Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

07 oktober 2021
studenten in de klas
Voltijd

Wetsvoorstel: mbo'ers mogen langer twijfelen in het hbo

Ga je na het mbo doorstuderen aan het hbo en bevalt je studie toch niet? Als je nog in je 1e jaar zit, hoef je je aanvullende beurs en je studentenreisproduct niet terug te betalen. Dat staat in een wetsvoorstel dat onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd.

13 september 2021
54925 jongen en meisje studeren voor boekenkast op grond voorzijde
Voltijd

Welkom (terug), op de HAN!

Yes, we mogen weer open voor fysiek onderwijs. En wat fijn om jou straks (weer) te zien, op 1 van onze campussen! Heb je nog geen HAN-account? Geen probleem! We helpen je graag op weg, met praktische informatie. Zo begin je goed aan je nieuwe studiejaar.

25 augustus 2021
307119 studenten buiten
Voltijd

"Het kiezen van een studie is geen rekensommetje"

Startende studenten hebben vaak een uitgebreid studiekeuzeproces doorlopen. Helaas valt toch 40% van de HAN-studenten in het eerste jaar uit. Waar ging het mis in het keuzeproces? Wat is het achterliggende verhaal? Een team van de HAN Academie Educatie onderzocht het.

06 juli 2021
65800 docent luistert met handen over elkaar naar studente
Voltijd

Word ik nog toegelaten als ik een eindcijfer wegstreep?

Als je dit jaar eindexamen doet mag je ervoor kiezen om het eindcijfer van 1 niet-kernvak weg te strepen. Maar wat als je dat vak nou net nodig hebt om toegelaten te worden tot een opleiding?

15 juni 2021
34633 Detailfoto student bladert door papieren
Voltijd

Studievertraging en tóch in september starten?

Wil jij in september 2021 met een studie aan de HAN starten maar heb je nog niet het juiste diploma of certificaat gehaald? Als dat door de coronacrisis komt, kun je misschien voorwaardelijk worden toegelaten. Dan start je toch in september en lever je de benodigde documenten later in.

15 juni 2021
31919 Studenten buiten aan het werk
Voltijd

Belangrijke reminder voor numerus fixus-aanmelders

Start jij in september 2021 met een numerus fixus-opleiding bij de HAN en lukt het je niet om voor 1 juli je diploma aanleveren? Vraag dan uiterlijk 30 juni uitstel aan!

19 mei 2021
28686 Student lacht met laptop

Aantal aanmeldingen op niveau 2019

Het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo is lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit landelijke cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde. Ook bij de HAN meldden zich minder studenten aan; het aantal aanmeldingen ligt op het niveau van 2019.

11 mei 2021
studenten in de klas

Lerarenopleidingen bieden nieuwe oriëntatiemogelijkheden

HAN Academie Educatie biedt nieuwe persoonlijke manieren om kennis te maken met het beroep van leraar. Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Vanaf maart biedt de Academie Educatie nieuwe studiekeuzeactiviteiten aan om ook in Coronatijd te ontdekken of het voor de klas staan bij je past.

05 februari 2021
docent buigt over tafel student