Lerarenopleidingen

Kant-en-klare ideeën voor onderzoekend handelen in de klas

Onderzoek en onderwijs waren jarenlang 2 verschillende werelden, maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig zetten veel scholen in op een onderzoekende cultuur ten behoeve van beter onderbouwde beslissingen in het onderwijs. De grote vraag hierbij is: Hoe kunnen leraren meer onderzoekend werken? Precies: door onderzoek te doen in de praktijk zelf: in de klas.

01 februari 2022
363264 kinderen op laptop

En dan ben je leraar

Eva Vink is bij de HAN afgestudeerd als lerares Engels. In september is zij gestart als docent Engels op het Summa College. Ze deelt haar ervaringen als startende docent graag: "Ik vind het erg plezierig werken met de mbo-doelgroep en hoop dat meer toekomstige docenten ook op het mbo willen gaan werken."

10 januari 2022
361918 Eva Vink rode krullen en rood t-shirt in boulder hall

Beïnvloeding zelfregulatievaardigheden en studiesucces

Wat zegt het als een student een 7 haalt voor een toets? Het is een prima resultaat, maar de docent weet niet hoe de student tot deze prestatie is gekomen. Is de stof even snel doorgekeken of heeft de student weken zitten blokken?

18 november 2021
259588 2 ALPO studenten kijken elkaar lachend aan
Lerarenopleidingen

Vraaggestuurd leren: wat, hoe en waarom op één plek in beeld

Vraaggestuurd leren helpt leerlingen om op eigen kracht hun interesses uit te diepen. Ze oefenen daarbij hun (meta)cognitieve vaardigheden en tegelijkertijd versterken ze hun onderzoekend vermogen. Ontdek op de website hoe het werkt en ga in je klas aan de slag!

21 juni 2021
30393 Docent aan tafel bij studenten
Lerarenopleidingen

Studenten eerder inzetten in de praktijk, ja of nee?

De nationale politie en de politieacademie willen studenten eerder inzetten in de praktijk. Het Lectoraat Responsief Beroepsonderwijs evalueerde de pilot Dubbel Duaal in Rotterdam en Amsterdam. De resultaten zijn ook bruikbaar voor andere beroepsopleidingen.

10 juni 2021
141494 Student lacht naar medestudent
Lerarenopleidingen

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is in de regio Nijmegen.

30 april 2021
docent buigt over tafel student

Lerarenopleidingen bieden nieuwe oriëntatiemogelijkheden

HAN Academie Educatie biedt nieuwe persoonlijke manieren om kennis te maken met het beroep van leraar. Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Vanaf maart biedt de Academie Educatie nieuwe studiekeuzeactiviteiten aan om ook in Coronatijd te ontdekken of het voor de klas staan bij je past.

05 februari 2021
docent buigt over tafel student