Studenten Voeding & Diëtetiek op digitaal symposium ‘Wat eten we morgen’

“Koop en kook op maat. Bewaar eten op de juiste plek. Kies vaker voor peulvruchten en seizoensproducten.” Het zijn een paar tips van Voeding & Diëtetiek studenten Meike Pouwels, Meike Vullings, Fleur Drost, Linette Koonings en Jeanne Lagerweij tijdens het digitale symposium ‘Wat eten we morgen’.

Marleen de Roo
09 april 2021
Telefoons internationaal

Symposium Communicatie in Beeld groot succes

Op 5 maart organiseerden de HAN opleiding Logopedie en de Koninklijke Kentalis Nijmegen in het kader van De Dag van de Logopedie het online symposium 'Communicatie In Beeld 2021: wetenschap en praktijk'.

Carlijn Brinkman-Schulte
14 maart 2021
logopedie expert BITE
Academie Paramedische Studies

Kinderlepel Zelfie stimuleert de fijne motoriek

Wat begon als een opdracht tijdens hun studie Ergotherapie, is nu daadwerkelijk een product. Yvonne Janssen en Kirsten Braamhaar ontwikkelden de Zelfie: een lepel waardoor kinderen netjes leren eten, minder knoeien en de ‘pengreep’ ontwikkelen.

Carlijn Brinkman-Schulte
11 maart 2021
269466 nieuws, Ergotherapie kinderlepel zelfie stimuleert de fijne motoriek
Academie Paramedische Studies

Diplomering Ergotherapie: persoonlijk feestje aan huis

‘Bijzondere tijden vragen om bijzondere acties’. Dat betekende voor 35 gediplomeerde Ergotherapie studenten dat zij hun diploma aan huis mochten ontvangen.

04 maart 2021
265921 iris karpenko ontvangt haar diploma ergotherapie aan huis

Labs en Werkplaatsen: student Eva draaide mee in Nijmegen Lindenholt

Op 22 locaties in de regio Arnhem en Nijmegen vind je HAN Labs en Werkplaatsen, op het domein van zorg, welzijn en sport. In september 2020 zijn maar liefst 50 docenten en onderzoekers en ruim 900 studenten gestart in één van de Labs en Werkplaatsen. Eva Debij, student Verpleegkunde, blikt terug op het project rondom laaggeletterdheid in Sparkcentre Lindenholt.

Carin Coenen
04 maart 2021
Studenten kiezen en lezen boek
Academie Paramedische Studies

Portaal in de maak voor betere revalidatie na corona

Projectleider Lilian Beijer kan niet wachten om een klus te klaren van groot, want landelijk belang. Nog dit jaar moet haar team een eerstelijns covid-19-portaal in de steigers zetten. Paramedici die coronapatiënten behandelen, krijgen met dit digitaal platform een gouden gelegenheid om, onder andere, best practices uit te wisselen. Goed nieuws voor coronapatiënten?

10 februari 2021
Twee studenten overleggen met laptop
Academie Paramedische Studies

De impact van de pandemie op paramedici

De eerste golf van de coronapandemie had grote impact, ook op paramedici in het ziekenhuis. Niek Koenders (Radboudumc-fysiotherapeut, onderzoeker en HAN-alumnus) bracht hun ervaringen in kaart samen met medeonderzoekers. Het resultaat? Veel inzicht en een aantal aanbevelingen.

10 februari 2021
Paramedici in het Radboudumc. Overleg bij de kantine. Toestemming verleend door Pauline Dekhuijzen, namens Radboud UMC

6 tips: zó kom je de coronacrisis veerkrachtiger door

De coronacrisis treft iedereen. Ook studenten hebben het zwaar. Je sociale leven staat op een laag pitje, het onderwijs ziet er anders uit, misschien kun je niet naar je werk en stappen zit er al helemaal niet in. Hoe kom je die pandemie nu door zonder al te veel kleerscheuren? “Werk aan je veerkracht”, zegt associate lector (en ergotherapeut van oorsprong) Esther Steultjens.

Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona
Academie Paramedische Studies

Is er een relatie tussen parodontitis en obesitas?

Parodontitis (vergevorderde tandvleesontsteking) en obesitas komt vaker voor bij mensen uit een lagere sociaal-economische klasse, bij rokers en bij mensen met diabetes.

11 januari 2021
docent kijkt mee tijdens praktijk oefening