Werk_Wijzer Labs en Werkplaatsen

De wereld verandert. Dat vraagt om andere vaardigheden, kennis en manieren van leren en innoveren. De HAN University of Applied Sciences geeft hier invulling aan door samen te werken in de driehoek van werkveld, onderwijs en onderzoek. In Labs en Werkplaatsen werken studenten, docenten, onderzoekers, professionals en burgers samen aan kennisontwikkeling en innovaties.

samen werken aan een project

Aan de slag

Een Lab of Werkplaats starten en draaiend houden is een boeiend proces. Complex, uitdagend en leerzaam. Soms is het pionieren; een ontdekkingsreis naar urgente thema’s binnen jouw context. Je zoekt partners met wie je collectieve ambities deelt. Samen maak je plannen, zet je projecten in de steigers. Tijdens het uitvoeren kom je tot nieuwe inzichten. Dat leidt weer tot het verkennen van kansen en mogelijkheden. Zo ben je continu bezig met verkennen, ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Na een tijdje loopt dit door elkaar. Grasduin en doe je er je voordeel mee!

In de Labs en Werkplaatsen werken studenten, docenten, burgers, professionals, vrijwilligers en onderzoekers aan maatschappelijke opgaven. Zo leren, innoveren en ontwikkelen we samen. De intentie is om alle hoeken van de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk te verbinden, ook al is dit niet altijd direct mogelijk. Maar ook op een later moment kunnen we hoeken met elkaar verbinden. Een Lab of Werkplaats is een soort ecosysteem: een open netwerk van relaties tussen partijen en mensen. Samen zijn we verantwoordelijk. We starten vanuit gedeelde ambitie en een passende strategie van alle partners. Het is een netwerk van organisaties en mensen die allemaal waarde toevoegen aan, en waarde halen uit het 'lidmaatschap'.

samen werken aan een project

Verkennen

Gingen we over één nacht ijs, bij het zoeken naar onze maatschappelijke opdracht? Zeker niet!

236838 studenten luisteren aandachtig naar verhalen uit het verleden

Ontwerpen

Een actueel inhoudelijk profiel is ontstaan, met daarbinnen veel aandacht voor thema's zoals preventie & leefstijl en toepassing van technologie.

236892 studenten werken samen aan een opdracht

Uitvoeren

Wat kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van het beroep van paramedicus, aan de zorg, aan onze regio?

2017eae2-0cef-11ee-a285-02565807075b student in gesprek met wijkdocent en professional

Evalueren en doorontwikkelen

HAN-studenten, docenten en onderzoekers werken samen met zorgverleners en zorggebruikers aan zes thema's.

236901 labs en werkplaatsen, locatie zzg herstelcentrum

Materialenlijst

Als academie zijn we - samen met al onze partners - op weg om een onderwijs- & innovatiecentrum Gezondheid en Participatie te worden in het paramedische domein. Welke rol zie jij voor jezelf? Let's go!

236885 samen werken aan een project

Contact

Meer weten? Of meedoen? Mail ons op labsenwerkplaatsen@han.nl.