Nieuws
Interprofessionele Samenwerking in Voeding en Mondgezondheid
Hoe kunnen mondhygiënisten en diëtisten samenwerken om de zorg rond voeding en mondgezondheid te verbeteren? In het project "Dat Smaakt Naar Meer" bundelen mondhygiënisten en diëtisten hun krachten om de zorg rond voeding en mondgezondheid te verbeteren.
Het belang van waardebepaling van zorginnovaties
Verandering en vernieuwing van de zorg zijn noodzakelijk wil het zorgsysteem goed functioneren en toekomstbestendig zijn. Innovaties, zowel op organisatorisch als digitaal vlak, komen van alle kanten. ‘Wat is de impact van al die innovaties op zorgprofessionals, patiënten en de maatschappij?’, vraagt Geert Frederix zich af.
Diëtetiek – verleden, heden en toekomst
Op dinsdag 23 januari organiseerde de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen de jaarlijkse publiekslezing. Spreker was hoogleraar en HAN lector Marian de van der Schueren. Zij wil de diëtetiek naar een hoger plan tillen door meer aandacht voor wetenschappelijk onderzoek.
Hoe maak je nu eigenlijk écht (lerend) impact?
Onderzoekers bij de Academie Educatie hebben een tool ontwikkeld waarmee ze de impact in kaart kunnen brengen van een onderwijsinnovatie. “Zodat vooral de gebruikers zoals studenten, leercoaches en de praktijk ervan kunnen leren.”
Ton Satink benoemd als lector bij het lectoraat Neurorevalidatie - Eigen regie en participatie
Het CvB van de HAN heeft Ton Satink per 1 augustus benoemd als lector bij het Lectoraat Neurorevalidatie - Eigen regie en participatie.
Een beweegboek creëren voor kinderen die in isolatie zitten
‘Een beweegboekje creëren voor kinderen die in isolatie zitten.’ Dat was de uit de praktijk gegrepen opdracht die op de onderwerpenlijst stond van de module Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW). “Een uitgelezen kans om naast pedagogiek ook de beweegkant mee te pakken,” dacht student Pedagogiek Lisa Pouvrasseau direct.
HAN en Radboudumc werken samen aan onderwijs over voeding
Diëtisten en artsen werken regelmatig samen in de praktijk, in ziekenhuizen, instellingen en in de eerste lijn. Tijdens hun opleiding is er geen vaste uitwisseling tussen deze toekomstige professionals. Dat was aanleiding om studenten Geneeskunde van het Radboudumc en studenten Voeding en Diëtetiek van de HAN gezamenlijk onderwijs aan te bieden.
Lesstof komt écht tot leven
Bij 1e jaars studenten Logopedie komt de lesstof echt tot leven: een vrouw met een spraakstoornis is 4 weken lang hun levende casus. Ervaringsdeskundige Karen loopt samen met studenten haar revalidatieproces nog een keer door. Als échte cliënt.
What's in it for me
2 jaar geleden is een grootschalige onderwijsinnovatie ingezet bij de opleiding Fysiotherapie om de leerjaren 1, 2, 3 en 4 intensief samen te laten leren in een learning community. Een bewezen effectieve methodiek voor 1e en 2e jaars studenten. Maar what's in it for 3e en 4e jaars?
Succesvolle kookworkshop voor COPD-patiënten
Met de verdiepende minor Klinische Voeding leren studenten Voeding en Diëtetiek alle facetten die voor kunnen komen tijdens het werk van een klinische diëtist. Een van de opdrachten die bij deze pittige minor hoort, is het organiseren van een kookworkshop.