HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie Gezondheid en Vitaliteit

9 juni 2023: Symposium Move On Up!

Vaktherapie is in beweging. Er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, maar ook in de ggz. Op het symposium 'Move On Up!' hoor je er alles over. Kom naar de lezingen van onder meer Floortje Scheepers en Suzanne Haeyen. En bekijk de afstudeerpresentaties van onze masterstudenten.

Annelies Achterberg
30 mei 2023
494203 Student Master Vaktherapie - Dramatherapie- kijkt in spiegel.
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Susan Berentsen wint een van de SURF Research Support Champion Awards 2023!

Op 23 mei won Susan Berentsen, docent Verpleegkunde en onderzoeker van de Academie Gezondheid en Vitaliteit, een van de SURF Research Support Champion Awards 2023!

HAN Redactie
25 mei 2023
529063 Susan Berentsen wint een van de SURF Research Awards 2023
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Ruth Pel bijzonder lector bij lectoraat Wijkverpleging HAN

Vilans-onderzoeker dr. Ruth Pel-Littel is per 1 mei jl. benoemd tot bijzonder lector 'Samen beslissen met ouderen met complexe zorgvragen'. Het lectoraat is tot stand gekomen in samenwerking met de HAN University of Applied Sciences en Vilans, met support van het Jo Visser fonds.

HAN Redactie
11 mei 2023
524752 Onderzoek_Lectoraat-Wijkverpleging-Minke Nieuwboer-Ruth-Pel-portret 2023
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Betere revalidatiezorg dankzij onderzoek naar inzet van digitale hulpmiddelen

Om revaliderende patiënten meer regie te geven over hun herstel en de zorg efficiënter in te richten, is de inzet van digitale hulpmiddelen sterk in opkomst. In het nieuwe dubbellectoraat ‘Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg’ werken HAN University of Applied Sciences en de Sint Maartenskliniek samen aan digitale innovaties in de revalidatiezorg. Zorgprofessionals kunnen met nieuwe technologie bijvoorbeeld informatie uitwisselen en samenwerken met patiënten om zo betere revalidatiezorg te bieden.

HAN Redactie
30 maart 2023
513448 Ondertekening Health Valley nieuw lectoraat digitale transformatie revalidatie Yvonne de Haan en alle betrokkenen
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Duurzame verbinding HAN en Academie voor Ambulancezorg

De Academie voor Ambulancezorg en het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN slaan de handen ineen voor een duurzame verbinding. Ze starten met de opzet van een nieuw onderwijsprogramma: 'Onderzoekend vermogen en Praktijkonderzoek' voor ambulanceverpleegkundigen en verpleegkundig centralisten.

HAN Redactie
16 maart 2023
475684 Ambulance jacks, Lectoraat Acute Intensieve Zorg
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Goede score in Keuzegids Masters

Op 9 maart is de Keuzegids Masters 2023 verschenen. Dit is een onafhankelijke consumentengids.

Birgitte Kramer-Wolf
14 maart 2023
494200 Studenten Master Vaktherapie - dramatherapie - oefenen een verraste blik.
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Opnieuw subsidie MANP en MPA

Minister Kuipers wil de subsidiëring van de Master Advanced Nursing Practice (MANP) en de Master Physician Assistant (MPA) met vijf jaar verlengen. Voortzetting van de subsidie wordt naar verwachting begin maart door de Kamer goedgekeurd en zal tot 2028 gelden.

Annelies Achterberg
21 februari 2023
298302 Armoede in beeld. Kistje met geld
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Wat kook je voor jonge kinderen met slikproblemen?

Anke van Dinther en Demi Dellemann wonnen op het symposium van Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn (PZW) de publieksprijs voor hun onderzoeksproject. Hun onderzoek ging over voeding voor kinderen met slikproblemen. Het resultaat - een receptenboek - maakt het verschil.

HAN Redactie
17 februari 2023
497161 Studenten Anke van Dinther (logopedie) en Demi Dellemann (voeding en diëtiek) wonnen de publieksprijs van het PZW symposium met het onderzoeksproject Koken met IDDSI.
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Grenzeloze perspectieven tijdens de International Week 2023

Veel maatschappelijke vraagstukken houden niet op bij grenzen. Daarom organiseerde de HAN begin februari voor de 11e keer de 'International Week Health and Social Studies'. Centraal in deze week staan internationale vraagstukken rondom gezondheid en welzijn. Gastsprekers en docenten delen hun ervaringen en kennis met meer dan 1.500 studenten.

Marielouise Hagen
02 februari 2023
503681 International Week Health and Social Studies
Academie Gezondheid en Vitaliteit

Samen impact maken met Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Het allereerste semester van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) is afgerond. 120 studenten van 10 opleidingen en 3 academies werkten het afgelopen half jaar samen aan concrete praktijkopdrachten van opdrachtgevers. Dé manier om direct impact te maken.

HAN Redactie
01 februari 2023
492471 Genomineerden van de publieksprijs PZW Astrid Faber en Simone van Breda, Demi Delleman, Anke van Dinther, Anniek van Kregten, Isabel Beenhakker.