HBO-programma Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

494193 Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 8 september 2023

Werk jij als beeldend therapeut, en ben je op zoek naar een korte module waarmee je gericht werkt aan verdieping en verbreding van jouw vaktherapeutische kennis? Dan is de module Vakverdieping Beeldende Therapie echt iets voor jou!

In het kort

  9 lesdagenDuur5 maanden (september t/m januari)
  280 uur in totaalStudiebelasting
  Post-hboNiveau
  € 1.250,- Kosten

Waar gaat de module over?

Wat maakt dat beeldende therapie werkt? In de module Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Mentalisation-based Treatment, Schematherapie, Dialectische Gedragstherapie, Ontwikkelingsgericht Werken en Expressive Therapies Continuum.

Wat leer je?

In de module onderbouw je observaties van een complexe casus uit je eigen praktijk vanuit verschillende theoretische perspectieven. Daarbij betrek je ook jouw eigen therapeutisch handelen. Onderdeel van de module is een intensief intervisietraject, waarin je doelgericht van én met elkaar leert. Op basis van de theorie kom je tot nieuwe inzichten, waarmee je jouw werk als beeldend therapeut kunt verstevigen.

Programma

De module Vakverdieping Beeldende Therapie valt onder leerjaar 1 van de master Vaktherapie. De module is los te volgen en duurt van september tot en met januari (9 lesdagen).

Lesdagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. De laatste 2 uur van de dag heb je intervisie. Daarin ligt het accent op jouw persoonlijk-professionele ontwikkeling als vaktherapeut.

VoordelenVoordelen van de HAN

 • Geen lessen in de schoolvakanties
 • Kleine groepen
 • Ervaren beeldende therapeuten en docenten met veel passie voor hun vak
 • Hoge studenttevredenheid
 • Makkelijk bereikbaar met de auto en trein
494196 Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren. Twee studenten hebben contact met elkaar.

“Ook met 18 jaar ervaring als beeldend therapeut blijf ik nog dagelijks geïnspireerd door de cliënten en de mogelijkheden van mijn vak. Deze module is een toevoeging aan mijn werk, zowel inhoudelijk als interdisciplinair. Ik heb de module met veel enthousiasme gevolgd. De lessen hebben veel bijgedragen aan hoe ik naar mijn vak kijk, het uitoefen en erover communiceer.”

Dit wil je weten over Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 7 juni 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

485826 Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg

Bekijk ook:

Vakverdieping Dramatherapie (module)

In de module Vakverdieping Dramatherapie zoeken we naar antwoorden op die vraag, vanuit de kennis en ervaring die jij en je medestudenten meenemen. Daarna volgt een verdieping van het vak. In de lessen staan Psychodrama, Developmental Transformation en Schematherapie centraal.

494199 Studenten Master Vaktherapie - dramatherapie - oefenen met poppen.

Vakverdieping Muziektherapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals Guided Imagery and Music en Neurologische Muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

494206 Docent en student Master Vaktherapie - Muziektherapie - maken muziek.

Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Sensorimotor Psychotherapy en Schematherapie.

494212 Twee studenten Master Vaktherapie - Pscychomotorische Therapie oefenen met skippy ballen.

Bachelor Vaktherapie

Ben jij graag bezig met muziek, toneelspelen, beeldende kunst of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via een studierichting beeldende vorming, drama, muziek óf beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

studenten oefenen ehbo

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de Master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

494198 Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren. Een student licht het werk toe.

Heb je een vraag?

 • Mail ons: master.vaktherapie@han.nl
 • Of bel naar Evelien van Soest (secretaresse): 06 29 66 86 12
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
494211 Studenten Master Vaktherapie - Psyschomotorische Therapie - oefenen met een lint met een docent.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500