter ipad