Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn ontvangt accreditatie

De eigen ervaring als cliënt in de GGZ, verslavingszorg, maatschappelijke zorg of welzijn inzetten om andere mensen te helpen bij hun herstel? Dat kan met de nieuwe opleiding Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn van HAN University of Applied Sciences. Onlangs is de opleiding geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorgaan) en mag de opleiding in september 2021 van start.

16 april 2021
pratend in klaslokaal
Academie Mens en Maatschappij

Afstandsmoeders en geadopteerden verdienen professionele hulpverlening

De naar schatting 50.000 geadopteerden en tussen de 15.000 en 20.000 afstandsmoeders in Nederland vinden niet altijd de hulp die ze nodig hebben. Reden voor ervaringsdeskundigen én professionals op het gebied van afstand en adoptie, Will van Sebille, Hilbrand Westra en Bina de Boer om gezamenlijk op te trekken in hun missie voor betere hulpverlening aan afstandsmoeders en geadopteerden.

Sandra Hogeling
12 april 2021
31744 twee vrouwen luisteren naar gesprek

Studenten Voeding & Diëtetiek op digitaal symposium ‘Wat eten we morgen’

“Koop en kook op maat. Bewaar eten op de juiste plek. Kies vaker voor peulvruchten en seizoensproducten.” Het zijn een paar tips van Voeding & Diëtetiek studenten Meike Pouwels, Meike Vullings, Fleur Drost, Linette Koonings en Jeanne Lagerweij tijdens het digitale symposium ‘Wat eten we morgen’.

Marleen de Roo
09 april 2021
Telefoons internationaal
Academie Mens en Maatschappij

Erken dat niet iedereen hetzelfde is

Niet iedereen is hetzelfde. Dat is de conclusie bij de werkveldconferentie van de voltijd bacheloropleiding Pedagogiek. Op 30 maart maakt de les plaats voor een online werkveldconferentie met als thema inclusie. Met behulp van een livestream en 40 professionals, was het interactieve programma te volgen voor ruim 200 1e-jaars studenten.

Mark Reessink
01 april 2021
279658 Ervaringsdeskundigen tijden werkveldconferentie 2021

Mieke Lambregts spreker op symposium IDL

Op maandag 17 mei organiseert het Instituut Defensie Leergangen (IDL) een online symposium: “Wendbaar Beroepsgericht Hoger Onderwijs”. Niet alleen militair onderwijs staat centraal, maar men gaat op zoek naar de kruisbestuiving tussen militair en civiel hoger onderwijs.

31 maart 2021
279200 Afbeelding voor het symposium IDL

Lisette Gast nieuwe hoofddocent

Al 23 jaar is Lisette werkzaam in internationale samenwerkingen in het maatschappelijke middenveld. Vraagstukken op het gebied van participatie, procesbegeleiding en samenwerken met groepen, zijn voor haar dagelijkse kost. De stap naar hoofddocent voor de MMI voelde dan ook als de juiste.

26 maart 2021
studenten staan kijken naar muur
Academie Mens en Maatschappij

Pedagogiek: écht iets voor mannen

Een ruime meerderheid van de pedagogiekstudenten op de HAN is vrouw. Al begint het aantal mannen toe te nemen. Dit studiejaar studeren er meer mannen dan ooit in het 1e jaar van HAN Pedagogiek. Klopt het vrouwelijke imago van de studie? Hoe is het om als een van de weinige mannen deze studie te volgen? En heeft het vakgebied wel meer mannen nodig?

18 maart 2021
272574 Mannelijke pedagoog aan het werk. Pedagogiek. Stockfoto voor Nieuwsartikel.

Carinda Jansen genomineerd voor Caty Asscher Award

HAN-onderzoeker Carinda Jansen is genomineerd voor de Caty Asscher Award. Het is waardering voor haar inzet om bewustzijn te creëren, bijvoorbeeld met het spel Kansen keren, voor mensen in kwetsbare posities. Carinda: “Door de toeslagenaffaire en corona realiseren we ons dat armoede iedereen kan overkomen.”

Marleen de Roo
09 maart 2021
Academie Mens en Maatschappij

Taalcafé Wijchen: succesvol samenwerken in de wijk

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

03 maart 2021
236900 studenten en professionals in overleg

Nieuw boek: innovatiereis Field Lab Eerstelijnszorg

Wie wil innoveren, ontkomt er niet aan: het inrichten van innovatieruimte zoals field labs of proeftuinen. Actieonderzoekers Koen Dortmans (HAN), Erik de Vries (HAN) en Henk Schers (Radboudumc/STIELO) delen hun ervaringen met het Field Lab Eerstelijnszorg in het boek ‘Innovatiereis van een proeftuin voor e-health’. Met kwesties, leermomenten en antwoorden.

02 februari 2021
Boek van Koen Dortmans, actieonderzoeker bij Publieke Zaak, Lectoraat Innovatie in Publieke Sector, samenwerking Field Lab Eerstelijnszorg