Over 15 jaar 1 op 4 mensen in de zorg nodig

Hoe verloopt een goed intakegesprek met virtuele cliënt Max? Bridget Kievits, lid van het College van Bestuur, nam in het iXperium Health, getooid met een VR-bril, de proef op de som. Inzet van zorgtechnologie is dé oplossing voor de groeiende vraag naar zorg en het enorme tekort aan zorgprofessionals. Dat bleek onder meer uit het recente CvB-bezoek aan de Academie Gezondheid en Vitaliteit.

16 juni 2021
300026 Bridget Kievits (CvB) met VR-bril bij academie gezondheid en vitaliteit

Impact op kwetsbare thuiswonende ouderen tijdens COVID-19

Kwetsbare ouderen die thuis wonen zijn vaak afhankelijk van hulp van anderen die boodschappen voor ze doen, koken of helpen met eten en drinken. Hoe heeft deze groep zich door de coronapandemie gewerkt?

10 juni 2021
296852 Een mantelzorgen komt tijdens coronatijd boodschappen brengen bij een oudere dame thuis. Met mondkapje.
Zorg en Vitaliteit

Het verschil maken met interventies

Bij de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg word je opgeleid als ambassadeur binnen dit vak. Belangrijk, want de ontwikkelingen internationaal, maar ook in Nederland gaan snel. Opleider Marion Giesberts bood tijdens de webinar een interessante inkijk in de wereld van complementaire zorg.

07 juni 2021
32666 twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Studenten Voeding & Diëtetiek innoveren: de bieten-falafelstick

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek zijn genomineerd voor de Food Innovation Bachelor Awards (FIBA) van het Voedingscentrum. Met hun innovatieve bieten-falafelstick Beet ‘m, speciaal ontwikkeld voor een hamburgerrestaurant in Nijmegen, zetten zij een vegetarisch bijgerecht op de kaart. Op donderdag 10 juni wordt door de jury bepaald wie er als winnaar met de award naar huis gaat.

07 juni 2021
132433 presentatie groente en fruit op tafel

Cedeo-erkenning: hoog rapportcijfer voor HAN VDO

Trots vertellen wij dat onze Cedeo-erkenning weer met twee jaar is verlengd. Met weer fantastische klanttevredenheidsscores: 95,3% voor de maatwerktrajecten en 100% voor de open opleidingen! De tweejaarlijkse erkenning is voor de derde keer verleend.

Sandra Hogeling
27 mei 2021
32682 vijf vrouwen overleggen
Zorg en Vitaliteit

Eerste hulp bij praktijkgericht onderzoek

Docenten fysiotherapie Jaap Brunnekreef en Joost Seeger hebben woensdagmiddag hun boek ‘Eerste hulp bij praktijkgericht onderzoek’ overhandigd aan academiedirecteur Paramedische Studies, Menno Pistorius.

26 mei 2021
293426 null
Zorg en Vitaliteit

Opleiding POH up-to-date voor nieuwe zorgvraag

Recent is de opleiding Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige (POH) bij HAN VDO aangepast op de laatste ontwikkelingen in het werkveld. De patiënt, de directe omgeving en de specifieke zorgvraag staan meer centraal. Zo ook de toepassing van e-health door corona.

Filip Wilmsen
10 mei 2021
32670 vrouw blauwe blouse praat met man

HAN levert bijdrage aan campagne Leven met Pijn

Pijn is het grootste en meest voorkomende ziektebeeld wereldwijd. Met ruim 3 miljoen pijnpatiënten in Nederland is het van groot belang dat hier extra aandacht aan wordt besteed. Opleidingscoördinator Marion Giesberts heeft bijgedragen aan de campagne Leven met Pijn in samenwerking met #Mediaplanet.

Mark Reessink
31 maart 2021
272762 Portretfoto Marion Giesberts gang Groenewoudseweg
Zorg en Vitaliteit

Diplomering Ergotherapie: persoonlijk feestje aan huis

‘Bijzondere tijden vragen om bijzondere acties’. Dat betekende voor 35 gediplomeerde Ergotherapie studenten dat zij hun diploma aan huis mochten ontvangen.

04 maart 2021
265921 iris karpenko ontvangt haar diploma ergotherapie aan huis

Labs en Werkplaatsen: student Eva draaide mee in Nijmegen Lindenholt

Op 22 locaties in de regio Arnhem en Nijmegen vind je HAN Labs en Werkplaatsen, op het domein van zorg, welzijn en sport. In september 2020 zijn maar liefst 50 docenten en onderzoekers en ruim 900 studenten gestart in één van de Labs en Werkplaatsen. Eva Debij, student Verpleegkunde, blikt terug op het project rondom laaggeletterdheid in Sparkcentre Lindenholt.

Carin Coenen
04 maart 2021
Studenten kiezen en lezen boek