Opening vernieuwd iXperiumlab en HAN-studiecentrum

Hoewel het vernieuwde iXperiumlab en HAN-studiecentrum in Nijmegen inmiddels al een tijdje open zijn, vond op 22 november dan eindelijk de officiële opening plaats. Opleiders, onderzoekers en andere betrokkenen hieven het glas om deze heugelijke aangelegenheid te vieren.

24 november 2022
472049 Overzichtsfoto van het iXperium lab in Nijmegen
iXperium

Samen werken aan ict in de kinderopvang

Met onderzoek het onderwijs vernieuwen, hoe doe je dat? “Gewoon beginnen,” vertelt HAN-docent van de associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP) en Pedagogiek, Daniëlle Vliexs. Met Kinderopvangorganisatie KION en ROC Nijmegen werkt ze samen in het innovatienetwerk KEI aan onder meer de inzet van ict in de kinderopvang.

22 november 2022
471048 Kinderen spelen op de speelmat in het Springlab

Nationaal Onderwijslab AI van start

Op 6 oktober is het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) gestart. Het is een living lab waar scholen, onderzoekers en het bedrijfsleven samenkomen om gezamenlijk te werken aan digitale onderwijsinnovatie met AI om de kwaliteit van het primair en voortgezet onderwijs te verbeteren.

12 oktober 2022
87495 jongen en meisje met pen in mond kijken naar kleine zorgrobot tijdens iXbites event
iXperium

Staat er straks een robot voor de klas?

Associate-lector leren met ict, Pierre Gorissen leverde een bijdrage aan de jaarlijkse Opleiden editie van De Compliance Officer waarin hij ingaat op de ontwikkelingen rond AI in het onderwijs. Staat er straks een robot voor de klas ter vervanging van de leraar? En wat betekent dit voor leerlingen?

05 oktober 2022
141487 Student filmt student

Informatiebeveiliging bij de HAN

Informatiebeveiliging en privacy zijn 2 belangrijke thema’s bij de HAN. Iedereen weet dat we onze data moeten beveiligen en dat we correct moeten omgaan met informatie. Het is belangrijk dat we ons goed bewust zijn van privacy, die van onszelf en zeker die van anderen.

29 september 2022
383215 Cybersecurity
iXperium

Hoe staat het met Leren en lesgeven met ict in het mbo?

In het mbo worden nog niet alle mogelijkheden van ict ten volle benut en de competenties om les te geven met ict zijn nog niet overal goed ontwikkeld. Dat is kort door de bocht de conclusie van de monitor Leren en Lesgeven met ict in het mbo 2022. Het goede nieuws is dat het thema ‘leren en lesgeven met ict’ leeft in het mbo. Dat blijkt uit de deelname van 32 mbo-instellingen aan de monitor.

12 september 2022
Student filmt student

Technologie ondersteunt kwetsbare jongeren

Hoe kan technologie kwetsbare jongeren helpen bij het vergroten van hun zelfstandigheid in de samenleving? De eCoach methode helpt zorgprofessionals om jongeren te begeleiden in het samenstellen van betekenisvolle, op maat gesneden ondersteunende technologie. De komende 2,5 jaar ontwikkelt de HAN deze methode.

01 september 2022
144135 Telefoons internationaal
iXperium

Gepersonaliseerd leren met ict staat op de kaart

Associate lector Leren met ict, Anne-Marieke van Loon, verlaat de HAN en het iXperium Centre of Expertise Leren met ict. De afgelopen 10 jaar deed ze vanuit het iXperium onderzoek naar gepersonaliseerd leren met ict. We blikken samen met haar terug.

30 augustus 2022
192178 Lector Anne-Marieke van Loon
iXperium

Leren in de virtuele praktijk

The Simulation Crew uit Nijmegen maakt al jaren simulaties waarin je iets kunt leren. De laatste jaren maken ze vooral simulaties in VR.

14 juli 2022
406997 Meisje met 3dbril op. Als beeld bij ixpod