HBO-programma Vakverdieping Dramatherapie (module)

90859 Studenten in actie
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 8 september 2023

Werk jij als dramatherapeut, en ben je op zoek naar een korte module waarmee je gericht werkt aan verdieping en verbreding van jouw vaktherapeutische kennis? Dan is de module Vakverdieping Dramatherapie echt iets voor jou!

In het kort

  9 lesdagenDuur5 maanden (september t/m januari)
  280 uur in totaalStudiebelasting
  Post-hboNiveau
  € 1.250,- Kosten

Waar gaat de module over?

Wat maakt dat dramatherapie werkt? In de module Vakverdieping Dramatherapie zoeken we naar antwoorden op die vraag, vanuit de kennis en ervaring die jij en je medestudenten meenemen. Daarna volgt een verdieping van het vak. In de lessen staan Psychodrama, Developmental Transformation en Schematherapie centraal.

Wat leer je?

We staan stil bij de basis van verschillende theoretische modellen, zodat je jouw vaktherapeutisch handelen beter kunt onderbouwen en verantwoorden. Binnen de lessen oefenen we actief met de methodes. En je leert om ze toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Tijdens de groepsintervisie komt ook jouw eigen therapeutisch handelen aan bod. In dit traject leer je van én met elkaar. Op basis van de theorie kom je tot nieuwe inzichten, waarmee je jouw werk als dramatherapeut kunt verstevigen.

Programma

De module Vakverdieping Dramatherapie valt onder leerjaar 1 van de master Vaktherapie. De module is los te volgen en duurt van september tot en met januari (9 lesdagen).

Lesdagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. De laatste 2 uur van de dag heb je intervisie. Daarin ligt het accent op jouw persoonlijke ontwikkeling als vaktherapeut.

VoordelenVoordelen van de HAN

 • Geen lessen in de schoolvakanties
 • Kleine groepen
 • Ervaren dramatherapeuten en docenten met veel passie voor hun vak
 • Hoge studenttevredenheid
 • Makkelijk bereikbaar met de auto en trein
90856 Studenten in actie

”De vakverdiepende module heeft mij geleerd om mijn interventies, houdingen en opdrachten beter te begrijpen en te onderbouwen. Ook was het enorm verhelderend en uitdagend om nieuwe methodes en stijlen te ontdekken. De module heeft me geholpen om weer met een frisse blik naar dramatherapie te kijken. Daarnaast was het enorm fijn om met andere dramatherapeuten te spelen en te ontdekken.”

Dit wil je weten over Vakverdieping Dramatherapie (module)

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 7 juni 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Bekijk ook:

Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Sensorimotor Psychotherapy en Schematherapie.

90854 Les

Vakverdieping Muziektherapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals Guided Imagery and Music en Neurologische Muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

90865 Groepsles

Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

In de module Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Mentalisation-based Treatment, Schematherapie, Dialectische Gedragstherapie, Ontwikkelingsgericht Werken en Expressive Therapies Continuum.

90851 Les

Bachelor Vaktherapie

Ben jij graag bezig met muziek, toneelspelen, beeldende kunst of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via een studierichting beeldende vorming, drama, muziek óf beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

studenten oefenen ehbo

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de Master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

82142 student discussieert in klas

StudiekostenHeb je een vraag?

 • Mail ons: master.vaktherapie@han.nl
 • Of bel naar Evelien van Soest (secretaresse): 06 29 66 86 12
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Heb je een vraag?

 • Mail ons: master.vaktherapie@han.nl
 • Of bel naar Evelien van Soest (secretaresse): 06 29 66 86 12
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

 

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500