HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Labs en Werkplaatsen

Post-hbo training Succesvol Samenwerken in Wijknetwerken vernieuwd

De zorg voor patiënten dan wel cliënten verplaatst zich steeds meer naar de eerste lijn: de wijk. De complexiteit van de zorgvraag neemt toe. Hoe zet je als zorg- en welzijnsprofessional samen met collega’s de hulpvrager centraal? De training Succesvol Samenwerken in Wijknetwerken biedt handvatten voor integraal werken in een vernieuwde, efficiënte opzet van maar 5 dagdelen!

HAN Redactie
20 oktober 2021
32673 vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek
Labs en Werkplaatsen

Labs en Werkplaatsen: student Eva draaide mee in Nijmegen Lindenholt

Op 22 locaties in de regio Arnhem en Nijmegen vind je HAN Labs en Werkplaatsen, op het domein van zorg, welzijn en sport. In september 2020 zijn maar liefst 50 docenten en onderzoekers en ruim 900 studenten gestart in één van de Labs en Werkplaatsen. Eva Debij, student Verpleegkunde, blikt terug op het project rondom laaggeletterdheid in Sparkcentre Lindenholt.

Carin Coenen
04 maart 2021
Studenten kiezen en lezen boek
Labs en Werkplaatsen

Taalcafé Wijchen: succesvol samenwerken in de wijk

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

HAN Redactie
03 maart 2021
236900 studenten en professionals in overleg
Labs en Werkplaatsen

Bustour langs Labs en werkplaatsen Thermion, Malburgen en Spijkerkwartier

Om aan de weet te komen hoe bruisend de Labs en werkplaatsen Thermion, Malburgen en Spijkerkwartier zijn, is op 13 november een leerzame bustour georganiseerd voor HAN-medewerkers, geïnteresseerden van andere onderwijsinstellingen en samenwerkingspartners. Zo'n bustour vindt elk halfjaar plaats. In een grote witte bus op naar de 1e stop: Thermion in Nijmegen-Lent.

Snezana Dailoski
27 november 2019
bouwkunde studenten werkplaats samenwerken
Labs en Werkplaatsen

Bustour langs Labs en Werkplaatsen laat passie zien

"Veel meer helderheid en wat een passie", dat waren de belangrijkste conclusies voor veel deelnemers aan de bustour begin april langs enkele Labs en Werkplaatsen van de HAN. Met korte stops reed een grote blauwe bus hen langs 3 locaties in Oosterhout, Bemmel en Arnhem. De deelnemers: HAN-docenten, -ondersteuners en -leidinggevenden (werkveld gezondheid en welzijn), collega’s van de Radboud Universiteit, het Radboudumc en ROC Nijmegen.

HAN Redactie
23 april 2019
studenten-wachten-voor-de-les
Labs en Werkplaatsen

Wat is interprofessioneel leren bij Sparkcentres?

Sparkcentres staan voor interprofessioneel leren in de praktijk. De ambitie van de Sparkcentres is om in het studiejaar 2018-2019 uit te breiden met meer dan 1.200 studenten, 11 deelnemende opleidingen en 15 locaties. De redactie van Zorgpact was nieuwsgierig geworden en ging kijken bij een aantal centra die al met succes draaien: Sparkcentres Presikhaaf en Thermion, en bij Leerkring Lingewaard. Wat er zo bijzonder is aan deze locaties waar studenten, docenten en professionals samen werken en leren?

HAN Redactie
19 juni 2018
fysiotherapeut die een oudere man met gewichten helpt