Taalcafé Wijchen: succesvol samenwerken in de wijk

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

studenten en professionals in overleg

Ook is er een samenwerking met het Sparkcentre Wijchen Gezond. Dit is een lab-leerwerkplaats van de HAN waarin studenten, burgers en professionals samenwerken in de driehoek van onderwijs, praktijk en onderzoek. Studenten in het Sparkcentre Wijchen organiseren activiteiten en ontwikkelen spellen voor het Taalcafé over thema’s die met gezondheid en welzijn te maken hebben.

 

Taalcafé Wijchen in beeld

 

De inrichting van de zorg verandert in een snel tempo. Dit komt door ontwikkelingen op diverse gebieden, bijvoorbeeld een veranderende maatschappij of door vernieuwde uitvoering van beleid van de (lokale) overheid. Het HAN lectoraat Organsatie van Zorg en Dienstverlening heeft praktijkgericht onderzoek uitgevoerd in het project Sterk Wijknetwerk. Met de uitkomsten en opbrengsten kunnen de benodigde veranderingen in zorg, welzijn en de publieke gezondheid concreet vorm worden gegeven. Dat geldt ook voor de opleidingen aan de HAN. 

Ontwikkel je wijknetwerk 

Stappenplan en toolbox

Aan de slag met wijknetwerken? De opgedane kennis en ervaring uit het project Sterk Wijknetwerk is gebundeld in een online stappenplan met toolbox:

PHBO-cursus

Werk je juist graag samen daar waar je eigen kennis en expertise als professional ophoudt en je die van de ander nodig hebt? En ben je werkzaam binnen het domein van zorg, welzijn en wonen? Dan is de phbo-cursus iets voor jou:

 Het is ook mogelijk om deze cursus als een maatwerk/in-company traject te volgen.

Meer weten?

Neem voor vragen en informatie contact op met: