CoE Sneller Herstel goed beoordeeld

Het Centre of Expertise Sneller Herstel heeft zich in juni onder de loep laten nemen tijdens een peer review. Katapult, een organisatie die publiek-private samenwerking stimuleert en faciliteert, gebruikt een ‘leren van elkaar model’ om zowel de sterke punten als de aandachtspunten en ontwikkelingsmogelijkheden van een Centre of Expertise te identificeren.

06 december 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Academie Paramedische Studies

"Waar ligt het spraakprobleem bij kinderen nu écht?”

Spraakonwikkelstoornissen behoren tot de meest behandelde stoornissen door logopedisten. Een genormeerd spraakonderzoek is er echter nog niet. Onderzoeker Sanne Diepeveen heeft daar in haar promotieonderzoek naar gekeken.

01 december 2022
474309 Onderzoeker Sanne Diepeveen tijdens haar promotie
Academie Paramedische Studies

"Kijk wat een kind zélf belangrijk vindt"

Of kinderen nu een energiestofwisselingsziekte hebben of niet, uit onderzoek blijkt dat ze ondanks beperkingen dezelfde type activiteiten uitvoeren en dezelfde behoeften hebben als ‘gezonde’ kinderen. Zelf kunnen beslissen, dingen samen doen en van elkaar leren vinden ze net zo belangrijk.

30 november 2022
473174 Marieke Rothuizen in een blauwe jurk  samen met haar promotor tijdens haar promotie

Communityvorming in neurorevalidatie

Ter gelegenheid van het afscheid van Paul van Keeken, coördinator van de master Neurorevalidatie en Innovatie, vond op 17 november het mini-symposium ‘Communityvorming’ plaats. Tijdens het symposium werd ingegaan op de meerwaarde van communities in het domein van neurorevalidatie en patiëntenzorg en de invloed van digitalisering op het vormen van communities.

Carlijn Brinkman-Schulte
28 november 2022
224339 master neurorevalidatie en innovatie docent testimonial paul van keeken
Academie Paramedische Studies

Samen kansen creëren in de wijk

Wil je in Arnhemse wijken (Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen en Klarendal) gelijke kansen op gezondheid creëren, dan moet je samen aan de slag. Krachten bundelen. Daarom kwamen bewoners, professionals en docenten bij elkaar. Een terugblik.

24 november 2022
449540 speeltuin in presikhaaf

Nominatie Logopedie Innovatieprijs 2022

Nina van Anen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck zijn genomineerd voor de Logopedie Innovatieprijs 2022. Ze ontwikkelden in hun laatste jaar de hoortraining ‘Spraakverstaan in muziek’ voor mensen die afhankelijk zijn van een hoorimplantaat op hun schedel.

14 november 2022
468054 4 studenten logopedie de genomineerd zijn voor de Innovatieprijs Logopedie 2022. Nina van Amen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck
Academie Paramedische Studies

“Veel alleenstaande ouderen hebben een hoog voedingsrisico”

Ondervoeding bij ouderen betekent niet dat ze met bolle buikjes zitten zoals we dat kennen van kindjes in Afrika. “Veel 65-plussers hebben een serieus energie- en eiwittekort. Dit zorgt voor onherstelbare spierafbraak waardoor de zelfstandigheid in het gedrang komt,” vertelt onderzoeker Jos Borkent die afgelopen week op dit onderwerp promoveerde.

11 november 2022
467820 Jos Borkent, onderzoeker die gepromoveerd is.
Academie Paramedische Studies

Wat is het Centre of Expertise ‘Sneller Herstel’?

Sneller Herstel is een groot en waardevol netwerk van grote en kleine partners en innovatoren en medewerkers van de HAN dat bijdraagt aan het oplossen van actuele, maatschappelijke zorggerelateerde praktijkvragen.

18 oktober 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Academie Paramedische Studies

Sneller Herstel en het Lectoraat Neurorevalidatie tekenen convenant met Attent Zorg en Behandeling

Het Centre van Expertise Sneller Herstel en Lectoraat Neurorevalidatie van de HAN hebben op 10 oktober een convenant getekend met Attent Zorg en Behandeling. “Wij werken samen met Attent op het gebied van onderzoek om zodoende het Topcare-predicaat voor te bereiden,” vertelt associate lector Neurorevalidatie, Ton Satink.

11 oktober 2022
453923 Ondertekening met Attent. Hans Kerstens, Ton Satink en Wiko Vlasblom

Start arbeidsmarktonderzoek toekomst master Fysiotherapie

Hoe ga je om met de maatschappelijke opgaven waarmee de master fysiotherapeut aan de slag moet? Om de toekomstige vraag naar master fysiotherapeuten in kaart te brengen, gaat 10 oktober een onafhankelijk arbeidsmarktonderzoek van start.

10 oktober 2022
32991 student hangt in touwen en lacht