Artificial Intelligence

Binnen de HAN vinden veel activiteiten rondom Artificial Intelligence (AI) plaats om hiermee te leren werken. Hieronder vind je meer informatie over AI, wat de HAN met AI doet en hoe je jezelf in dit razendsnel bewegende thema kunt ontwikkelen.

431955 artificial intelligence

De HAN en AI

Artificial Intelligence (AI) technieken gebruiken we in ons dagelijks leven. Denk hierbij aan navigatie, spraakherkenning, zelfrijdende auto’s en slimme thermostaten. Het gebruik van AI heeft ook keerzijdes en levert vragen op. AI maakt gebruik van grote hoeveelheden data om algoritmes te trainen. Wie mag al die data inzien? Maakt het docenten overbodig en wat betekent het voor onze digitale samenleving? 

Handreiking ChatGPT & Toetsing

Professionaliseren in AI

Binnen en buiten de HAN zijn er verschillende online en offline cursussen en bronnen te vinden over de inzet van AI in verschillende vakgebieden. Je kunt hier (meestal) gratis aan deelnemen of gebruik van maken.

Samenwerken aan AI in de driehoek

Binnen de HAN werken we samen in de driehoek, dat betekent dat opleidingen, onderzoek en het werkveld samenwerken aan oplossingen voor uitdagingen van vandaag en de toekomst. Zo ook op het gebied van AI.

Voorbeelden van AI in het onderwijs

Als je om je heen kijkt dan kun je vast al heel wat voorbeelden noemen van het gebruik van AI in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, in zelfrijdende auto’s of binnen commerciële diensten als Netflix en Spotify.