Academies

Diplomering Ergotherapie: persoonlijk feestje aan huis

‘Bijzondere tijden vragen om bijzondere acties’. Dat betekende voor 35 gediplomeerde Ergotherapie studenten dat zij hun diploma aan huis mochten ontvangen.

04 maart 2021
265921 iris karpenko ontvangt haar diploma ergotherapie aan huis
Academies

Portaal in de maak voor betere revalidatie na corona

Projectleider Lilian Beijer kan niet wachten om een klus te klaren van groot, want landelijk belang. Nog dit jaar moet haar team een eerstelijns covid-19-portaal in de steigers zetten. Paramedici die coronapatiënten behandelen, krijgen met dit digitaal platform een gouden gelegenheid om, onder andere, best practices uit te wisselen. Goed nieuws voor coronapatiënten?

10 februari 2021
Twee studenten overleggen met laptop

HAN BioCentre bestaat 15 jaar

HAN BioCentre in Nijmegen viert op 1 februari 2021 haar 15-jarig jubileum. Het expertisecentrum viert de verjaardag met een symposium in 2022.

01 februari 2021
Werken met bioreactor in HAN BioCentre

Wacht niet langer: start in februari met de HAN Pabo in Arnhem

Overweeg jij ook om één van de belangrijkste banen ter wereld uit te oefenen? Jij kunt in februari 2021 al beginnen aan de HAN Pabo in Arnhem. Kom gerust eens kennismaken tijdens de online Open Dag op zaterdag 14 november of op de online Open Avond op woensdag 18 november. Tijdens de Open Dag krijg je alles te weten over de Pabo en krijg je de mogelijkheid om docenten en studenten het hemd van het lijf te vragen!

18 november 2020
Telefoons internationaal
Academies

Wereldwijde start van QuaranTrain: studenten Fysiotherapie doen mee!

Op 2 april 2020 klokslag 0.00 uur is QuaranTrain wereldwijd gestart met haar activiteiten om mensen in deze periode van isolatie tijdens de COVID-19 pandemie in beweging te houden. Vanuit de HAN doen studenten van de opleiding Fysiotherapie mee aan deze internationale community.

17 november 2020
doent heeft been vast tijdens massage

Virtual Reality ingezet bij revalidatie COVID-19 patiënten

Het programma COVID Virtual Revalidation biedt virtual reality (VR) toepassingen voor de fysieke en mentale revalidatie van (post-IC) COVID-19 patiënten. De resultaten van het programma worden door Bart Staal (afdeling IQ Healthcare Radboudumc en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en professor Harry van Goor (afdeling heelkunde Radboudumc) onderzocht. Het programma is ontwikkeld door het Radboudumc en SyncVR Medical.

17 november 2020
Telefoons internationaal

HAN en Radboudumc werken samen

Sinds 2016 werken HAN en Radboudumc intensief samen aan interprofessioneel onderwijs (IPE). Om de samenwerking te bevorderen, is onlangs een gezamenlijke handreiking ‘Interprofessioneel samenwerken’ ontwikkeld. Doel is docenten en begeleiders te helpen bij het begeleiden van IPE.

15 november 2020
close-up schrijven in notitieblok

Educatie Collegetour met Merel van Vroonhoven

Op donderdag 3 december 2020 is Merel van Vroonhoven te gast bij de online HAN Educatie Collegetour. Het is niet vreemd dat studenten van de lerarenopleidingen van de HAN de gast van de laatste editie van HAN Educatie Collegetour dit jaar het hemd van het lijf willen vragen. Merel van Vroonhoven was voorzitter van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is nu Nederlands meest bekende zij-instromer in het speciaal onderwijs. Hoe ervaart zij deze bijzondere overstap en welk advies geeft zij het kabinet over de aanpak van het lerarentekort?

13 november 2020
studenten overleggen

Wandspellen 1e-jaars naar Stichting Benjamin

Tjonge wat zijn 1e-jaars Industrieel Product Ontwerpen toch creatief en nauwkeurig te werk gegaan! Ze hebben het afgelopen semester gewerkt aan prachtige en zeer goedwerkende wandspellen. Normaal gesproken mogen de studenten het eigen wandspel mee naar huis nemen. Deze keer is gekozen voor donatie van de wandspellen aan een heel mooi sociaal doel: Stichting Benjamin.

Erik Rijpstra
17 januari 2020