HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie Mens en Maatschappij

Minder stress door muziektherapie

Stress verminderen door muziek en muziektherapie? Martina de Witte, onderzoeker en docent bij de HAN, onderzocht de effecten en toepassing van muziekinterventies bij mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor stress. Op 28 oktober promoveert zij aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek.

HAN Redactie
19 oktober 2021
90865 Groepsles
Academie Mens en Maatschappij

Mijn ‘anders zijn’ geeft me kracht

In het kader van Coming Out Day organiseerden Pedagogiekstudenten Maud en Thymen vandaag een live Q&A op Instagram. Zij delen hun persoonlijke ervaringen en opgedane vakkennis over vraagstukken rondom genderdiversiteit en seksualiteit bij jongeren.

Marielouise Hagen
14 oktober 2021
340552 Thymen en Maud op Coming Out Day Pedagogiek
Academie Mens en Maatschappij

Praktische gids helpt bij het gesprek over armoede

Armoede doorbreek je niet alleen. Dat staat te lezen op de praktische ‘Gids voor het organiseren van Ontmoetingen die niet automatisch plaatsvinden’. De werkwijze is het resultaat van het onderzoek ‘Signaleren, bespreekbaar maken en doorbreken van armoede’ in de gemeente Lingewaard.

HAN Redactie
14 oktober 2021
341055 HAN onderzoeker Carinda Jansen overhandigt de gids behorend bij onderzoek Signaleren, bespreekbaar maken en doorbreken van armoede aan wethouder Aart Slob van Gemeente Lingewaard.
Academie Mens en Maatschappij

7 dagen rondkomen van 50 euro

Een broodje kroket in de kantine, een koffie op het station, de weekboodschappen voor een goedgevulde koelkast, wat zoutjes en drank voor ’s avonds, waspoeder, schuurmiddel, een nieuwe borstel - want je oude is kapot -, het fitnessabonnement en Netflix - die lopen gewoon door -, een zak brokken voor Bobby… ja, dat moet voor deze week genoeg zijn. Is het ook te betalen met 50 euro? Probeer het eens uit. Zorg dat je 7 dagen rondkomt van 50 euro!

HAN Redactie
13 oktober 2021
298302 Armoede in beeld. Kistje met geld
Academie Mens en Maatschappij

#50euroweek: 1 week voor deelnemers, realiteit voor velen

“Eerst was ik fraudeur, nu gedupeerde. Er is niets veranderd, behalve het labeltje. Ik ben nog steeds geen onderdeel van de samenleving.” De woorden van Joan komen binnen bij de deelnemers aan de #50euroweek.

HAN Redactie
12 oktober 2021
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.
Academie Mens en Maatschappij

Opening Week tegen Armoede

Doneren aan de voedselbank, omgaan met moeilijke keuzes in een minisupermarkt, de presentatie van het boek ‘Hoe je armoede doorbreekt’. Het is een drukte van belang op de Kapittelweg 33 bij de start van de Week tegen Armoede.

HAN Redactie
11 oktober 2021
340550 Week tegen Armoede 2021, uitreiking boek door Miranda Laurant aan wethouder Nijmegen Petra Molenaar met op de foto ook Judtih Hermelink van Sam& voor alle kinderen. Voor bij nieuwsbericht. Op de Kapittelweg
Academie Mens en Maatschappij

Na een baan in Ethiopië van start bij de HAN

International Social Work begint aan zijn tweede jaar. Da’s niet onopgemerkt gebleven: het aantal studenten is verdubbeld tot circa 200. Social Work zit in de lift naar boven. Reden dat er nieuwe leerkrachten zijn aangetrokken, meer dan 10 maar liefst. Expert Life skills & social emotional learning Aniek Santema is een van hen.

HAN Redactie
22 september 2021
322514 header/banner HAN 25 jubileum met medewerker Aniek Santema
Academie Mens en Maatschappij

Nieuwkomers in het jubileumjaar: docent Sandra Bregar

De HAN bestaat 25 jaar, maar sommige docenten zijn net nieuw, zoals Sandra Bregar. Al vroeg was ze enthousiast over sociaal werk. Ze studeerde in geboorteland Slovenië, in Finland en in Oostenrijk. Door les te geven aan de HAN wil ze die kennis en de ervaring delen met studenten. 7 vragen aan Sandra over haar werk en haar studenten.

HAN Redactie
10 september 2021
315681 Banner met collega Sandra Breger in het kader van HAN 25 jaar
Academie Mens en Maatschappij

Deelnemers aan het woord op de werkplaats

Na de zomer start op diverse zorgboerderijen een tijdelijke werkplaats waar onderzoekers en studenten verhalen en verbeeldingen gaan ophalen. Wat is voor deelnemers van deze zorgboerderijen het goede leven? Dries de Moor, hoofddocent Social Work, doet er onderzoek naar.

Marielouise Hagen
15 juli 2021
307160 Foto voor bij onderzoek op zorgboerderij, Dries de Moor
Academie Mens en Maatschappij

Sterkere profilering en krachtige onderbouwing

Marieke Klein Entink en Yvonne Aartsen hebben een aantal overeenkomsten. Ze werken allebei in de pleegzorg voor Entrea Lindenhout. Ook zijn ze beide alumni bij de Master Social Work. En samen schreven ze een boek. Of de MSW daarbij hielp? “Absoluut. Je gaat steviger staan met je verhaal”, aldus Marieke.

Dorothea Koletsos
09 juli 2021
253772 Studenten aan het werk tijdens een les