Academie Mens en Maatschappij

Week tegen Armoede: meer nodig dan ooit

Armoede is actueler dan ooit. Steeds meer mensen raken in de problemen door de stijgende prijzen en hebben te weinig geld om rond te komen. De HAN wil meer aandacht voor armoede en organiseert van 10 tot en met 17 oktober de Week tegen Armoede.

27 september 2022
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.

Aftrap innovatieve onderzoeks onderwijseenheid

Een week voordat het studiejaar begon, meldden zich 80 HAN-studenten van verschillende zorg en welzijn opleidingen voor de kennismaking met de splinternieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) die vandaag officieel van start gaat.

29 augustus 2022
433091 De 10 leercoaches van PZW voor een Herman Brood bus
Academie Mens en Maatschappij

Cliënten als mystery guest naar de sportschool

“Je inschrijven bij de sportclub of dansschool. Voor sommige mensen is dat een hele stap om te doen”, vertelt Jolanda Chung. Voor haar praktijkverbeterproject bij de deeltijdopleiding Social Work wonnen 2 cliënten als mystery guest informatie in. “Ze waren verbaasd hoe goed ze werden ontvangen.”

19 juli 2022
426583 Tekeningen van het afstudeeronderzoek van Jolanda Chung, deeltijd social work student.

Studenten werken aan 45 maatschappelijke vraagstukken

Studenten van 10 opleidingen gaan komend studiejaar samenwerken aan praktijkgericht onderzoek. Dat doen zij in de nieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn. Vanuit verschillende perspectieven proberen ze samen een oplossing te vinden voor complexe, maatschappelijke vraagstukken in de regio.

23 juni 2022
236838 studenten luisteren aandachtig naar verhalen uit het verleden
Academie Mens en Maatschappij

Sociaal Werk op alle niveaus (SWAN)

Iedere werkdag zetten sociaal werkers zich in voor mens en samenleving. Voor ieder vraagstuk proberen zij de best mogelijke aanpak te vinden. Welke interventies zet je in bij welke casus en hoe verantwoord je je keuze? De resultaten van het onderzoeksproject 'Sociaal Werk op alle niveaus' (SWAN) helpen bij het maken van keuzes.

30 mei 2022
403548 Screenshot van film over swan-kaartjes
Academie Mens en Maatschappij

Management in de Zorg ontvangt positieve accreditatie

Studenten voelen zich gezien en gehoord. De flexibilsering is goed doorgevoerd en het team van docenten is kundig en goed op elkaar ingespeeld. Het zijn complimenten voor de bachelor en associate degree Management in de Zorg (MiZ). De opleiding ontving mede hierdoor een positieve accreditatie.

25 mei 2022
31741 docenten in gesprek kijken in camera

Erkenning voor International Social Work

Succes voor de bacheloropleiding International Social Work. De opleiding is als eerste internationale Social Work opleiding erkend door de International Federation of Social Workers (IFSW) in een pilot peer review.

23 maart 2022
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

Het Zakgeldproject groeit door

Zakgeld is niet vanzelfsprekend. In gezinnen met weinig geld is het al lastig om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. In het ZakgeldProject werken onderzoekers samen met ervaringsdeskundigen en gezinnen om kinderen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid. Na gemeente Nijmegen en Aalten gaat nu ook de gemeente Overbetuwe met het project aan de slag.

14 maart 2022
336233 Afbeelding voor het ZakgeldProject van het lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit met daarop een spaarpot in handen.
Academie Mens en Maatschappij

“Het verschil maken, dat doe je samen"

“Weegt lichamelijke gezondheid soms zwaarder dan geestelijke?” Met de kin omhoog en stevig op het podium vuurt Verpleegkunde-student Sam de kritische coronavraag richting professor Diederik Gommers. De HAN International Week Health and Social Studies is nog maar net begonnen en studenten bijten zich in het eerste maatschappelijke vraagstuk vast.

02 februari 2022
373948 Spreker Tina in Actie bij de International Week health and social studies 2022

Jouw toekomst als pedagoog

In welke beroepen kom je later terecht als je de voltijdopleiding Pedagogiek hebt gevolgd? Afgelopen online open dag vertelden oud-studenten Vivian, Anne-Marinde, Suzanne, Melle en Marijn over hun loopbaan. Zij werken in verschillende organisaties, maar wel allemaal met kinderen, jongeren en hun ouders.

Marielouise Hagen
25 januari 2022