Wereldwijde start van QuaranTrain: studenten Fysiotherapie doen mee!

Op 2 april 2020 klokslag 0.00 uur is QuaranTrain wereldwijd gestart met haar activiteiten om mensen in deze periode van isolatie tijdens de COVID-19 pandemie in beweging te houden. Vanuit de HAN doen studenten van de opleiding Fysiotherapie mee aan deze internationale community.

doent heeft been vast tijdens massage

Bijdragen aan een gezonde samenleving

QuaranTrain is een internationaal platform om mensen thuis te ondersteunen in beweging te blijven. Het programma biedt onder andere via de website en de sociale mediakanalen eigen video’s en blogs aan met informatie en oefeningen. In elke video wordt aandacht besteed aan de richtlijnen van de WHO en het RIVM:

  • Beweegrichtlijnen
  • Handen wassen 
  • Sociale afstand van 1,5 meter

Hiermee wil QuaranTrain bijdragen aan een gezonde samenleving. Het coronavirus belemmert mensen in hun fysieke activiteit, doordat zij in thuisisolatie moeten blijven. Deze situatie brengt enorme uitdagingen met zich mee om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Ook studenten komen in actie

QuaranTrain wordt geleid door studenten Fysiotherapie en heeft wereldwijd snel samenwerkingsverbanden en netwerken ontwikkeld met hogescholen, universiteiten en ziekenhuizen. Het project startte bij de HAN. Sinds de start heeft het project een breed scala aan professionele studenten en werknemers in de gezondheidszorg over de hele wereld bereikt.

De 5 belangrijkste onderwijsinstellingen zijn:

HAN University of Applied Sciences
Universiteit van Nottingham  (Groot-Brittannië)
Hogeschool van West-Noorwegen (Noorwegen)
HESAV (Zwitserland)
Universiteit van Malta

De studenten voelen de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een enthousiaste student vertelt: “Waarom zou quarantaine ons tegenhouden om mensen te stimuleren om actief te zijn in een tijd waarin ze onze hulp juist heel hard nodig hebben?”. Een ander voegt daaraan toe: “Naast dat wij mensen thuis met onze video’s ondersteunen, zorgt QuaranTrain ook voor een internationale verbondenheid. Samen staan we zoveel sterker!”

Muzikale lancering

Met de lancering van een bewerkt nummer van Bob Dylan, gespeeld door gezondheidsprofessionals van over de hele wereld, geeft QuaranTrain een startsein voor deze community.

Doe ook mee en bekijk de video!

Introductiefilm

Joost van Wijchen, docent Fysiotherapie aan de HAN, heeft een introductiefilm opgenomen over QuaranTrain. Bekijk de video!

Volg Quarantrain op social media