Lerarenopleidingen bieden nieuwe oriëntatiemogelijkheden

HAN Academie Educatie biedt nieuwe persoonlijke manieren om kennis te maken met het beroep van leraar. Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Vanaf maart biedt de Academie Educatie nieuwe studiekeuzeactiviteiten aan om ook in Coronatijd te ontdekken of het voor de klas staan bij je past.

docent buigt over tafel student

‘Meet the teacher’ 

Voor studiekiezers die een leraar weleens het hemd van het lijf willen vragen, organiseren wij ‘Meet the teacher’. Hoe ziet een dag van een leraar Duits eruit? Hoe is het om voor een groep kleuters te staan? Of waarom is leraar het mooiste beroep van de wereld? Allemaal vragen die je als studiekiezers (online) kunt stellen aan een leraar.  
HAN Academie Educatie gaat in samenwerking met de Arnhemse schoolbesturen voor studiekiezers op zoek naar de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek gaat de studiekiezer in gesprek met een leraar naar keuze.  

‘Kijkje in de klas’

Toch liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal middelbare scholen en mbo's zetten graag hun deuren open tijdens ‘Kijkje in de klas’.  
Want ook al is er heel veel informatie te vinden over de lerarenopleidingen, het voortgezet onderwijs en mbo, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas écht of het vak iets voor jou is. 
Voor alle studiekiezers die erover nadenken om op het voortgezet onderwijs of mbo docent te worden organiseren we ‘Kijkje in de klas’. Een ervaring op locatie, uiteraard met de inachtneming van de geldende maatregelen.  

Aanmelden

  • Wil je je aanmelden voor Meet the teacher? Dat kan hier!
  • Liever aanmelden voor Kijkje in de klas? Dat kan hier! 
  • Wil je meer weten over de lerarenopleidingen van de HAN? Ga dan naar www.han.nl/leraarworden.  
  • Heb je vragen over ‘Meet the teacher’ of ‘Kijkje in de klas’? Stuur dan een mail naar leraarworden@han.nl.