3 post-hbo opleidingen ingeschaald op NLQF6

Nadat in april 2020 de opleidingskwalificatie van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) is ingeschaald op NLQF niveau 6, zijn er nóg 3 post-hbo opleidingen bij gekomen. Dit betreffen de opleidingen Pijnconsulent, Transferverpleegkundige en Arboverpleegkundige. Die zijn sinds medio oktober 2021 ook ingeschaald op het kwalificatieniveau NLQF6. En daar zijn we trots op!

Dorothea Koletsos
22 oktober 2021
345394 Taart t.b.v. de inschaling van Arboverpleegkundige, Transferverpleegkundige en Pijnconsulent op NLQF6

Eerste groep vaktherapeuten afgestudeerd aan de Master Vaktherapie

De Master Vaktherapie is een unieke opleiding die in 2019 bij de HAN van start is gegaan. De eerste groep vaktherapeuten is nu afgestudeerd. Met de titel 'Master of Arts' gaan deze 17 vaktherapeuten verder op de ingeslagen weg van professionalisering, onderbouwing en innovatie van vaktherapie. Voor zowel de therapeuten zelf als het vak een belangrijke mijlpaal. De onderzoeken en innovaties van zijn gebundeld in een speciaal uitgebracht abstractboekje.

Annelies Achterberg
22 oktober 2021
345320 Voorkant van het abstractboekje van de studenten van de Master Vaktherapie

Minder stress door muziektherapie

Stress verminderen door muziek en muziektherapie? Martina de Witte, onderzoeker en docent bij de HAN, onderzocht de effecten en toepassing van muziekinterventies bij mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor stress. Op 28 oktober promoveert zij aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek.

19 oktober 2021
90865 Groepsles

Eerstelijnszorg ouderen met migratieachtergrond

Hoe kunnen professionals in de wijk Nijmegen Dukenburg beter tegemoet komen aan de behoeften van ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond? HAN studenten Verpleegkunde pakten deze vraag van het wijknetwerk op. Ze deden in het voorjaar van 2021 zelf onderzoek in de wijk.

22 september 2021
236837 locatie wijkcentrum Dukenburg

HAN leidt 20 Zeeuwse zorgprofessionals op

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de HAN aangewezen om de komende 3 jaar in totaal 20 zorgprofessionals op te leiden in Zeeland. Zij gaan de duale masteropleiding Physician Assistant volgen.

Dorothea Koletsos
20 september 2021
28706 student reanimeert, rest kijkt
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Toolkit voor acute intensieve zorgprofessionals

Veel zorgprofessionals die in de coronacrisis in de frontlinie werken hebben last van de impact van COVID-19 op hun professionele en persoonlijke leven. Wat helpt hen om tóch op de been te kunnen blijven? Onderzoekers van de HAN ontwikkelen een toolkit voor duurzame inzetbaarheid in crisistijd.

14 september 2021
215636 Studenten Medische Hulpverlening in operatiekleding lachen
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Inzet technologie en ict in zorg en welzijn

De HAN Docentprijs 2021 is gewonnen door Astrid Timman. Zij is onderscheiden voor de wijze waarop ze creatieve ideeën omzet in innovatief onderwijs. Haar focus ligt daarbij op inzet van ICT en technologie in zorg en welzijn.

06 september 2021
236879 studenten met VR-bril op
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Als BMH'er omgaan met indrukwekkende gebeurtenissen?

Studenten van de Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) hebben de HAN Studentprijs 2021 gewonnen. Zij voerden onderzoek uit naar de vragen: "Hoe gaan studenten BMH om met indrukwekkende gebeurtenissen? Hoe worden zij hierin begeleid?". Het project is een onderdeel van een bredere copingstudie.

31 augustus 2021
102312 verpleegkundigen overleggen op de gang

Nieuw! Interprofessioneel robotsimulatieonderwijs

Nieuw bij Verpleegkunde voltijd is de de beroepstaak Interprofessionele Robotsimulatie. Deze recente onderwijsinnovatie is het resultaat van een productieve samenwerking tussen de HAN en het Radboudumc.

25 juni 2021
302386 Projectleider Gerda Bos, docent Eelkje Huvenaars van de HAN en onderzoeker Pepijn Krielen van het RadboudUmc op het bordes van Huize Heijendaal.

Meerwaarde van Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring gebruikt een netwerk van sensoren op locaties in de woning van een persoon. Die sensoren registreren de bewegingsactiviteit in de ruimtes. Het patroon dat zo ontstaat geeft inzicht in veranderingen in de dagelijks leefwijze van de bewoner. Maar wat is de meerwaarde van die Leefstijlmonitoring?

16 juni 2021
31976 hartslag monitor