Extra online voorlichting gezondheidsbachelors

De 8 gezondheidsbachelors van de HAN bieden extra online voorlichtingsrondes aan voor studiekiezers. Je bent van harte welkom! De voorlichting is met name interessant voor scholieren die twijfelen over een opleiding, maar wel weten ‘iets met mensen’ of ‘iets met zorg’ te willen studeren.

25 april 2022
299386 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding studenten kantine met laptop
Zorg en Vitaliteit

CZO-onderwijs bij de HAN!

De HAN gaat vanaf november 2022 de opleiding tot operatieassistent en anesthesiemedewerker aanbieden. Deze opleiding is geen hbo-opleiding maar een College Zorg Opleiding (CZO). De opleiding duurt 3 jaar en je wordt opgeleid op NLQF-6 niveau. Dit betekent dat de opleiding qua niveau vergelijkbaar is met het niveau van een hbo-bachelordiploma.

19 april 2022
Medische Hulpverlening studenten oefenen operatie met docent
Zorg en Vitaliteit

Interprofessioneel leren in en met de beroepspraktijk

Om de samenwerking in gezondheid en welzijn te verbeteren, is het belangrijk om interprofessioneel leren en werken te verankeren. Hoe dat op verschillende plekken in de wereld gebeurt, staat beschreven in het zojuist verschenen boek 'Interprofessional Education & Collaborative Practice.'

09 december 2021
144215 bijeenkomst wijkatelier lindenholt- groep aan tafel docente in het midden
Zorg en Vitaliteit

Op weg naar nóg breder praktijkgericht onderzoek met meer impact

Veel praktijkvragen vragen om een onderzoek vanuit meerdere perspectieven. Denk aan onderwerpen als armoede, dementie of eenzaamheid. Hiervoor is samenwerking tussen verschillende disciplines essentieel. Dit interprofessioneel praktijkgericht onderzoek is niet van vandaag of morgen geregeld.

30 november 2021
236890 student in gesprek met wijkdocent en professional

Studenten winnen landelijke innovatieprijs Logopedie

Studenten Kiki Wijnands, Michelle van Alst en Anne Hendriks hebben met succes een receptenkalender ontwikkeld. Deze biedt variatie in tussendoortjes voor cliënten met slik- en/of kauwproblemen van zorgorganisatie Kalorama. Ze hebben er de landelijke innovatieprijs mee gewonnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie (NVLF)!

29 november 2021
148735 Voeding en Dietetiek Praktijkhuis studenten voorlichting lactose yoghurt melk

Ton Satink wordt associate lector Neurorevalidatie

Senior-onderzoeker bij het Lectoraat Neurorevalidatie, Ton Satink, wordt vanaf 1 januari 2022 associate lector bij dit lectoraat. "Ik heb veel zin om samen met de praktijk, studenten, lectoraten en andere partners te werken aan een betekenisvolle toekomst voor cliënten met neurologische aandoeningen"

09 november 2021
153950 Ton Satink docent onderzoeker ergotherapie neurorevalidatie

Over 15 jaar 1 op 4 mensen in de zorg nodig

Hoe verloopt een goed intakegesprek met virtuele cliënt Max? Bridget Kievits, lid van het College van Bestuur, nam in het iXperium Health, getooid met een VR-bril, de proef op de som. Inzet van zorgtechnologie is dé oplossing voor de groeiende vraag naar zorg en het enorme tekort aan zorgprofessionals. Dat bleek onder meer uit het recente CvB-bezoek aan de Academie Gezondheid en Vitaliteit.

16 juni 2021
300026 Bridget Kievits (CvB) met VR-bril bij academie gezondheid en vitaliteit

Impact op kwetsbare thuiswonende ouderen tijdens COVID-19

Kwetsbare ouderen die thuis wonen zijn vaak afhankelijk van hulp van anderen die boodschappen voor ze doen, koken of helpen met eten en drinken. Hoe heeft deze groep zich door de coronapandemie gewerkt?

10 juni 2021
296852 Een mantelzorgen komt tijdens coronatijd boodschappen brengen bij een oudere dame thuis. Met mondkapje.
Zorg en Vitaliteit

Het verschil maken met interventies

Bij de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg word je opgeleid als ambassadeur binnen dit vak. Belangrijk, want de ontwikkelingen internationaal, maar ook in Nederland gaan snel. Opleider Marion Giesberts bood tijdens de webinar een interessante inkijk in de wereld van complementaire zorg.

07 juni 2021
32666 twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Studenten Voeding & Diëtetiek innoveren: de bieten-falafelstick

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek zijn genomineerd voor de Food Innovation Bachelor Awards (FIBA) van het Voedingscentrum. Met hun innovatieve bieten-falafelstick Beet ‘m, speciaal ontwikkeld voor een hamburgerrestaurant in Nijmegen, zetten zij een vegetarisch bijgerecht op de kaart. Op donderdag 10 juni wordt door de jury bepaald wie er als winnaar met de award naar huis gaat.

07 juni 2021
132433 presentatie groente en fruit op tafel