Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 20nov
  Open Dag
  Arnhem - 09:00 - 15:00
 • 20nov
  Online Open Dag
  Arnhem - 09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met hbo Bouwkunde

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor de opleiding Bouwkunde van de HAN. En ook hoe je nieuwe leven als student Bouwkunde er straks uitziet. Deze pagina helpt je op weg.

bouwkunde student helm meter

20 novemberKom naar de Open Dag van Bouwkunde!

Past de opleiding Bouwkunde bij jou? Dat ontdek je verder op de Open Dag! Proef op 20 november de sfeer op de Arnhemse campus en stel jouw vragen aan onze studenten en docenten. Ga naar een voorlichting en bezoek de practicums en demonstraties.
Of volg je liever de online voorlichtingen vanuit huis? Ook dat kan op 20 november!

131697 Student houdt flyers onder de arm tijdens de open dag HAN

Echt meedoen met de opleidingMeelopen

Wil je meemaken hoe het is om hbo Bouwkunde te studeren? Doe dan mee aan een Meeloopdag. In november beginnen ze weer! 

Wat ga je doen? Je krijgt geen voorgekookt programma, maar je loopt letterlijk mee met een student Bouwkunde. Je volgt zijn of haar rooster van die dag. Echt een dagje studeren dus! Misschien maak je een college mee, of schuif je aan bij een project. Je ontmoet andere studenten en docenten en maakt alles mee. Je proeft de sfeer zoals die werkelijk is.

Je mag aan iedereen je vragen stellen. Over toetsen, projecten, het lesrooster, hoe je wordt begeleid…

Heb je er al zin in? Je bent welkom! Aanmelden kan nu al. Je wordt gematcht met een student, die vanaf november met jou verdere afspraken maakt.

33562 bouwkunde studenten klaslokaal laptop

Alles makkelijk op een rijNalezen thuis op de bank

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding Bouwkunde van de HAN? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan onze factsheet. Handig! 

Dit kun je verwachten: 

 • een korte beschrijving van de opleiding; 
 • een snel en beknopt overzicht van de studie; 
 • een voorbeeld van een lesrooster; 
 • praktische info over aanmelden. 

Wat zeggen zij ervan?

Alumni Peter, Rick en JesperOud-studenten runnen succesvol tekenbureau

Peter van de Berg, Rick van de Steeg en Jesper van Laar zijn 21 en net afgestudeerd aan de HAN-opleiding Bouwkunde. Ze deden tijdens hun opleiding alles samen. Een jaar voor hun afstuderen startten zij hun eigen onderneming: Visual Design.

Afstudeerders Manon, Louise en CheyenneAfstuderen met z'n drieën

Tiny Houses: klimaatverandering, circulair bouwen en de krapte op de huizenmarkt komen hier samen. Manon, Louise en Cheyenne studeren erop af. Met afval- en restmaterialen gaan zij in Oude-Tonge een volwaardige Tiny House bouwen. En ze onderzoeken alle technische, maatschappelijke, architectonische en juridische aspecten voor de komst van een hele wijk.

Student Tjerk MiddelkoopGoede begeleiding, goed project!

In dit interview vertelt Tjerk over de course De Naoorlogse Wijk, die hij in het 2e jaar van zijn opleiding deed. In deze course doen studenten onderzoek en geven wijkbewoners advies over verduurzaming. 'We hadden een hele mix van begeleiding, waardoor we een goed project hebben opgeleverd.” (fotografie: Marcel Krijgsman)

Docent Astrid van VlietDurven om ànders te zijn

Na ruim 10 jaar in de randstad te hebben gewerkt bij grote en bekende architectenbureaus en een projectontwikkelaar, koos Astrid van Vliet begin 2010 voor het onderwijs. Bij de HAN begon ze een nieuw avontuur als docent. “Mijn werk geeft mij enorm veel levenswijsheid, uitdaging en plezier.”

Student Gilles van Diek“Een droom om in het buitenland te studeren”

Het was Gilles droom om een deel van zijn opleiding in het buitenland te doen. En dus vertrok hij aan het begin van het 4e studiejaar naar het noorden van de Verenigde Staten, om zijn minor aan de Minnesota State University te doen. In dit interview lees je alles over zijn tijd in de USA.

Docent Jan SchepersStudieloopbaanbegeleider en meer...

Jan Schepers is senior studieloopbaanbegeleider / tutor en studiebegeleider voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek. Daarnaast is hij vertrouwenspersoon en mediator. Het begeleiden van jonge mensen naar volwassenheid in een veranderende en complexe maatschappij ervaart hij als waardevol.

Student Luuk HupkensStage bij Burgland Bouw

Luuk is 3e jaars Bouwkunde en doet een stage bij Burgland Bouw in Dodewaard. Hij heeft het er erg naar zijn zin en krijgt alle ruimte om te ontdekken wat het beste bij hem past. Hij vertelt erover in dit testimonial.

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaPraktische info

Alles dat je moet weten, plus alles dat handig is om te weten.

bouwkunde studenten klaslokaal laptop