Sarah Detaille

Je leven lang bijdragen aan de arbeidsmarkt, dat maakt je eigen wereld én de wereld om je heen een stuk boeiender. Om mensen duurzaam te laten participeren op de arbeidsmarkt zijn passende human capital instrumenten nodig; op micro-, meso- en macroniveau.

portret Sarah Detaille

Ik houd me bezig met het werk van de toekomst en de toekomst van werk. Als je blijft leren kun je steeds iets nieuws bijdragen aan je werkomgeving. Ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan bijdragen. Dat mensen met een chronische aandoening meedoen op de arbeidsmarkt en hun werk ook zelf kunnen regisseren. Ik houd me daarom voornamelijk bezig met de evaluatie van interventies en de samenwerking tussen stakeholders. 

Over Sarah

Expertises:

 • Strategisch HRM-beleid
 • HRM en HRM-instrumenten
 • Arbeidsmarktinstrumenten
 • Regionale samenwerking
 • Fit for the Future
 • Learning Communities
 • Zelfmanagement interventies kwetsbare werknemers
 • Duurzame inzetbaarheid

Associate Lectoraat Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs

Hoe bereiken we het ideaalbeeld van een sociaal innovatieve regio in onze provincie? Hoe ontwikkelen we future proof beleid voor onze regionale arbeidsmarkt? Daar houden wij ons binnen het associate lectoraat mee bezig.  

drie collegas overleggen aan ovale tafel

Projecten

Lokale ondersteuning inclusief werkgeverschap

Werkgevers die kwetsbare doelgroepen een kans willen geven, lopen te vaak tegen belemmeringen aan. Dit project wil daar iets in veranderen. We bieden lokale ondersteuning aan inclusieve werkgevers en sociaal ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan (willen) nemen.

overlegsituatie

Innovatiehubs 3.0: een lerend netwerk voor het regionale MKB

MKB’ers staan voor de uitdaging om technologische processen en digitaliseringsprocessen te implementeren in hun bedrijf. Meegaan in de 4e revolutie is voorwaarde voor hun voortbestaan. In Gelderland blijken innovatiehubs een succesvol instrument te zijn om innovatie in het MKB te bevorderen.

My Healthy lifestyle@work

Hoe zorg je dat medewerkers in de sector Transport & Logistiek gezond en gemotiveerd aan het werk blijven? GBW-interventies worden hier al een aantal jaar voor ingezet. Maar we weten niet goed waarom een GBW-interventie wel, of juist niet slaagt. Dat onderzoeken we.

lectoraat arbeidsdeskundigheid dreigend verzuim project suzanne van hees

Een verkenning van Communities of Practice ter bevordering van sociale innovatie in Gelderland

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Organisaties moeten steeds vaker sociale innovatie toepassen om optimaal in vorm te blijven. Hoe kunnen zij met elkaar delen en van elkaar leren op dit gebied? De provincie Gelderland wil hiervoor Communities of Practice (CoP’s) realiseren.

mobiele app

Goed werkgeverschap

Binnen de bouwsector, schoonmaakbranche en facilitaire diensten werken vaak kwetsbare doelgroepen, zoals flexwerkers en laaggeschoolde medewerkers. Voor hen is het een extra uitdaging om duurzaam aan het werk te blijven. Hoe motiveren we werkgevers om hun medewerkers te ondersteunen?

Docent geeft uitleg over koken

Nieuws en artikelen

Nieuw lectoraat: Digitale Transformatie in de RevalidatiezorgBetere revalidatiezorg dankzij onderzoek naar inzet van digitale hulpmiddelen
513448 Ondertekening Health Valley nieuw lectoraat digitale transformatie revalidatie Yvonne de Haan en alle betrokkenen
Energiezuinige gekoelde fietskarDuurzaam transport op de campus met de Coolbike
324606 Nijmegen, Kappitelweg 33, volledig gebouw, straatkant
472111 Sfeerfoto van een deel van het publiek tijdens de opening EAPRIL 2022
354386 Presentatie mbo middag, auditorium R31. Economisch domein. 2021
32149 Klassensessie computerlokaal, FEM Logistics
413231 Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, overleggen, overleghokje, Ruitenberglaan 31, 2022

Kennispartners en netwerken

 • Externe Partners

  Binnen het associate lectoraat Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs is onze eerste partner de provincie Gelderland. Dit associate lectoraat is tot stand gekomen in samenspraak met de provincie. Verder werken we samen met de Radboud Universiteit, het Academisch Medisch Centrum
  en de Hanze Hogeschool.

 • Interne partners

  Ons associate lectoraat valt onder het lectoraat Human Resource Management van de Academie Organisatie en Ontwikkeling. Er is dan ook een gedegen verbinding tussen het associate lectoraat en de bachelor opleidingen HRM en Bedrijfskunde. Daarnaast werken we samen met deze academies: Business and Communication, Educatie, Sport en Bewegen, Gezondheid en Vitaliteit, International Business, Financieel Economisch Management.

  Ook werken we natuurlijk samen met de andere lectoraten van de Academie Organisatie en Ontwikkeling. 

Publicaties

Sarah Detaille publiceert met regelmaat over haar onderzoek. Je vindt hier een overzicht van haar publicaties.

drie collegas overleggen aan ovale tafel

Nevenfuncties

Ik ben betrokken bij de opleiding Human Resource Management (bachelor, voltijd), de Talent Academy en de minor We Care: waardevol en betaalbaar innoveren in de zorg.

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsmail Onderzoek Lectoraat HRM. Het associate lectoraat Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs valt onder dit lectoraat.

Studenten overleggen met laptop