Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

07 oktober 2021
studenten in de klas

Meest flexibel in deeltijd: HAN

Irma Roozeboom (37) wil hogerop. Ze werkt al jaren in de jeugdzorg en ambieert een baan bij de reclassering. Maar ja, dan heb je wél een hbo-diploma nodig. Daar ziet ze torenhoog tegenop, totdat ze merkt dat je bij de HAN zelf kan bepalen wat je wanneer en in welk tempo studeert. Bovendien krijgt ze voor veel vakken vrijstelling. Waarom zou ze nog wachten?

28 september 2021
32209 docent-lessituatie klaslokaal studenten overzicht, FEM Commerciele Economie, deeltijd

Nieuwe subsidieregeling Omscholen naar ICT en techniek

Werkgevers kunnen € 3.750,- subsidie krijgen als ze een medewerker een omscholingstraject bieden naar een baan in de ICT of techniek. Deze nieuwe regeling van de Rijksoverheid biedt ruimte aan bijna 10.000 omscholingstrajecten. Subsidie aanvragen kan tussen 1 september en 1 december 2021.

20 september 2021
255422 deeltijd cursisten overleggen in praktijklokaal simuatie
Deeltijd

Wetsvoorstel: mbo'ers mogen langer twijfelen in het hbo

Ga je na het mbo doorstuderen aan het hbo en bevalt je studie toch niet? Als je nog in je 1e jaar zit, hoef je je aanvullende beurs en je studentenreisproduct niet terug te betalen. Dat staat in een wetsvoorstel dat onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd.

13 september 2021
54925 jongen en meisje studeren voor boekenkast op grond voorzijde
Deeltijd

Welkom (terug), op de HAN!

Yes, we mogen weer open voor fysiek onderwijs. En wat fijn om jou straks (weer) te zien, op 1 van onze campussen! Heb je nog geen HAN-account? Geen probleem! We helpen je graag op weg, met praktische informatie. Zo begin je goed aan je nieuwe studiejaar.

25 augustus 2021
307119 studenten buiten
Deeltijd

Studievertraging en tóch in september starten?

Wil jij in september 2021 met een studie aan de HAN starten maar heb je nog niet het juiste diploma of certificaat gehaald? Als dat door de coronacrisis komt, kun je misschien voorwaardelijk worden toegelaten. Dan start je toch in september en lever je de benodigde documenten later in.

15 juni 2021
31919 Studenten buiten aan het werk
Deeltijd

Het verschil maken met interventies

Bij de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg word je opgeleid als ambassadeur binnen dit vak. Belangrijk, want de ontwikkelingen internationaal, maar ook in Nederland gaan snel. Opleider Marion Giesberts bood tijdens de webinar een interessante inkijk in de wereld van complementaire zorg.

07 juni 2021
32666 twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Cedeo-erkenning: hoog rapportcijfer voor HAN VDO

Trots vertellen wij dat onze Cedeo-erkenning weer met twee jaar is verlengd. Met weer fantastische klanttevredenheidsscores: 95,3% voor de maatwerktrajecten en 100% voor de open opleidingen! De tweejaarlijkse erkenning is voor de derde keer verleend.

Sandra Hogeling
27 mei 2021
32682 vijf vrouwen overleggen

Aantal aanmeldingen op niveau 2019

Het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo is lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit landelijke cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde. Ook bij de HAN meldden zich minder studenten aan; het aantal aanmeldingen ligt op het niveau van 2019.

11 mei 2021
studenten in de klas
Deeltijd

Opleiding POH up-to-date voor nieuwe zorgvraag

Recent is de opleiding Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige (POH) bij HAN VDO aangepast op de laatste ontwikkelingen in het werkveld. De patiënt, de directe omgeving en de specifieke zorgvraag staan meer centraal. Zo ook de toepassing van e-health door corona.

Filip Wilmsen
10 mei 2021