Onderwijsondersteuning

In de Toolbox vind je onderwijstools die de HAN beschikbaar heeft én waarvoor de ondersteuning en licenties geregeld zijn. Je vindt er informatie over hoe je de tool kunt inzetten en je leest hoe je ermee aan de slag kunt.

toolbox laptop kleur

Welke tool past bij welke leer- of toetsactiviteit?

Bekijk onderstaande matrixen voor het vinden van de juiste tool bij jouw leer- of toetsactiviteit.

Op de website Leren en werken met ICT vind je meer informatie over het inzetten van tools bij je leer- en toetsactiviteiten. Daar vind je verder veel informatie over afstandsonderwijs, handleidingen, tips en kom je in contact met zowel inhoudelijke als technische ondersteuners. 

31062 Studenten in klaslokaal lachen naar docent

Meer over toolsgebruik

Er is vaak vraag gratis tools. Met de leveranciers van deze tools heeft de HAN geen verwerkersovereenkomst.

Omdat het onduidelijk is wat deze tools met de verzamelde data doen, zijn deze niet opgenomen in de Toolbox. Wil je een dergelijke tool toch inzetten? Gebruik dan bij voorkeur een anoniem account. Houd er rekening mee dat studenten niet verplicht kunnen worden om deel te nemen. Zie ook: Privacy en Informatiebeveiliging (inloggen met je HAN-account).  

Informatie over een aantal gratis tools die worden aanbevolen of waar met betaalde versies tijdelijk mee geëxperimenteerd wordt, vind je op Insite (inloggen met HAN-account).

31512 drie studenten twee met laptop

Meer informatie

Mail je vraag naar Ask@han.nl.

De Toolbox is voortdurend in ontwikkeling. Kom regelmatig terug voor de meest actuele informatie.