HBO-programma Vakverdieping Muziektherapie (module)

90870 Groepsles
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 8 september 2023

Werk jij als muziektherapeut, en ben je op zoek naar een korte module waarmee je gericht werkt aan verdieping en verbreding van jouw vaktherapeutische kennis? Dan is de module Vakverdieping Muziektherapeut echt iets voor jou!

In het kort

  9 lesdagenDuur5 maanden (september t/m januari)
  280 uur in totaalStudiebelasting
  Post-hboNiveau
  € 1.250,- Kosten

Waar gaat de module over?

Wat maakt dat muziektherapie werkt? Als deelnemer aan de module Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals Guided Imagery and Music en Neurologische Muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

Wat leer je?

In de module onderbouw je een complexe casus uit je eigen praktijk vanuit verschillende theoretische perspectieven. Daarbij betrek je ook jouw eigen therapeutisch handelen. In een intensief intervisietraject leer je doelgericht van én met elkaar. Jouw persoonlijk-professionele ontwikkeling staat daarbij centraal. Op basis van de theorie kom je tot nieuwe inzichten, waarmee je jouw werk als muziektherapeut kunt verstevigen.  

Programma

De module Vakverdieping Muziektherapie valt onder leerjaar 1 van de master Vaktherapie. De module is los te volgen en duurt van september tot en met januari (9 lesdagen).

Lesdagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. De laatste 2 uur van de dag heb je intervisie. Daarin ligt het accent op jouw persoonlijk-professionele ontwikkeling als vaktherapeut.

VoordelenVoordelen van de HAN

Geen lessen in de schoolvakanties
Kleine groepen
Ervaren psychomotorisch therapeuten en docenten met veel passie voor hun vak
Hoge studenttevredenheid
Makkelijk bereikbaar met de auto en trein
90865 Groepsles

“Deze vakverdiepende module heeft me geholpen om nieuwe betekenis te geven aan mijn werk als muziektherapeut. Ik ben anders gaan kijken naar wat ik cliënten aanbied. Daardoor heb ik meer werkplezier en verwonder ik me opnieuw over wat muziek kan doen met de mens. In de module zette ik ook mijn eerste stappen op het gebied van onderzoek. Ik voel me geïnspireerd om me daar verder in te ontwikkelen. Ik was onderdeel van een fijne groep gemotiveerde collega-muziektherapeuten. De docenten waren zeer kundig, toegankelijk en benaderbaar. Ik ging elke vrijdag met plezier naar de lessen. Aanrader!”

Dit wil je weten over Vakverdieping Muziektherapie (module)

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 8 maart 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Bekijk ook:

Vakverdieping Dramatherapie (module)

In de module Vakverdieping Dramatherapie zoeken we naar antwoorden op die vraag, vanuit de kennis en ervaring die jij en je medestudenten meenemen. Daarna volgt een verdieping van het vak. In de lessen staan Psychodrama, Developmental Transformation en Schematherapie centraal.

90859 Studenten in actie

Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

In de module Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Mentalisation-based Treatment, Schematherapie, Dialectische Gedragstherapie, Ontwikkelingsgericht Werken en Expressive Therapies Continuum.

90851 Les

Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Sensorimotor Psychotherapy en Schematherapie.

90854 Les

Bachelor Vaktherapie

Ben jij graag bezig met muziek, toneelspelen, beeldende kunst of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via een studierichting beeldende vorming, drama, muziek óf beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

studenten oefenen ehbo

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de Master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

82142 student discussieert in klas

Heb je een vraag?

 • Mail ons: master.vaktherapie@han.nl
 • Of bel naar Evelien van Soest (secretaresse): 06 29 66 86 12
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500