Deeltijd

We stappen over op een nieuw aanmeldsysteem

Van 23 november tot en met 12 december 2022 kun je jouw inschrijving bij de HAN niet inzien of beheren. Dat komt omdat we overstappen op een nieuw systeem voor het verwerken van aanmeldingen en inschrijvingen. Je kunt je wel gewoon aanmelden voor een HAN-opleiding, dat doe je via Studielink.

29 november 2022
387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop
Deeltijd

Aantal nieuwe studenten daalt licht

Dit studiejaar zijn er bij de HAN iets minder studenten gestart dan vorig jaar. Het gaat om een daling van 1,5%. In vergelijking met andere hogescholen doen we het niet slecht: landelijk startten er gemiddeld 6.263 (5,5%) minder hbo’ers dan vorig jaar.

11 november 2022
studenten in de klas

Omscholingstraject bestrijdt tekort IT'ers

9 deelnemers aan het traject Make IT Work van de HAN ontvingen maandagavond 16 mei hun certificaat. Daarmee vormen zij de 1e lichting studenten van de HAN die met succes dit omscholingstraject heeft afgerond.

18 mei 2022
405535 De eerste lichting van Make IT Work samen met enkele docenten
Deeltijd

Meer studenten kiezen voor de HAN

Er meldden zich dit jaar meer studenten aan bij de HAN dan vorig jaar op een vergelijkbaar moment. Het totaal aantal aanmeldingen groeit met 1.7%. Landelijk is het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo in 2022 iets lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde.

17 mei 2022
30287 Groep studenten in gesprek lachend
Deeltijd

Heb jij je studievoucher al ingezet?

Ben je tussen 2015 en 2019 gestart met een voltijd- of duale bacheloropleiding? En heb je inmiddels je diploma binnen? Vergeet dan niet gebruik te maken van je studievoucher. Dat is een gift van de overheid van ongeveer €2.100,- waarmee je een nieuwe opleiding kunt doen.

21 februari 2022
128829 GGM K33 kantine rode hoge stoelen studenten

Sneller omscholen via FastSwitch

Wil jij je gaan omscholen? Dan denk je er ook vast over na welk beroep bij je past, hoe lang de opleiding duurt en hoe je de overstap maakt zonder verlies van inkomen. Het verkorte omscholingsprogramma FastSwitch biedt uitkomst: je hebt meteen een baan in de zorg, techniek of IT en volgt tegelijk een persoonlijk leerprogramma.

24 januari 2022
31578 vier studenten in de klas

Project Carrièreswitch Verpleegkunde is Koploper

Een inspirerend voorbeeldproject om het tekort aan zorgpersoneel op te lossen. We hebben het over het project Carrièreswitch van de HAN, dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd is tot Koploper.

Annelies Achterberg
23 december 2021
202071 Voltijd student Verpleegkunde en docent aan het bed van patiënt meten bloeddruk-1

HAN gecertificeerd voor examens Vastgoed

Met ingang van 1 december 2021 is de HAN gecertificeerd als examenbureau voor de opleidingen Vastgoed (Inspecteur/Adviseur). Hobéon SKO als certificerende instelling en Sertum, het Instituut Onderhoudskundigen Vastgoed hebben hierover na een audit in november positief besloten.

09 december 2021
322946 Arnhem, Ruitenberglaan 26, zijaanzicht, Engineering
Deeltijd

Meer technici nodig voor een toekomstbestendige wereld

Om de energietransitie te laten slagen zijn veel technici nodig. Hoe is de HAN samen met het bedrijfsleven bezig om mensen vakkundig om te scholen en/of op te leiden?

25 november 2021
243984 LCPV Project zonne-energie

Instroom HAN-studenten naar ‘oude normaal’

Het is - gelukkig - nog steeds druk op onze campussen. Toch startten er dit jaar minder studenten dan vorig jaar. Dat is niet zo gek; toen piekten de aanmeldingen vanwege corona. Er stroomden veel meer scholieren door, omdat examens afgelast werden en een tussenjaar er even niet in zat.

24 november 2021
studenten in de klas