Na een baan in Ethiopië van start bij de HAN

International Social Work begint aan zijn tweede jaar. Da’s niet onopgemerkt gebleven: het aantal studenten is verdubbeld tot circa 200. Social Work zit in de lift naar boven. Reden dat er nieuwe leerkrachten zijn aangetrokken, meer dan 10 maar liefst. Expert Life skills & social emotional learning Aniek Santema is een van hen.

22 september 2021
322514 header/banner HAN 25 jubileum met medewerker Aniek Santema

Nieuwkomers in het jubileumjaar: docent Sandra Bregar

De HAN bestaat 25 jaar, maar sommige docenten zijn net nieuw, zoals Sandra Bregar. Al vroeg was ze enthousiast over sociaal werk. Ze studeerde in geboorteland Slovenië, in Finland en in Oostenrijk. Door les te geven aan de HAN wil ze die kennis en de ervaring delen met studenten. 7 vragen aan Sandra over haar werk en haar studenten.

10 september 2021
315681 Banner met collega Sandra Breger in het kader van HAN 25 jaar
Gezondheid en Sport

HAN-student wint gouden plak met rolstoelbasketbalteam

Bo Kramer, 4e-jaars student Fysiotherapie, heeft op de Paralympische Spelen met haar team de gouden medaille behaald in het rolstoelbasketbal. We zijn trots op deze mooie prestatie!

Carlijn Brinkman-Schulte
07 september 2021
102280 mindervalide jongeren spelen rolstoelbasketbal in de gymzaal van hun tehuis

Nieuw! Interprofessioneel robotsimulatieonderwijs

Nieuw bij Verpleegkunde voltijd is de de beroepstaak Interprofessionele Robotsimulatie. Deze recente onderwijsinnovatie is het resultaat van een productieve samenwerking tussen de HAN en het Radboudumc.

25 juni 2021
302386 Projectleider Gerda Bos, docent Eelkje Huvenaars van de HAN en onderzoeker Pepijn Krielen van het RadboudUmc op het bordes van Huize Heijendaal.

Gezondheidsdagboek

Van slaapdagboeken tot water-drink-apps, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Inzicht in je gezondheid is een hype, door het scala aan mogelijkheden zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Ivy De Blaeij (21), derdejaars student Verpleegkunde bedacht hiervoor een oplossing. ‘’Ik miste iets. Je hebt aparte apps om vermoeidheid, pijn en slaap in te vullen, maar niks waar je alles gecombineerd kunt bijhouden”, aldus Ivy.

14 juni 2021
299067 Gezondheidsdagboek van Verpleegkunde student Ivy.

Impact op kwetsbare thuiswonende ouderen tijdens COVID-19

Kwetsbare ouderen die thuis wonen zijn vaak afhankelijk van hulp van anderen die boodschappen voor ze doen, koken of helpen met eten en drinken. Hoe heeft deze groep zich door de coronapandemie gewerkt?

10 juni 2021
296852 Een mantelzorgen komt tijdens coronatijd boodschappen brengen bij een oudere dame thuis. Met mondkapje.

Studenten Voeding & Diëtetiek innoveren: de bieten-falafelstick

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek zijn genomineerd voor de Food Innovation Bachelor Awards (FIBA) van het Voedingscentrum. Met hun innovatieve bieten-falafelstick Beet ‘m, speciaal ontwikkeld voor een hamburgerrestaurant in Nijmegen, zetten zij een vegetarisch bijgerecht op de kaart. Op donderdag 10 juni wordt door de jury bepaald wie er als winnaar met de award naar huis gaat.

07 juni 2021
132433 presentatie groente en fruit op tafel

Karen Kotten-Lips is finalist in de Docent van het Jaar verkiezing 2021

De HAN heeft docent Voeding en Diëtetiek Karen Kotten-Lips voorgedragen als Docent van het Jaar 2021, georganiseerd door het ISO. Karen behoort tot de 4 finalisten van de verkiezing. Onze felicitaties gaan uit naar Jessica Zweers van de Hanzehogeschool; zij is in de finale op 21 april uitgeroepen tot winnaar en dus Docent van het Jaar 2021.

18 april 2021
284231 Foto van Karen Kotten-Lips voor docent van het jaar

Van coronacrisis naar beweegcrisis

Een half uur per dag wandelen, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen. Bewegen is gezond! Op dit moment doen we het alleen veel te weinig. De coronacrisis heeft een grote, negatieve impact op ons beweeggedrag. En dus zitten we in een beweegcrisis.

12 maart 2021
32984 studenten staan klaar voor de start
Gezondheid en Sport

Diplomering Ergotherapie: persoonlijk feestje aan huis

‘Bijzondere tijden vragen om bijzondere acties’. Dat betekende voor 35 gediplomeerde Ergotherapie studenten dat zij hun diploma aan huis mochten ontvangen.

04 maart 2021
265921 iris karpenko ontvangt haar diploma ergotherapie aan huis