Voltijd

We stappen over op een nieuw aanmeldsysteem

Van 23 november tot en met 12 december 2022 kun je jouw inschrijving bij de HAN niet inzien of beheren. Dat komt omdat we overstappen op een nieuw systeem voor het verwerken van aanmeldingen en inschrijvingen. Je kunt je wel gewoon aanmelden voor een HAN-opleiding, dat doe je via Studielink.

29 november 2022
387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop
Voltijd

Aantal nieuwe studenten daalt licht

Dit studiejaar zijn er bij de HAN iets minder studenten gestart dan vorig jaar. Het gaat om een daling van 1,5%. In vergelijking met andere hogescholen doen we het niet slecht: landelijk startten er gemiddeld 6.263 (5,5%) minder hbo’ers dan vorig jaar.

11 november 2022
Voltijd

"Ja, maar ik heb geen overhemd aan!"

“Ja, maar ik heb geen overhemd aan!” Dat is één van de reacties van de studenten van de voltijdmaster Circulaire Economie als hen gevraagd wordt of ze even de les willen onderbreken om hun toekomstige opdrachtgevers te ontmoeten. Die zijn namelijk in hetzelfde gebouw (Groenewoudseweg 1 te Nijmegen) samengekomen voor een voorlichting.

16 september 2022
441007 In de innovatiewerkplaats Groenewoudseweg 1 te Nijmegen ontmoeten studenten van de master Circulaire Economie en werkveldpartners elkaar. 14 September 2022.
Voltijd

Meer studenten kiezen voor de HAN

Er meldden zich dit jaar meer studenten aan bij de HAN dan vorig jaar op een vergelijkbaar moment. Het totaal aantal aanmeldingen groeit met 1.7%. Landelijk is het aantal aanmeldingen voor een studie aan een hbo in 2022 iets lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Vereniging Hogescholen publiceerde.

17 mei 2022
30287 Groep studenten in gesprek lachend
Voltijd

Money money money: de basisbeurs is back!

Ga jij studeren aan het hbo? Dan hebben we goed geldnieuws voor je: de basisbeurs komt terug. Wat is de basisbeurs en wat betekent dat voor jou als je gaat studeren? Dat zetten we hier voor je op een rijtje.

01 april 2022
298307 Armoede in beeld
Voltijd

Heb jij je studievoucher al ingezet?

Ben je tussen 2015 en 2019 gestart met een voltijd- of duale bacheloropleiding? En heb je inmiddels je diploma binnen? Vergeet dan niet gebruik te maken van je studievoucher. Dat is een gift van de overheid van ongeveer €2.100,- waarmee je een nieuwe opleiding kunt doen.

21 februari 2022
128829 GGM K33 kantine rode hoge stoelen studenten

Instroom HAN-studenten naar ‘oude normaal’

Het is - gelukkig - nog steeds druk op onze campussen. Toch startten er dit jaar minder studenten dan vorig jaar. Dat is niet zo gek; toen piekten de aanmeldingen vanwege corona. Er stroomden veel meer scholieren door, omdat examens afgelast werden en een tussenjaar er even niet in zat.

24 november 2021

De Open Dagen van de HAN gaan door

Ook na de persconferentie van 12 november gaan de Open Dagen van de HAN door. Op 20 november is de Open Dag voor de voltijd-opleidingen in Arnhem. Je kunt de Open Dag op de campus bezoeken óf online volgen.

12 november 2021
333567 HAN Open Dag voltijd 2021 2022 header meisje met lichtjes

Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

07 oktober 2021
Voltijd

Wetsvoorstel: mbo'ers mogen langer twijfelen in het hbo

Ga je na het mbo doorstuderen aan het hbo en bevalt je studie toch niet? Als je nog in je 1e jaar zit, hoef je je aanvullende beurs en je studentenreisproduct niet terug te betalen. Dat staat in een wetsvoorstel dat onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd.

13 september 2021
54925 jongen en meisje studeren voor boekenkast op grond voorzijde