Aantal aanmeldingen op niveau 2019

Het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo is lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit landelijke cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde. Ook bij de HAN meldden zich minder studenten aan; het aantal aanmeldingen ligt op het niveau van 2019.

11 mei 2021
studenten in de klas
Deeltijd

Opleiding POH up-to-date voor nieuwe zorgvraag

Recent is de opleiding Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige (POH) bij HAN VDO aangepast op de laatste ontwikkelingen in het werkveld. De patiënt, de directe omgeving en de specifieke zorgvraag staan meer centraal. Zo ook de toepassing van e-health door corona.

Filip Wilmsen
10 mei 2021
32670 vrouw blauwe blouse praat met man

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn ontvangt accreditatie

De eigen ervaring als cliënt in de GGZ, verslavingszorg, maatschappelijke zorg of welzijn inzetten om andere mensen te helpen bij hun herstel? Dat kan met de nieuwe opleiding Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn van HAN University of Applied Sciences. Onlangs is de opleiding geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorgaan) en mag de opleiding in september 2021 van start.

16 april 2021
pratend in klaslokaal
Deeltijd

Afstandsmoeders en geadopteerden verdienen professionele hulpverlening

De naar schatting 50.000 geadopteerden en tussen de 15.000 en 20.000 afstandsmoeders in Nederland vinden niet altijd de hulp die ze nodig hebben. Reden voor ervaringsdeskundigen én professionals op het gebied van afstand en adoptie, Will van Sebille, Hilbrand Westra en Bina de Boer om gezamenlijk op te trekken in hun missie voor betere hulpverlening aan afstandsmoeders en geadopteerden.

Sandra Hogeling
12 april 2021
31744 twee vrouwen luisteren naar gesprek

HAN levert bijdrage aan campagne Leven met Pijn

Pijn is het grootste en meest voorkomende ziektebeeld wereldwijd. Met ruim 3 miljoen pijnpatiënten in Nederland is het van groot belang dat hier extra aandacht aan wordt besteed. Opleidingscoördinator Marion Giesberts heeft bijgedragen aan de campagne Leven met Pijn in samenwerking met #Mediaplanet.

Mark Reessink
31 maart 2021
272762 Portretfoto Marion Giesberts gang Groenewoudseweg

Make IT Work van start

De regionale arbeidsmarktvraag naar hoogopgeleide IT’ers blijft onverminderd groot. Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) start daarom vanaf 12 april met Make IT Work. Via dit speciale traject krijgen mensen met een hbo-of wo-achtergrond de komende vijf maanden een omscholing tot IT-professional. De deelnemers gaan hierna gegarandeerd aan de slag in een baan als software engineer, terwijl de betrokken werkgevers kunnen rekenen op nieuwe gekwalificeerde medewerkers.

24 maart 2021
237739 groep jonge mensen rond presentatie
Deeltijd

Taalcafé Wijchen: succesvol samenwerken in de wijk

Het Taalcafé Wijchen is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de wijk. De Bibliotheek Wijchen organiseert samen met Vluchtelingenwerk Wijchen wekelijks het taalcafé. Hierin geven vrijwilligers uit Wijchen en studenten van de HAN taalondersteuning aan mensen die Nederlands willen leren.

03 maart 2021
236900 studenten en professionals in overleg

Ad’er PEP ideale leraarondersteuner

Het kabinet heeft financiële middelen beschikbaar gesteld aan scholen om de negatieve gevolgen van Coronamaatregelen voor leerlingen zoveel mogelijk te bestrijden. Wat heeft de Ad’er PEP in huis om leraren te ontlasten?

Er is geen omschrijving beschikbaar
02 maart 2021
33102 Juf geeft uitleg aan kind

Lerarenopleidingen bieden nieuwe oriëntatiemogelijkheden

HAN Academie Educatie biedt nieuwe persoonlijke manieren om kennis te maken met het beroep van leraar. Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Vanaf maart biedt de Academie Educatie nieuwe studiekeuzeactiviteiten aan om ook in Coronatijd te ontdekken of het voor de klas staan bij je past.

05 februari 2021
docent buigt over tafel student