Online en blended onderwijs

Wat is blended onderwijs? Welke stappen neem je voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van online en blended onderwijs? Hier vind je meer informatie over het ontwerpen en ontwikkelen van online en blended onderwijs.

239637 Illustratie online DLWO magazine

Definitie Blended Leren

Blended Leren is een optimale mix van fysieke leeractiviteiten en leeractiviteiten gebaseerd op digitale technologie die kunnen plaatsvinden in verschillende leeromgevingen (online, campus, de werkplek, de samenleving) waarin deze mix van leeractiviteiten elkaar versterken door onderlinge samenhang (zie figuur 1). 

Lees meer over waarom de HAN inzet op Blended Leren en over de ontwerprichtlijnen en randvoorwaarden in De HAN kiest voor Blended Leren

414864 Illustratie van de ontwerprichtlijnen blended leren
Figuur 1: De HAN Blended Leren Bloem met daarin gevisualiseerd de HAN definitie van Blended Leren en enkele voorbeelden

Welke tools kan ik daarbij gebruiken?

De toolkit 'Blend je onderwijs' biedt een heleboel handvatten om mee aan de slag te gaan. Van ontwerpmethodieken tot aan praktische voorbeelden en activerende werkvormen: de toolkit geeft een goed beeld wat er mogelijk is en hoe je onderwijs blended kan maken.

In het tabblad Tools vind je meer informatie over het inzetten van tools in je onderwijs.

Kijk voor meer informatie over specifieke tools die je kunt inzetten in je onderwijs in de Toolbox voor tools die ondersteund worden door de HAN én waarmee een verwerkersovereenkomst is gesloten.

Kijk op HAN-insite voor applicaties die je werk ondersteunen. (Inloggen met je HAN-account)

Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT

Zone Docentprofessionalisering van het Versnellingsplan heeft een Toolkit Blend je onderwijs ontwikkeld. Daarover verschijnt een artikelenreeks. Deel 1 is reeds beschikbaar: Sociale binding bevorderen. Ook brengt de zone Docentprofessionalisering goede voorbeelden van diverse studierichtingen in beeld met een video die de onderwijsinnovatie in beeld brengt en achtergrondinformatie.