Erkenning voor International Social Work

Succes voor de bacheloropleiding International Social Work. De opleiding is als eerste internationale Social Work opleiding erkend door de International Federation of Social Workers (IFSW) in een pilot peer review.

23 maart 2022
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

Het Zakgeldproject groeit door

Zakgeld is niet vanzelfsprekend. In gezinnen met weinig geld is het al lastig om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. In het ZakgeldProject werken onderzoekers samen met ervaringsdeskundigen en gezinnen om kinderen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid. Na gemeente Nijmegen en Aalten gaat nu ook de gemeente Overbetuwe met het project aan de slag.

14 maart 2022
336233 Afbeelding voor het ZakgeldProject van het lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit met daarop een spaarpot in handen.
Academie Mens en Maatschappij

“Het verschil maken, dat doe je samen"

“Weegt lichamelijke gezondheid soms zwaarder dan geestelijke?” Met de kin omhoog en stevig op het podium vuurt Verpleegkunde-student Sam de kritische coronavraag richting professor Diederik Gommers. De HAN International Week Health and Social Studies is nog maar net begonnen en studenten bijten zich in het eerste maatschappelijke vraagstuk vast.

02 februari 2022
373948 Spreker Tina in Actie bij de International Week health and social studies 2022

Jouw toekomst als pedagoog

In welke beroepen kom je later terecht als je de voltijdopleiding Pedagogiek hebt gevolgd? Afgelopen online open dag vertelden oud-studenten Vivian, Anne-Marinde, Suzanne, Melle en Marijn over hun loopbaan. Zij werken in verschillende organisaties, maar wel allemaal met kinderen, jongeren en hun ouders.

Marielouise Hagen
25 januari 2022
237752 jongen in park die hand van ouder vasthoudt

Van Schrijfopdracht tot Scheurkalender

Zoek een citaat. Niet zomaar een citaat, maar een citaat dat zorgt voor inspiratie in je werk als pedagogisch professional. Onderbouw waarom dit citaat je inspireert met behulp van passende literatuur. Een opdracht gericht op academische vaardigheden. Hoe levert dat een scheurkalender op?

21 december 2021
Drie studenten overleggen met laptop
Academie Mens en Maatschappij

Als je beweegt, blijft het balletje rollen

Buiten de gebaande paden treden, in co-creatie en vanuit meerdere perspectieven een vraagstuk benaderen. Het zijn de speerpunten van de opleiding Master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties, die in Spijkenisse tot een hele bijzondere samenwerking heeft geleid: onderwijs, zorg en kinderopvang onder 1 dak.

21 december 2021
350290 studenten management en innovatie in maatschappelijke organisatie, Nicole van Cranenburg Mundo en Robin van Putten Albeda unieke samenwerking met Zorgwester.
Academie Mens en Maatschappij

“Proeven aan de praktijk”

Een moestuin beginnen, samen eten verbouwen en koken. Dat is het idee van studenten van de leerwerkplaats van Siza voor het project ElderBuren. De opdracht? Bewoners verbinden. Deze locatie waar mensen wonen zonder en mensen met beperking, leent zich ideaal voor interprofessioneel leren.

18 december 2021
364178 Locatie ElderBuren, leerwerkplaats Siza
Academie Mens en Maatschappij

Online begeleiden: de toekomst?

Online begeleiden: is er een groot verschil met de fysieke vorm? Het is een van de vragen die de schrijvers van het artikel ‘Virtueel begeleiden van ervaringsleren’ in het Tijdschrift voor Begeleidingskunde zich afvragen. HAN-opleider, trainer, adviseur Annette Perino schreef hieraan mee.

13 december 2021
359903 foto van opleider, trainer, adviseur Annette Perino, post-hbo sociaal, teamcoaching, docent master Begeleidingskunde Hogeschool Rotterdam
Academie Mens en Maatschappij

Interprofessioneel leren in en met de beroepspraktijk

Om de samenwerking in gezondheid en welzijn te verbeteren, is het belangrijk om interprofessioneel leren en werken te verankeren. Hoe dat op verschillende plekken in de wereld gebeurt, staat beschreven in het zojuist verschenen boek 'Interprofessional Education & Collaborative Practice.'

09 december 2021
144215 bijeenkomst wijkatelier lindenholt- groep aan tafel docente in het midden

Methode Wederzijds Begrip gelanceerd

Zorg en welzijn worden steeds dichter bij burgers, in wijknetwerken, georganiseerd. Voor passende zorg en ondersteuning is meer mantelzorg en samenwerking met burgerinitiatieven nodig. Hoe werkt zo’n wijknetwerk goed samen? De Methode Wederzijds Begrip is een nieuw handvat voor betere samenwerking.

07 december 2021
236900 studenten en professionals in overleg